ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 26 Απρ 2024 17:12
* ΤΟΣΑ χρόνια στο ΕΣΥ, αλλά και στην πολιτική, Κ. Μπαργιώτας και Ν. Τσιλιμίγκας, άκουσαν έκπληκτοι το βαρομετρικό χαμηλό του γνωστού μετεωρολόγου Γιάνν. Καλλιάνου, επειδή πρόκειται για βουλευτή και μάλιστα κυβερνητικό. * ΤΟΣΑ χρόνια στο ΕΣΥ, αλλά και στην πολιτική, Κ. Μπαργιώτας και Ν. Τσιλιμίγκας, άκουσαν έκπληκτοι το βαρομετρικό χαμηλό του γνωστού μετεωρολόγου Γιάνν. Καλλιάνου, επειδή πρόκειται για βουλευτή και μάλιστα κυβερνητικό.

Ανοιξιάτικες
* ΑΝ ρίξει ο Μάρτης δυο νερά κι ο Απρίλης άλλο ένα, χαρά σε κείνο τον ζευγά, που ‘χει πολλά σπαρμένα, έλεγε η παλιά παροιμία.
Ο Απρίλης πάντως το ‘κανε το χρέος του και με το παραπάνω. Η απουσία του Μάρτη απ’ το προσκλητήριο βροχής δεν αναπληρώνεται.


* * *
* ΟΣΟ για τις ανοιξιάτικες ψυχρούλες, υπάρχει κι άλλη παροιμία.
- Και τ’ Απριλιού στις δεκαχτώ, πέρδικα ψόφησε στ’ αυγό.
Ενδυματολογικά
* ΠΕΡΙ των ενδυματολογικών της εποχής η κουβεντούλα των Λαρισαίων.
- Ήρθε η εποχή που οι μισοί κυκλοφορούν έξω με μπουφάν και οι άλλοι μισοί με κοντομάνικο και όταν βλέπουν οι μεν τους δε, κάνουν τον σταυρό τους.
* * *
* - ΩΡΑΙΟΣ καιρός… Βγαίνουν τα ψυχολογικά σου. Φούτερ με σορτσάκι και σαγιονάρα, δερμάτινο παντελόνι με μπλουζάκι κοντομάνικο…
* * *
* - ΤΟ πρωί ζέστη, το βράδυ κρύο, τη μέρα κοντομάνικο, το βράδυ με μπουφάν, τη μέρα νοικοκύρης, το βράδυ αμαρτωλός…
Και επίδομα
* ΗΤΑΝ σίγουρος ο παλιός Λαρισαίος πασοκτζής.
- Με ΠΑΣΟΚ θα είχαμε αργία δύο σκονισμένων ημερών και επίδομα πλυσίματος αυτοκινήτου.
Νοκ άουτ
* ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ η άμεση ψήφιση της τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής πληροφορεί το «Κουλούρι»: Η τροποποίηση θα προβλέπει πλέον να ορίζεται το νοκ άουτ στα 10 δευτερόλεπτα που ο βουλευτής θα παραμένει στο έδαφος, με τον νικητή βουλευτή να αποκτά το δικαίωμα διπλής ψήφου στο επόμενο νομοσχέδιο και τον ηττημένο να αποβάλλεται για 3 μήνες. Προς το παρόν, πάντως, δεν προβλέπεται σώμα με σώμα αναμέτρηση των βουλευτών στις προτάσεις δυσπιστίας, κάτι που θα συζητηθεί σε μελλοντικό χρόνο.
7.377
* ΚΑΤΙ θυμήθηκε ο Λαρισαίος και τσεκάρισε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.
- Στις εκλογές πέρυσι τον Ιούνιο, τους «Σπαρτιάτες» με μοναδικό υποψήφιο τον Κ. Φλώρο ψήφισαν 7.377 Λαρισαίοι, πάνω από 5% όσων πήγαν στην κάλπη. Πολλοί δεν είναι; (Και τι να σκέφτονται τώρα;).
Σοβαρό κίνητρο
* Η ΑΕΚ μεγάλο φαβορί, κυρίως με τον τρόπο που παίζει, αλλά τα ματς που απομένουν δίνουν σε καθέναν από τους 4 διεκδικητές το Πρωτάθλημα, τουλάχιστον μαθηματικά κανείς τους δεν μπορεί να αποκλειστεί. Εφόσον, βέβαια, κερδίσουν τους αγώνες που τους απομένουν, άρα και την ΑΕΚ. Έχουν βγει φυσικά τα κομπιουτεράκια υπολογίζοντας και τις ισοπαλίες των ανταγωνιστών.
* * *
* ΕΧΟΥΝ πολύ σοβαρό κίνητρο, ακόμη, όλοι τους. Επιπλέον, διότι αν ο Άρης πάρει το Κύπελλο και άρα τη μία ευρωπαϊκή θέση, από τις τέσσερις της χώρας, τότε ο 4ος στη βαθμολογία θα μείνει εκτός Ευρώπης, θα υποστεί πολύ μεγάλη ζημία. Κι εκεί που πήγαινε για πρωτάθλημα, θα μείνει μ’ ένα τεράστιο μηδενικό, τα πάντα κρέμονται σε μια κλωστή.
Hξεραν πια…
* ΕΙΧΑΝ εμπειρία πλέον οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Το μεγαλύτερο ψέμα των γυναικών: Έλα πες μου, αλήθεια τώρα, δε θα θυμώσω…
* * *
* - ΚΑΝΕ έρωτα, όχι πόλεμο. Αν σου αρέσουν και τα δύο, παντρέψου.
* * *
* - ΟΤΑΝ τσακώνεσαι με γυναίκα και δε σου απαντάει, μη νομίζεις ότι δεν έχει κάτι να πει. Μάλλον τσεκάρει τον χώρο γύρω της για αιχμηρά αντικείμενα.
* * *
* - ΑΛΛΟΙ πίνουν νερό στο όνομά της κι άλλοι πίνουν νερό με υπογλώσσια.
Ισορροπίες τρόμου
* ΑΓΡΙΟ παιχνίδι, ισορροπίες τρόμου μεταξύ Μητσοτάκη-Μαρινάκη. Είχε βγει το «Βήμα» με τη «μονταζιέρα στα Τέμπη», ακολούθησαν το «Mega», το «in.gr» κι όλος ο στόλος και τώρα, λέγεται, η απάντηση με τις συλλήψεις και την κατηγορία για «συμμορία» της «Θύρας 7», υπόθεση όπως με τη «Χρυσή Αυγή» λένε, όπου ο Μιχαλολιάκος πήγε φυλακή ως πρόεδρος. Άρα, έχουν να γίνουν πολλά ακόμα. Και πολύ περισσότερα στο παρασκήνιο. Εν αναμονή λοιπόν. (Και… Τι θα γράψει το «Βήμα» την Κυριακή;).
Το λεφτόδεντρο
* ΘΗΡΙΩΔΕΣ υπερπλεόνασμα, ύψους 4 δισ., ανακοινώθηκε για το 2023, πολύ πάνω ακόμη και από τις προβλέψεις της υπεραισιόδοξης κυβέρνησης. Επιπλέον χρήματα στο ταμείο του κράτους, τα οποία κάποιοι τα έδωσαν, με άμεσους και έμμεσους φόρους, τα έσοδα των τελευταίων απογειώθηκαν λόγω της ακρίβειας. Και το ερώτημα είναι τι θα τα κάνει το κράτος τόσα χρήματα; Πώς και σε ποιους θα μοιράσει τους καρπούς του «λεφτόδεντρου» που έφτιαξε;
Ταιριάζουν
* ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ και λαρισαϊκή διάλεκτος.
- Πνύκα ο γνωστός λόφος στην Αθήνα. Και για τους Λαρισαίους άμα στραβοκαταπιείς και σε ρωτήσουν τι έπαθες.
* * *
* ΜΥΚΗΝΕΣ είναι ο γνωστός αρχαιολογικός χώρος, αλλά και η απάντηση της Λαρισαίας όταν τη ρωτάει η μάνα της με ποιες συμμαθήτριές της βγήκε για καφέ.
* * *
* - ΕΝΤΟΜΟ της Λάρισας με πρώτο γράμμα το κάπα και τελευταίο το πι…
- Κνουπ.
Τι τους νοιάζει…
* - ΣΤΗ γειτονιά μου, προσφάτως, είχαν αφήσει και μια μπανιέρα…
Ο Λαρισαίος παραπονείται για την ανευθυνότητα ορισμένων, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ξεμπλέξουν οι ίδιοι. Ξεφορτώνονται παλιά έπιπλα και άλλα ογκώδη αντικείμενα δίπλα στους κάδους απορριμμάτων. Και τ’ αφήνουν να λιάζονται ή να βρέχονται, δημιουργώντας εστίες σκουπιδιών. Ενώ το ευκολότερο είναι να ειδοποιήσουν τη δημοτική υπηρεσία αποκομιδής, τζάμπα είναι, δε θα πληρώσουν.
Αλλεπάλληλα
* ΠΡΟΧΘΕΣ, βουλευτής γρονθοκόπησε βουλευτή στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο. Χθες, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο του Δήμου Νίκαιας στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο. Είχε προηγηθεί χαστούκι πολιτευόμενης με τη «Νίκη» σε βουλευτίνα της ΝΔ στην Καβάλα, μέσα σε εκκλησία. Προ ημερών, δημοτικός σύμβουλος Βόλου, της πλειοψηφίας Μπέου, γρονθοκόπησε δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο. Πρέπει, δηλαδή, να έχει περάσει από τα ρινγκ κάποιος για να ασχοληθεί με τα κοινά; Μήπως οι παράγοντες να εκπαιδεύονται με μαθήματα αυτοάμυνας;
Περί γλυκισμάτων
* ΓΛΥΚΙΑ συζήτηση στην παρέα των Λαρισαίων.
- Πήρα μια σοκολάτα στο σπίτι, έτσι να βρίσκεται. Για κάνα δεκάλεπτο.
* * *
* - ΜΙΑ ευχάριστη αναπάντεχη συνάντηση έγραφε στο ζώδιό μου σήμερα και έπεσα πάνω στην καυτή κρέμα με τραγανό φύλλο.
* * *
* - ΤΟ οικογενειακό παγωτό τρώγεται καλύτερα όταν η οικογένεια λείπει.
Συνεχίζεται
* «ΔΕΝ χαρίζουμε τη θρησκεία σε κανένα κόμμα το οποίο με λαϊκίστικο λόγο αποκλειστικά και μόνο θέλει να φέρει την τοξικότητα. Φτάνει πια με τη γελοιοποίησή σας. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μιλάτε σε Έλληνες βουλευτές και να τους λέτε αν θα πάνε στην εκκλησία». Το «News 24/7» καταγράφει την κριτική του Θανάση Πλεύρη στην Ελληνική Λύση, στη Βουλή. Και την απάντηση του Κυρ. Βελόπουλου: «Θάνο, γνωριζόμαστε χρόνια. Εγώ δεν πουλούσα νανογιλέκα για τον καρκίνο. Ο κολλητός σου πουλούσε». Προφανώς γιατί εκείνος είχε αδυναμία σε άλλα προϊόντα, όπως οι επιστολές του Ιησού. (Το πανηγύρι στην πολυκατοικία συνεχίζεται).
* * *
* ΛΕΣ και χρειαζόταν συνήγορο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κατέστησε τον Κυρ. Βελόπουλο «πολιτικά και ποινικά υπεύθυνο για ό,τι συμβεί στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα». Τονίζοντας ότι «αυτός προέτρεψε πολίτες σε βία εναντίον όσων ψήφισαν τον νόμο για τον γάμο ομοφυλοφίλων. Για τον λόγο αυτόν, στην περίπτωση που συμβεί κάτι σε οποιονδήποτε, καθιστώ υπεύθυνο τον ίδιο, για ό,τι κι αν συμβεί σε εμένα, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ή και άλλου κόμματος…» (Αναμένονται παρατράγουδα, δηλαδή, μεταξύ των ύμνων τη Μ. Εβδομάδα;).
Στην ούλτρα δεξιά
* ΜΕΤΑ την απόφαση του Αρείου Πάγου που αποκλείει τους «Σπαρτιάτες» από τις ευρωεκλογές, με το σκεπτικό ότι έχουν αφανή ηγέτη τον Κασιδιάρη, γεννάται ένα καίριας σημασίας ερώτημα: Πώς μπορεί να συνεχίσει αυτό το κόμμα να βρίσκεται για μέρες, εβδομάδες ή και μήνα στη Βουλή; Είναι ο «Κάλχας» που βγάζει χρησμό για εξελίξεις πολύ σύντομα: Διότι η διαπίστωση που κάνει ο Άρειος Πάγος, ισχύει προφανώς και για τη συμμετοχή των «Σπαρτιατών» στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου. Με απλά λόγια: Η απόφαση του Εκλογοδικείου που θα κρίνει εάν οι «Σπαρτιάτες» συμμετείχαν νόμιμα ή όχι στις εθνικές εκλογές δεν μπορεί να καθυστερήσει ούτε μέρα. Δεν μπορεί, δηλαδή, να υπάρχει ήδη δικαστική απόφαση, του Αρείου Πάγου χθες, ότι οι «Σπαρτιάτες» είναι «κόμμα» του Κασιδιάρη, αλλά αυτό το κόμμα να παραμένει στη Βουλή αναμένοντας πότε θα διατυπώσει την κρίση του το Εκλογοδικείο.
* * *
* ΚΑΙ τι θα απογίνουν τα ψήφια, τα ορφανά; Η πρόβλεψη του ιδίου: Ο καβγάς στη Βουλή, που κατέληξε στο γρονθοκόπημα του βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης» από τον πρώην βουλευτή των «Σπαρτιατών», έδειξε και τι σόι πράγμα μαζεύεται εκεί δεξιά της ΝΔ. Θα οδηγήσει αυτό σε ανάσχεση των διαρροών από το κυβερνών κόμμα στα διάφορα ακροδεξιά ή κρυφοακροδεξιά σχήματα;
Πιθανό είναι, με όσα λένε κάποια ποιοτικά στοιχεία των γκάλοπ, ότι θα κερδίσουν σχήματα τύπου Λατινοπούλου ή και «Νίκης», που είναι πιο αυθεντικά στην έκφραση των ακραίων συντηρητικών θέσεων. Δεν είναι δα και ό,τι πιο θελκτικό για έναν ψηφοφόρο που ομνύει στη θρησκεία να ακούει έναν βουλευτή, του Βελόπουλου στην προκειμένη περίπτωση, να ρίχνει γαλλικά ή άλλως καντήλια, μέρες που είναι κιόλας. (Διεμερίσανε το τα ιμάτιά του εαυτοίς και επί τον ιματισμόν του έβαλον κλήρον…).
Με χωρίς…
* ΠΗΓΕ ο Λαρισαίος χθες στο σουβλατζίδικο.
- Τι θα θέλατε παρακαλώ;
- Ένα σουβλάκι πίτα χωρίς κρεμμύδι, παρακαλώ…
- Επειδή δεν έχω κρεμμύδι, θέλετε ένα χωρίς ντομάτα;

------------------------------------

 

MAROUDAS.jpg* ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ ο Ρίζος Μαρούδας, αλλά και στο τρέξιμο για τους αγρότες ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων. Και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι…

 

VIVLIO.jpg* ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Ημέρα του Βιβλίου και η Λαρισαία Ε. Ζ. βρέθηκε σε βιβλιοπωλείο-ουρανοξύστη στον Παναμά της Κεντρικής Αμερικής. Ασανσέρ δεν έχει, μόνο με σκάλες.

 

 

PODHLATA.jpg* ΚΑΙ οι καλόγριες με ποδήλατα στη Λάρισα;

 

KYMPOYROPOYLOS.jpg* Ο γιατρός Στέλιος Κυμπουρόπουλος επιδιώκει να επανεκλεγεί ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας βρέθηκε και στη Λάρισα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass