ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2024 17:00

Σε ρυθμούς εκλογών
* ΜΕΤΑ και τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις οι πολιτικοί αρχηγοί εισέρχονται σε ρυθμούς εκλογών, αφού σε περίπου 30 ημέρες, από μεθαύριο 9 του μηνός, οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις κάλπες των ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης ξεκινά από αυτήν την Πέμπτη - Παρασκευή τις περιοδείες του και θα περάσει και από τις 13 Περιφέρειες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφ. Κασσελάκης φεύγοντας από την Κέρκυρα από σήμερα περιοδεύει επί τριήμερο στην Ήπειρο, ενώ από τη Σέριφο ξεκίνησε το πρόγραμμα περιοδειών του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.
Με πρώτο σταθμό στη Σέριφο ένα οινοποιείο, στους βιολογικούς αμπελώνες του οποίου καλλιεργούνται οι παραδοσιακές ποικιλίες των Κυκλάδων. Και μετά θα πάει στην Κρήτη. Εμ άμα είναι για νησιά, παραδοσιακές ποικιλίες, ρακιές, αντικριστά και γαμοπίλαφο, περιοδεύουμε και... εμείς, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι για το χρονοδιάγραμμα επιστροφής...
Β.Κ.

Διακύβευμα
* ΚΑΛΑ θα ήταν βεβαίως να πληροφορούμασταν και το... διακύβευμα των φετινών ευρωεκλογών. Γιατί μέχρι σήμερα τα μέσα ενημέρωσης περισσότερες αναφορές έχουν κάνει στη Γιουροβίζιον, παρά στο γιατί ο ψηφοφόρος να υπερψηφίσει κάποιο κόμμα ή να καταψηφίσει κάποιο άλλο.
Β.Κ.

Ιδιαίτερα
* ΓΙΑ τον γεν. γραμματέα του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπα, δε χρειάζεται να προκηρυχθούν εκλογές, αφού το ΚΚΕ μονίμως βρίσκεται σε πολιτική επαγρύπνηση. Ο οποίος Κουτσούμπας, άρτι αφιχθείς από τη μητρόπολη του καπιταλισμού, δίδαξε... καταλήψεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια.
Αλλιώς... δεν εξηγείται τέτοιος ξεσηκωμός, εκτός εάν έχει... παρεισφρήσει η ΠΚΣ και σε γιουνιβέρσιτι όπως αυτό το Κολούμπια, πράγμα απίθανο. Πανεπιστήμιο το οποίο ακύρωσε την κύρια τελετή αποφοίτησης.
Φιλοπαλαιστηνιακοί καταυλισμοί στήνονται πλέον και σε πανεπιστήμια χωρών της Ευρώπης. Όπως στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω (και) από την Ευρώπη...
Β.Κ.

Ειρήνη
* ΠΕΡΑΝ, όμως, του φαντάσματος, πάνω από την Ευρώπη πλανιέται και μια απειλή που καθόλου αστεία δεν είναι. Χθες έγινε γνωστό ότι η Γαλλία θα στείλει τον πρέσβη της στην τελετή ορκωμοσίας του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για μια νέα εξαετή θητεία στον προεδρικό θώκο σήμερα, σε αντίθεση με τη Γερμανία, που γνωστοποίησε πως δε θα εκπροσωπηθεί.
Η οποία Ρωσία προειδοποίησε χθες τη Βρετανία ότι εάν βρετανικά όπλα χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία για να πλήξει ρωσικά εδάφη, τότε η Μόσχα θα μπορούσε να ανταποδώσει πλήττοντας βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, τόσο εντός της Ουκρανίας όσο και αλλού. Αυτά περί στρατιωτικής άσκησης (ετοιμότητας) με πυρηνικά, δεν είναι αστεία...
Β.Κ.

Θεσσαλία
* Η Θεσσαλία θα αποτελέσει προφανώς μία από στις στάσεις των πολιτικών αρχηγών κατά την προεκλογική τους εκστρατεία.
Στη Θεσσαλία που βίωσε τον «Ντάνιελ», ενώ προηγήθηκε ο «Ιανός», στη Θεσσαλία όπου η κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί πλέον... εισήγηση ευφάνταστου ομιλητή σε κάποιο συνέδριο, στη Θεσσαλία όπου θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι κάτοικοι θα ζούνε την αντίφαση των έντονων ξηρασιών και των πλημμυρικών φαινομένων, οι κυβερνώντες, οι πολιτικοί θα πρέπει να σταθούνε στο ύψος τους.
Εξηγώντας στους πολίτες το αύριο, βοηθώντας τους ουσιαστικά πολίτες και παραγωγούς να ξεπεράσουν τα σημερινά προβλήματα, σχεδιάζοντας το αύριο με προσανατολισμό επιβίωσης και όχι ψηφοθηρικό, κατασκευάζοντας, τέλος, έργα υποδομής με αντοχές. Χωρίς μικροπολιτικές...
Β.Κ.

Λάρισα
* ΤΗΝ αναφορά του διοικητή της επιχείρησης «Ασπίδες», στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο που εδρεύει στην 1η Στρατιά στη Λάρισα, επικαλείται η Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου, για τους δικούς του βεβαίως (πολιτικούς) λόγους.
Σημειώνοντας ότι «η δημοσιοποίηση από το Spiegel της αναφοράς του επιχειρησιακού διοικητή της ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης, αντιναύαρχου Βασίλειου Γρυπάρη, για την επιχείρηση «Ασπίδες» καθιστά την παραμονή της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα εγκληματικό λάθος.
Έπειτα από την πρόσφατη απόσυρση της γερμανικής φρεγάτας «Hesse», η υποτιθέμενη «ευρωπαΐκή» επιχείρηση διαθέτει πλέον μόνο τρία πλοία στην περιοχή!», σημειώνει η Ελληνική Λύση. Προσθέτοντας ότι ευρωπαϊκές χώρες που εμπλέκονται άμεσα και «θησαυρίζουν» από τη «δημιουργία» περιφερειακών συγκρούσεων, αφήνουν την Ελλάδα να επωμίζεται δυσβάσταχτο βάρος, χωρίς κανένα όφελος.
Ο κ. Γρυπάρης το είχε δηλώσει πρόσφατα στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου πως θα ζητούσε ενισχύσεις, τονίζοντας ότι «πρόκειται να παρουσιάσω στη Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC) τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» και πρόκειται να ζητήσω περισσότερες ενισχύσεις», διευκρινίζοντας ότι «αυτό εξαρτάται από τη βούληση των κρατών – μελών και τη δυνατότητά τους να συνδράμουν».
Β.Κ.

Γερανός
και σκουπίδια
* ΗΤΑΝ Μεγάλη Παρασκευή βραδάκι, διηγείται ο Λαρισαίος Β.Χ.: Προ ολίγου στην οδό Μανωλάκη (στο ύψος της οικίας του «Στρατηγού»), ο γερανός της Τροχαίας σήκωνε το Ι.Χ. ενός «κακομοίρη», ο οποίος δεν γνώριζε ότι σε λίγο θα διέλθει από το σημείο ο Επιτάφιος του Αγ. Αχιλλίου.
Απευθύνθηκα στο παρευρισκόμενο όργανο, ειπών ότι, με το να εμφανίζεται ο γερανός 1-2 φορές τον χρόνο (στον Επιτάφιο, ή στην παρέλαση, ή...) δε δημιουργείται συνείδηση στον πολίτη ως προς την οδηγική συμπεριφορά του, όπως και για πολλά άλλα.
Μου απάντησε μάλλον έντονα ότι «αρμόδιοι για αυτά είναι οι ανώτεροι εμού και ο Δήμος, άλλωστε είναι χιλιοειπωμένα πράγματα», και νομίζω πως είχε απόλυτο δίκιο.
***
* ΣΤΟ μεταξύ, συνεχίζει, ο δρόμος (όπως και σχεδόν όλοι οι δρόμοι, πλατείες, κ.λπ.) έζεχνε από φύλλα, σκουπίδια, χαρτιά κι ό,τι άλλο απόρριμμα υπάρχει στον «κοινόχρηστο σκουπιδότοπο», ενώ το ελαφρό αεράκι στροβίλιζε και μετακινούσε εδώ κι εκεί όλα αυτά τα «προϊόντα», έως ότου μία ανώτερη δύναμη (βροχή, ανεμοστρόβιλος) τα καταχωνιάσει σε κάποιον «κρυφό» αποδέκτη, μέχρι να εμφανιστούν τα επόμενα κ.ο.κ. (Αυτός ο τόπος δεν έχει καμία διάθεση να διορθώσει τις διαχρονικές βαρύτατες παθογένειές του, το συμπέρασμά του).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass