A.Ο. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ

Οι αριθμοί δείχνουν πώς έφτασε στην κορυφή

* Για 5η φορά στην ιστορία της * Στατιστική ανασκόπηση της Α’ ΕΠΣΛ DE-TOX

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2024 12:04

Με την ανάδειξη της Ανθούπολης ως πρωταθλήτριας ολοκληρώθηκε στις 28

Απριλίου το Πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ν. Λάρισας, το οποίο είχε αρχίσει -με καθυστέρηση λόγω των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τη Θεσσαλία- στις 7 Οκτωβρίου. Το Πρωτάθλημα προβλεπόταν να διεξαχθεί με τη συμμετοχή 16 ομάδων, αλλά σ’ αυτό προστέθηκαν ως υπεράριθμοι ο Απόλλων και ο Ηρακλής Λάρισας, που υποβιβάστηκαν από τη Super League 2 και δεν επιτρεπόταν (ο πρώτος) ή δεν επιθυμούσε (ο δεύτερος) να λάβουν μέρος στη Γ’ Εθνική. Ουσιαστικά, όμως, στην αφετηρία παρατάχθηκαν 17 ομάδες, καθώς η δήλωση συμμετοχής του Παναγροτικού Νίκαιας παρέμεινε εικονική.
Η Ανθούπολη στέφθηκε για πέμπτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια της μεγάλης τοπικής κατηγορίας (οι προηγούμενες ήταν το 1975, το 1977, το 1980 και το 1994) και θα επιδιώξει την άνοδό της στη Γ’ Εθνική, κατά τη διάρκεια των αγώνων μπαράζ που θα αρχίσουν την προσεχή Κυριακή με πρώτο αντίπαλο τα Μετέωρα στην Καλαμπάκα. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ανθούπολη παρέμεινε αήττητη, ενώ διατήρησε τόσο την καλύτερη επιθετική γραμμή (97) όσο και την αντίστοιχη αμυντική (10) της διοργάνωσης. Σημείωσε τις περισσότερες νίκες (29), ενώ ανέδειξε και τον πρώτο σκόρερ του Πρωταθλήματος (Κουβελάς με 30 γκολ).
Στον αντίποδα, ο Ιπποκράτης είχε τις χειρότερες επιδόσεις τόσο στην επίθεση (32) όσο και στην άμυνα (128), ενώ είναι εντυπωσιακό το στοιχείο ότι οι μοναδικοί αγωνιστικοί βαθμοί του κατακτήθηκαν εκτός έδρας και συγκεκριμένα στο Δαμάσι, όπου επικράτησε με 2-1.
* Συνολικά, διεξήχθησαν 306 αγώνες (συμπεριλαμβανομένων των 34 μηδενισμών του Παναγροτικού), με απολογισμό 142 νίκες των γηπεδούχων, 111 των φιλοξενουμένων και 53 ισοπαλίες, ενώ επιτεύχθηκαν 959 γκολ (534-425 υπέρ των γηπεδούχων).
Ο μέσος όρος επίτευξης γκολ ανά αγώνα ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο 3,13.
* «Πρωταθλητής» των ισοπαλιών αναδείχθηκε ο Κίσσαβος Συκουρίου, ο οποίος σημείωσε 15 «Χ», ενώ στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκονται με 9 ισοπαλίες τέσσερις ομάδες (Οικονόμος Τσαριτσάνης, Δωτιέας Αγιάς, Φαλανιακός, Αχιλλέας Φαρσάλων).
* Λίγο περισσότερες από τις μισές ομάδες του Πρωταθλήματος (10) έδωσαν όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος με τον ίδιο προπονητή στον πάγκο τους, ενώ οι υπόλοιπες προχώρησαν σε μία ή και περισσότερες αλλαγές.
«Ακλόνητοι» παρέμειναν οι Νίκος Χρόνης (Σμόλικας Φαλάνης), Βασίλης Μπακογιάννης (Οικονόμος Τσαριτσάνης), Θάνος Τριανταφυλλόπουλος (Ηρακλής Λάρισας), Τάσος Βενέτης (Απόλλων Λάρισας), Γιάννης Σιάρκος (Δωτιέας Αγιάς), Δημήτρης Κωστής (Όλυμπος Γόννων), Δημήτρης Κουκουλιαύκας (Α.Ο. Μαυροβουνίου), Δημήτρης Παραφέστας (Φαλανιακός), Δημήτρης Μητσής (Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων) και Γιώργος Χατζής (Ιπποκράτης).
Ειδικής αναφοράς αξίζουν οι περιπτώσεις του Μιχάλη Ζιώγα (ξεκίνησε και ολοκλήρωσε το Πρωτάθλημα στην Ανθούπολη, με τη μεσολάβηση «διαλείμματος» δύο μηνών, κατά τη διάρκεια των οποίων τον είχε αντικαταστήσει ο Χρήστος Χατζηλιάδης) και του Φερραίου Γιαννακού (ο μοναδικός που καθοδήγησε δύο ομάδες της κατηγορίας, αρχικά τη Δόξα Αργυροπουλίου και στη συνέχεια τον Κίσσαβο Συκουρίου).
* Για τη διεύθυνση των 272 αγώνων που κρίθηκαν με «γηπεδικό» τρόπο, χρησιμοποιήθηκαν 28 διαιτητές. Πρώτος σε αριθμό συμμετοχών αναδείχθηκε ο «βετεράνος» Κώστας Ακρίβος με 27, ακολουθούμενος από τον εξελίξιμο Θεόδωρο Κοντογιώργο με 23. Η υπόλοιπη κατάταξη έχει ως εξής:
21: Βλιώρας, Δημεράς.
19: Κουκούλης.
18: Φακής.
17: Σκάρπας, Σούλης.
16: Μπουρουζίκας.
12: Δεληγιάννη.
11: Στάικος.
9: Καραγιάννης, Χήτος, Τσιοφλίκη.
7: Δεδικούσης, Τζήλος.
5: Κοσμάνος, Ντελέζος Ι.
4: Βαλιώτης Ι.
3: Μίχος, Μπουρονίκος, Ντελέζος Π.
1: Διαμάντης, Καραθάνος, Κοντογιάννης, Κοσμέτου, Μπατζιανούλης, Νίτσας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass