CHAMPIONS LEAGUE (ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ)

Το τελευταίο βήμα για το Λονδίνο

* Σήμερα η δεύτερη μάχη Παρί-Ντόρτμουντ (22:00)

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2024 10:14

To τελευταίο βήμα τους θα επιχειρήσουν σήμερα και αύριο οι τέσσερις ομάδες

που... επιβίωσαν στη μακρά και δύσκολη διαδρομή του Champions League, προκειμένου να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής, στο Λονδίνο, στο στάδιο «Γουέμπλεϊ», την πρώτη βραδιά του Ιουνίου.
Η αρχή γίνεται από το Παρίσι, όπου η Παρί Σεν Ζερμέν θα υποδεχθεί την Ντόρτμουντ, πριν δώσει τη... σκυτάλη στη Μαδρίτη, εκεί όπου η Ρεάλ θα φιλοξενήσει την Μπάγερν.
Η Παρί Σεν Ζερμέν θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τις αδυναμίες της Ντόρτμουντ στα εκτός έδρας παιχνίδια της, ενώ η Μπάγερν θα επιδιώξει να βάλει τέλος σε μια μακροχρόνια περίοδο χωρίς επιτυχία εκτός έδρας με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Η... ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
ΤΗΣ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Με τη χαρακτηριστική ένθερμη υποστήριξη από το διάσημο «κίτρινο τείχος» της, η Ντόρτμουντ νίκησε (1-0) τους Παριζιάνους χάρη στο εξαιρετικό τελείωμα του Νίκλας Φίλκρουγκ στο τέλος του α’ μέρους. Στο δοκάρι σταμάτησαν οι προσπάθειες των Κιλιάν Μπαπέ και Ατσράφ Χακίμι, καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν πίεζε για την ισοφάριση, στην οποία δεν κατάφερε να φτάσει, με την Ντόρτμουντ να παραμένει στην «pole position».
ΤΑ ΔΕΚΑ ΔΟΚΑΡΙΑ
ΤΩΝ ΠΑΡΙΖΙΑΝΩΝ
Αυτήν τη φορά οι Γάλλοι ελπίζουν να είναι περισσότεροι τυχεροί. Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει δέκα δοκάρια στην τρέχουσα σεζόν της διοργάνωσης, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ενώ μόνο η Μπαρτσελόνα (11 την περίοδο 2011/12) έχει περισσότερα στην ίδια σεζόν στο Champions League τα τελευταία 20 χρόνια.
«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο», είπε ο προπονητής της Παρί, Λουίς Ενρίκε. «Μερικές φορές είναι υπέροχο και άλλες φορές έτσι πάει». Ο Ισπανός τεχνικός καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει στους τραυματίες Λούκας Ερναντέζ και Νούνο Μέντες.
ΝΙΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Η Παρί Σεν Ζερμέν έγινε, επίσης, η πρώτη ομάδα που ξεκίνησε έναν αγώνα ημιτελικού Champions League με 11 παίκτες κάτω των 30 ετών, από τότε που το έκανε η Μπάγερν τη σεζόν 2011/12, προσφέροντας μια μεγάλη αντίθεση σε σχέση με μια ομάδα της Ντόρτμουντ που είναι γεμάτη με έμπειρους ποδοσφαιριστές, όπως οι Ματς Χούμελς, Εμρέ Τσαν, Μάρτσελ Ζάμπιτσερ και Μάρκο Ρόις. Μπορούν, άραγε, οι νέοι να ανταποκριθούν στην πρόκληση και την πίεση του να βρίσκονται ένα παιχνίδι μακριά από τον τελικό;
ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗ ΕΝΤΟΣ ΣΤΑ ΝΟΚ ΑΟΥΤ
Η ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ισπανίας για 36η φορά στην Ιστορία της, δεν έχει χάσει εντός έδρας αγώνα Champions League από τότε που ηττήθηκε με 3-2 από την Τσέλσι στους προημιτελικούς της σεζόν 2021/22, αλλά οι 14 φορές πρωταθλητές Ευρώπης δεν έχουν νικήσει ακόμη μπροστά στους δικούς τους οπαδούς στη φάση των «νοκ άουτ». Στους «16» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Λειψία και στα προημιτελικά 3-3 με τη Μάντσεστερ Σίτι.
«Είμαστε σε εξαιρετική θέση στο Πρωτάθλημα και σε αυτόν τον ημιτελικό - τώρα πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να φτάσουμε στο Γουέμπλεϊ» τόνισε ο Ιταλός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος έχει προαναγγείλει την παρουσία του Άντρι Λούνιν κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του.
Το πρόγραμμα των δεύτερων ημιτελικών:
ΣΗΜΕΡΑ
22:00, Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ 0-1
ΑΥΡΙΟ
22:00, Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου 2-2
ΤΕΛΙΚΟΣ 1/6
Λονδίνο-Γουέμπλεϊ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass