Μαζική η επιστροφή των εκδρομέων

Αυξημένη η κίνηση σε όλους τους μεγάλους κόμβους της Αττικής * Καθυστερήσεις σε Πιερία και Μάλγαρα

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2024 8:50

ΑΘΗΝΑ

Έχει ξεκινήσει από χθες το πρωί η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την περιφέρεια προς την Αττική με την κίνηση να είναι αυξημένη στο ρεύμα εισόδου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Ειδικότερα με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα από τους Αγίους Θεόδωρους μέχρι τα Μέγαρα, ενώ μικρές καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια Ελευσίνας. Αντίθετα χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η επιστροφή από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα χθες είχαν επιστρέψει στην Αττική 52.431 και συγκεκριμένα 30.100 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 22.331 από την Αθηνών-Λαμίας. Την Κυριακή του Πάσχα, επέστρεψαν 48.925 (25.970 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 22.955 από την Αθηνών-Λαμίας).
Από την Τροχαία αναμένεται ότι όσο περνάει η ώρα η κίνηση θα αυξάνεται, αλλά ο κύριος όγκος των εκδρομέων εκτιμάται πως θα επιστρέψει σήμερα.
Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Υπενθυμίζεται ότι έως τις 22:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΣΕ ΜΑΛΓΑΡΑ-ΠΙΕΡΙΑ
Οι εκδρομείς της Θεσσαλονίκης είναι αντιμέτωποι πάντως με καθυστερήσεις ιδίως στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.
Αρχικά, οι οδηγοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον αυτοκινητόδρομο λίγο πριν την Κατερίνη και να κινηθούν από παράπλευρες οδούς, αφού το συγκεκριμένο τμήμα του ΠΑΘΕ στα όρια της πρωτεύουσας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, παραμένει κλειστό.
Ταλαιπωρία όμως συναντούν και στα Μάλγαρα, εξαιτίας των έργων που εκτελούνται στο ύψος της γέφυρας του Αξιού.
Συγκεκριμένα, αρκετές εκατοντάδες μέτρα πριν τον σταθμό διοδίων της περιοχής επικρατεί μποτιλιάρισμα, αφού η διέλευση των οχημάτων, αν και χωρίς αντίτιμο, πραγματοποιείται μόνον από δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Μάλιστα, λίγα μέτρα μετά τα διόδια καταλήγουν να γίνουν μία, ενώ η κατάσταση εκτονώνεται περίπου στο ύψος της Χαλάστρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass