Σύλληψη τριών αρχαιοκάπηλων

Εκρυβαν εικόνες, ιερά σκεύη, αρχαία νομίσματα στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2024 7:10

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, στη Θεσσαλονίκη για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην Προστασία Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη των αρχαιοκάπηλων, ενός 61χρονου ημεδαπού, της 55χρονης συζύγου του και μίας 83χρονης γυναίκας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των αρχαιοτήτων.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δύο κατοικίες των συλληφθέντων, στις περιοχές Καλαμαριάς και Πανοράματος, καθώς και σε ημιυπόγειο αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι στην Καλαμαριά, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής σημασίας που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το σύνολο των κατασχεθέντων αποστέλλεται στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων για φύλαξη, εξέταση και τελική αρχαιολογική και εμπορική εκτίμηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass