Φθηνότερο ρεύμα για φωτισμό οδών και πλατειών

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2013 12:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:00

Μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για φωτισμό οδών και πλατειών καθώς και για υπηρεσίες – νομικά πρόσωπα δήμων όπως παιδικών σταθμών, ΚΑΠΗ, δημοτικών ιατρείων, αθλητικών κέντρων και ιατρείων, ζητεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών κ. Γιάννης Ιωαννίδης με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Αρθούρο Ζερβό.

Στην επιστολή του ο κ. Ιωαννίδης επισημαίνει ότι ήδη τα εν λόγω τιμολόγια και ειδικά αυτά του φωτισμού των οδών και πλατειών τα τελευταία χρόνια υφίστανται μεγάλες αυξήσεις, ενώ υπογραμμίζει ότι  «η κατανάλωση ρεύματος για το φωτισμό και ευρύτερα την παροχή των ανωτέρω υπηρεσιών συνδέεται όχι μόνο με την  κοινωνική εξυπηρέτηση αλλά και με την ασφάλεια των πολιτών».

Εκτός των παραπάνω κατηγοριών τιμολογίων ο κ. Ιωαννίδης ζητά να βρεθούν εναλλακτικές επιλογές ή καθορισμό χαμηλότερου δικτύου στο ήδη υπέρογκο κόστος μετατόπισης δικτύου, είτε κατά την πραγματοποίηση δημοτικών έργων, είτε σε εντάξεις περιοχών στο σχέδιο πόλης, προκειμένου να μπορέσουν οι δήμοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω αποτελούν χρόνια αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία η ΚΕΔΕ τα έχει θέσει επανειλημμένως και προς τους αρμόδιους υπουργούς και προς τη διοίκηση της ΔΕΗ, χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα αποτέλεσμα.

Αντίθετα, στις ανακοινώσεις της ΔΕΗ για νέες αυξήσεις τον Ιανουάριο, προβλεπόταν νέες αυξήσεις και ειδικότερα κατακόρυφη αύξηση κατά 18% του τιμολογίου φωτισμού οδών και πλατειών.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass