Δυσεύρετοι οι ψήστες του αρνιού

*ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2024 14:21

Πολύτιμοι και δυσεύρετοι αποδεικνύονται οι ψήστες αυτές τις ημέρες. Κάτι τέτοιο γίνεται αντιληπτό από το γεγονός πως οι θέσεις για το ψήσιμο του αρνιού συμπληρώθηκαν από νωρίς στα καταστήματα που αναλάμβαναν τέτοιου είδους εργασία. Τα περισσότερα από αυτά τα καταστήματα ξεκινούν το ψήσιμο και την παράδοση των αρνιών από σήμερα Σάββατο, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που ψήνουν την Κυριακή του Πάσχα για να τα παραλάβουν οι πελάτες ζεστά την ημέρα που θα τα φάνε.

Οι τιμές στην αγορά κυμαίνονται περίπου στα 45 ευρώ έκαστος τα ψηστικά για κάθε αρνί που θα πάει ο πελάτης στο κατάστημα, ενώ αν κάποιος θέλει να αγοράσει αρνί με το κιλό τότε η τιμή είναι περίπου στα 35 ευρώ το κιλό. Όπως εξηγούν οι επαγγελματίες στην «Ε» το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πολύ μεγάλο, κάτι που δείχνει πως αρκετοί είναι εκείνοι που δεν μπορούν να ψήσουν ή για κάποιο άλλο λόγο δεν επιθυμούν να το κάνουν. Είναι άλλωστε μια τακτική που αρκετοί επιλέγουν καθώς θεωρούν πως θα βγούνε από μεγάλη ταλαιπωρία.
Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί και το κοκορέτσι. Καταστήματα με μεγάλη ιστορία στον χώρο, όπως αυτό του Αδάμου ψήνουν από προχθές Πέμπτη για να τα παραδώσουν στους πελάτες τους. Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα τα παίρνουν νωρίς – νωρίς για να κάνουν το ταξίδι των εορτών. Άλλοι στο εσωτερικό της χώρας και άλλοι ακόμα και για το εξωτερικό. Για να γίνει μάλιστα ένα τέτοιο ταξίδι προϋποθέτει σωστή συντήρηση ή ακόμα και κατάψυξη.
«Υπάρχουν οι συγγενείς του εξωτερικού που μόλις μαθαίνουν το ταξίδι τους ζητάνε να τους φέρουν έτοιμο ψημένο από τον τόπο τους στη Λάρισα». Η τιμή του κοκορετσιού αυτές τις ημέρες στοιχίζει 40 ευρώ το κιλό και σύμφωνα με τους μετρ του είδους καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον.
Όπως παρατηρούν μάλιστα πολλά νέα πρόσωπα είναι αυτά που ζητούν να γευτούν γεύσεις όπως η συγκεκριμένη, κάτι που αποδεικνύει πως υπάρχουν πολλοί επισκέπτες στη Λάρισα αυτήν την περίοδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass