«Η Νίκαια τίμησε τον ηθοποιό Γιάννη Τότσικα»

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2024 13:40

Πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του πάρκου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φαρσάλων και Παύλου Μελά στη Νίκαια σε «Πάρκο Γιάννη Τότσικα».
Η ονοματοδοσία του πάρκου έγινε προς τιμήν του ηθοποιού του θεάτρου και του κινηματογράφου, ο οποίος γεννήθηκε και έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη Νίκαια.


Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Χατζούλης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «…Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, χαιρετίζω την πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας να δώσει το όνομα του Γιάννη Τότσικα σε αυτό εδώ το πάρκο. Ο Γιάννης Τότσικας ήταν ένας καλλιτέχνης που τον εμπιστεύτηκαν κορυφαίοι άνθρωποι του κινηματογράφου (όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος στην πρώτη του ταινία «Αναπαράσταση») και του Θεάτρου. Μαθήτευσε δίπλα στον κορυφαίο δάσκαλο του θεάτρου Κάρολο Κουν, συμπρωταγωνίστησε με «ιερά τέρατα», όπως η Κατίνα Παξινού, και τους ρόλους εξύμνησαν κορυφαίοι κριτικοί, όπως ο Κώστας Γεωργουσόπουλος για την ερμηνεία του στο έργο του Τσέχωφ «Θείος Βάνιας» και ο μεγάλος μας ποιητής Νίκος Γκάτσος. Εκτός από εξαίρετος ηθοποιός ήταν και ένας ενεργός πολίτης πάντα πρόθυμος, δίχως ίχνος βεντετισμού, να προσφέρει στον τόπο του. Συμμετείχε στα πολιτιστικά και στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Νίκαιας δίχως να ζητήσει «πρωταγωνιστικό ρόλο»… Σε όλη τη διαδρομή του είχε πάντα δίπλα του την οικογένειά του. Όλη του ζωή τη χρωμάτισε με το κόκκινο χρώμα που το υπηρέτησε χωρίς ενδοιασμούς και πισωγυρίσματα και τον συνόδευσε στις επιλογές της ζωής του… Σήμερα κάνουμε το αυτονόητο απέναντι σε ένα γνήσιο τέκνο της Νίκαιας, απέναντι σε έναν άνθρωπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και μεγαλούργησε στον χώρο της τέχνης και άφησε το αποτύπωμά του στον πολιτισμό».
Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε η ομόφωνη απόφαση για το θέμα της ονοματοδοσίας από τη Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλελέρ.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής δημάρχου Αν. Ρεντζιάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σ. Καλέτσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Κατσικάρης, Κ. Φιλιππούλης και Β. Σταμουλάκης, ο πρόεδρος Γ. Ψαρούλης και τα μέλη της Δ.Κ. Νίκαιας Ι. Νέστωρας, Ι. Τσίντζιρας και Κ. Παναγούλης, συγγενείς του ηθοποιού και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass