Νηστικοί οι πλημμυροπαθείς του Κουτσόχερου!

* ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΣΙΤΙΣΗ ΤΟΥΣ * ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ * Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠ. ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2024 9:03 | Τελευταία ενημέρωση: 15 Μαϊ 2024 9:37

Σαν να μην έφταναν οι καθυστερήσεις και το ψαλίδισμα της πρώτης αρωγής, οι ασυνέπειες με τον ΕΝΦΙΑ και οι -πάνω από 7 μήνες- ανοιχτές πληγές σε υποδομές, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο και επιχειρήσεις, έφτασαν τώρα κάποιοι κυβερνητικοί και αιρετοί φωστήρες να αδιαφορούν για την τύχη τους και να αφήνουν κυριολεκτικά νηστικούς δεκάδες πλημμυροπαθείς του καταυλισμού στο Κουτσόχερο!

Η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση για διακοπή της καθημερινής σίτισης των 77 τουλάχιστον πλημμυροπαθών -«εσωτερικών μεταναστών»- από γειτονικά χωριά πνιγμένων περιοχών των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας ξεκίνησε από την Κυριακή και μέχρι χθες κανείς δεν, φαίνεται να, ενδιαφέρθηκε για την τύχη οικογενειών με γυναικόπαιδα, ευάλωτους συνανθρώπους, μεταξύ αυτών και ακρωτηριασμένοι...
Το τελευταίο διάστημα -και παρά τα αρχικά προβλήματα- η σίτιση γινόταν κανονικά, τόσο για τους πλημμυροπαθείς όσο και για τους 400 περίπου πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Δομή. Οι τελευταίοι, μάλιστα, σιτίζονταν κανονικά, με τρία γεύματα την ημέρα, από την πρώτη ώρα της διαμονής τους, καθώς τα ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά και οι αντίστοιχοι έλεγχοι για σωστή διαχείρισή τους δεν επέτρεπαν τυχόν «ελληνικού τύπου» παρασπονδίες ή νοοτροπίες και πρακτικές του «πάμε κι όπου βγει»...  Για τους πλημμυροπαθείς, όμως, άλλοι φαίνεται αποφασίζουν, ελέγχουν και κυριολεκτικά... εκτελούν, χωρίς ίχνος ενδιαφέροντος, ευθύνης, ενσυναίσθησης, όπως εύλογα θα περίμενε κανείς απέναντι σε ταλαίπωρους και ξεσπιτωμένους ανθρώπους. Τη σίτιση των τελευταίων είχε αναλάβει η Περιφέρεια με ιδιωτική εταιρεία κέτερινγκ, η οποία, για άγνωστους λόγους, από την Κυριακή σταμάτησε να εκτελεί το έργο της. Προφανώς είχε ειδοποιήσει αρμοδίως για την πρόθεσή της αυτή, αλλά, εκ του αποτελέσματος, δυστυχώς, κανενός αυτί δεν ίδρωσε.
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
Ο διοικητής της Δομής Απόστολος Παπαπαρίσης από το απόγευμα του Σαββάτου έστειλε σχετικό email στη Διεύθυνση Δομών Νοτίου Ελλάδος, Υπηρεσία Υποδοχής και Μετανάστευσης -με κοινοποίηση και στη Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο- στο οποίο αναφέρονταν ότι «ο δήμαρχος Φαρκαδόνας και ο υπεύθυνος του catering πληροφόρησαν τη Διοίκηση της Δομής ότι με εντολή του περιφερειάρχη, Δημ. Κουρέτα, αύριο Κυριακή 12.5.24 θα είναι η τελευταία ημέρα σίτισης των πλημμυροπαθών». Σημειώνοντας, επιπλέον -και για μη εύκολα κατανοητό λόγο... -ότι «εκτιμάται πως μετά την ανωτέρω απόφαση, οι διαμένοντες θα μειωθούν περαιτέρω» (...).
Κι ενώ θα έπρεπε, λογικά, μετά από αυτήν την υπεύθυνη ενημέρωση των αρμοδίων, κάποιος να κάνει κάτι, να πάρει την υπόθεση πάνω του, ώστε οι άνθρωποι, τουλάχιστον, να μη μείνουν νηστικοί, δεν έγινε τίποτα. Ούτε από τους, έτσι κι αλλιώς, εμπλεκομένους Θεσσαλούς αιρετούς, ούτε, πολύ περισσότερο, από τους κυβερνητικούς παράγοντες. Που στα λόγια και στα χαρτιά έχουν μοιράσει εκατομμύρια τους τελευταίους 7 μήνες στη Θεσσαλία, αλλά δείχνουν ανήμποροι να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και να διανείμουν λίγες μερίδες φαγητό σε λίγες δεκάδες άκρως ευάλωτους συνανθρώπους μας.
Την ώρα, μάλιστα, που στα διπλανά κοντέινερ οι πρόσφυγες λαμβάνουν κανονικά το φαγητό τους -κι ευτυχώς δηλαδή!-, ενώ οι δικοί μας «πρόσφυγες» καταφεύγουν στη δημόσια καταγγελία, έστω μέσω του Τύπου, ότι τους αφήνουν νηστικούς... Και πού να το πουν, άλλωστε, ότι έφτασαν σε σημείο να ζητιανεύουν λίγο φαΐ για τα παιδιά τους, από τις ξεριζωμένες μικρομάνες από το Αφγανιστάν...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass