Εκθεση αφιερωμένη στο ριζάρι...

ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2024 11:10

Το Σάββατο 18 Μαΐου εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων με τον γενικό τίτλο «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα», όπως καθορίσθηκε από το ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων.


Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, όπως κάθε χρόνο, θα είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί με την κοινή δράση των τεσσάρων μουσείων της πόλης, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων. Η αφετηρία θα είναι στον Μύλο του Παππά στην οδό Γεωργιάδου.
Στις 7 το απόγευμα θα εγκαινιαστεί η έκθεση «Κόκκινο /Red», η οποία αποτελεί αναφορά στις βαφές της παράδοσης και συγκεκριμένα στο ριζάρι, μια φυσική χρωστική από το ομώνυμο φυτό της Θεσσαλίας, το οποίο χρησιμοποιούνταν στο τύπωμα των υφασμάτων στον Τύρναβο, καθώς και στη βαφή νημάτων στα Αμπελάκια. Πρόκειται για έκθεση σύγχρονης τέχνης, που συνδιοργανώνεται από το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας 8 και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, σε επιμέλεια Αντιγόνης Καψάλη.
Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στις 9 το βράδυ με μουσική συναυλία που οργανώνει το Αναψυκτήριο του Μουσείου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Εξαρχος (πιάνο), Σπύρος Καβαλλιεράτος (κιθάρα), Αντωνία Βισβίκη (τραγούδι).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass