Στις Ευρωεκλογές με τα τρακτέρ!

ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΩΤΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2024 15:20

«Απαιτούμε άμεσα να οριστεί η ημέρα συνάντησης με το Υπουργείο στην οποία φυσικά πρέπει να δοθεί λύση. Δεν θα συναντηθούμε για «τσάι και συμπάθεια» και να ακούσουμε λόγια παρηγοριάς χωρίς αντίκρισμα. Η Κυβέρνηση οφείλει να ικανοποιήσει το αίτημά μας, εδώ και τώρα! Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε και αυτό είναι ομόθυμη απόφαση όλων των φορέων της Αγιάς, αφού το αγροτικό εισόδημα καθορίζει την οικονομική και κοινωνική ζωή του Δήμου Αγιάς».

Αυτά αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί Δήμου Αγιάς, στην οποία κάνουν λόγο για εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους «οργή και αγανάκτηση επικρατεί στους αγρότες του Δήμου Αγιάς, του μοναδικού Δήμου που χτυπήθηκε από τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel και οι παραγωγοί δεν έχουν πάρει καμιά αποζημίωση και προκαταβολή, όπως έχει συμβεί σε όλους τους άλλους Δήμους της Θεσσαλίας. Με μια παράλογη και καταφανέστατα άδικη απόφαση του ΕΛΓΑ, ο Δήμος Αγιάς και ιδιαίτερα τα μήλα, κάστανα, ροδάκινα, νεκταρίνια, αχλάδια, καλαμπόκια της περιοχής εξαιρέθηκαν από την αποζημίωση και την προκαταβολή, επειδή ο ΕΛΓΑ εκτίμησε ότι δεν έχουν υπάρξει ζημιές από την πλημμύρα Daniel.
Τους προηγούμενους μήνες διοργανώθηκαν τεράστια μαζικά συλλαλητήρια αγροτών με εκατοντάδες τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στα οποία αναδείξαμε την αδικία που υπάρχει για τους παραγωγούς της Αγιάς και ζητήσαμε το αυτονόητο, να δοθεί η προκαταβολή στους πλημμυροπαθείς παραγωγούς και να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ για την παραγωγή και από την Αρωγή τα κατεστραμμένα χωράφια, οι σταβλικές εγκαταστάσεις και οι αποθήκες. Μετά από πολλές ατυχείς προσπάθειες επικοινωνίας με τους αρμόδιους, την Παρασκευή 10 Μαΐου, μετά από επικοινωνία με την κ. Αγγελάκη διευθύντρια του γραφείου του Υπουργού, δόθηκε η υπόσχεση ότι θα συναντηθούμε με τον υφυπουργό κ. Σταμενίτη και τον γ.γ. του Υπουργείου κ. Μπαγινέτα χωρίς όμως να οριστεί συγκεκριμένη ημέρα και σε νεότερη επικοινωνία μας (13 Μαΐου) πάλι δεν ορίστηκε η μέρα συνάντησης της αντιπροσωπείας των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών με το Υπουργείο.
Στην Αγιά έχουμε μάθει να δίνουμε και να κερδίζουμε τις μάχες μας και το δίκιο μας. Είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ως το τέλος το αίτημά μας και να είναι όλοι βέβαιοι πως θα δικαιωθεί ότι και αν χρειαστεί να κάνουμε. Θα πάμε στις Ευρωεκλογές αν χρειαστεί με τα τρακτέρ μας και τις κινητοποιήσεις μας, με κάθοδο λεωφορείων στην Αθήνα στο Μέγαρο Μαξίμου και με όποια άλλη κινητοποίηση κρίνουμε απαραίτητη και δεν θα ανεχτούμε αυτή την κατάφωρη αδικία, να εξαιρεθεί ο Δήμος Αγιάς από τις πλημμύρες του Daniel, όταν με απόφαση του Υπουργείου πρόσφατα δόθηκαν αποζημιώσεις για τον Daniel ακόμη και σε περιοχή της χώρας που δεν χτυπήθηκε από τον Daniel. Οφείλει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο να μας απαντήσει αν θέλει η περιοχή που παράγει το 40% των μήλων της Ελλάδας, και αντίστοιχο ποσοστό στα κάστανα, να συνεχίσει να παράγει ή όχι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass