Στη «φωλιά» του ...Κούκου κρυβόταν ένας τίτλος

*ΚΑΙ Η Α.Ε. ΚΙΛΕΛΕΡ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΝ ΣΜΟΛΙΚΑ ΦΑΛΑΝΗΣ ΜΕ 4-1, ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2024 12:15

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ. Κων. Τσάντζος

Σαν Κυψέλη ήταν μια ομάδα που «βολόδερνε» στα μικρά τοπικά πρωταθλήματα, μόλις όμως πήρε το όνομα Α.Ε. Κιλελέρ τότε πέτυχε άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία, παρέμεινε σε αυτή και χθες πήρε και τον τίτλο του κυπελλούχου της ΕΠΣΛ 2023-2024, νικώντας στον τελικό που έγινε στο γήπεδο της Φιλιππούπολης τον Σμόλικα στην παράταση με 4-1 (κανονικός αγώνας 1-1), με τους ηττημένους να διαμαρτύρονται έντονα (και ενίοτε δικαιολογημένα σε μερικές φάσεις) για τη διαιτησία των κ.κ. Μπουρουζίκα, Μίχου, Κοτούμπα.


Ο τίτλος κρυβόταν στη φωλιά του… Αργύρη Κούκου που κατάφερε στο 92’ να κάνει το 2-1 να ξεκλειδώσει την... άμυνα του Σμόλικα Φαλάνης και όπως έκανε και με τον ΠΟΕ πέρυσι έτσι και φέτος με νέα ομάδα στέφθηκε κυπελλούχος.
Βέβαια δεν πρέπει να αδικήσουμε τον εκπληκτικό χθες αμυντικό χαφ Αλτάνη (μπήκε ήδη στο στόχαστρο ομάδας ανώτερης κατηγορίας), τον Κατσαμάγκα (βγήκε MVP του τελικού… ) και τον Χασομέρη που όπως μας είπε ο τεχνικός της κυπελλούχου Κώστας Κατσάρας είναι πολυτέλεια για την ομάδας του.
Το παιχνίδι ήταν σκληρό, με τον Κώστα Κατσάρα να υποστηρίζει ότι η καλύτερη ομάδα πήρε τον τίτλο, αλλά σίγουρα θα αισθάνθηκε έντονα το «τσίμπημα» του μελισσοκόμου προπονητή του Σμόλικα Νίκου Χρόνη όταν είδε την ομάδα της Φαλάνης να προηγείται με 1-0.
Και ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα της Φαλάνης είχε στο πλευρό της πεντακόσιους περίπου φίλους της (είχαν ετοιμάσει ξεχωριστή γιορτή στον Βλαχομαχαλά).
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η πρώτη καλή φάση έγινε για λογαριασμό του Κιλελέρ, αλλά στο 21’ ο Δοδοντσάκης από ένα μέτρο δεν μπόρεσε με κεφαλιά να νικήσει τον Παπαγιάννη που απέκρουσε εντυπωσιακά.
Στο 24’ ο Κακαβίτσης με υπέροχο σουτ κάνει το 1-0 για τον Σμόλικα, στέλνοντας την μπάλα στην κλειστή γωνία του Μισυρλή.
Ο Κατσαμάγκας με κεφαλιά από κοντά και ο Αλτάνης με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν, αλλά στο 43’ έγινε η φάση του αγώνα.
Σε μαρκάρισμα ανάμεσα στον Κακαβίτση και στον Μπαρούτα ο διαιτητής δίνει αρχικά φάουλ εκτός μεγάλης περιοχής και ο βοηθός άουτ, υπογραμμίζοντας ότι αν έχει γίνει παράβαση είναι μέσα στη μεγάλη περιοχή.
Τελικά ορθά δίνεται πέναλτι όπως φάνηκε και σε βίντεο του αγώνα και ο Χασομέρης που το εκτελεί κάνει το 1-1 και χαρίζει το τέρμα στις δύο κόρες του. Να τονίσουμε πως η εκτέλεση έγινε περίπου έξι λεπτά αργότερα, αφού υπήρχε ένταση μεταξύ των δύο ομάδων. Αποβλήθηκαν ο διοικητικός της Α.Ε. Κιλελέρ Μανώλης Κωστόπουλος και του Σμόλικα Γιάννης Γραβάνης.
Ο Σμόλικας στο δεύτερο μέρος με πρωταγωνιστή τον αεικίνητο Γκανάβα αγωνίστηκε καλύτερα των αντιπάλων. Μάλιστα στο 52’ ο συγκεκριμένος παίκτης με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μισυρλή που απέκρουσε εντυπωσιακά. Λίγο νωρίτερα στο 47’ ο νεοεισελθών Τάφα πάλι του Σμόλικα έκανε ωραίο σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Α.Ε. Κιλελέρ.
Στο 71’ ο Κατσαμάγκας έπιασε κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαγιάννη, σε μια φάση που θα μπορούσε να δώσει το τρόπαιο στην κανονική διάρκεια του αγώνα στην ομάδα του Κιλελέρ.
Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση όπου εκεί επικράτησε η Α.Ε. Κιλελέρ, αφού με βάση τη διαφορά κατηγορίας φάνηκε και η καλύτερη φυσική κατάσταση.
Στο 92’ ο Κατσαμάγκας, κάνει σέντρα από αριστερά και ο Κούκος με προβολή κάνει το 2-1, ενώ στο 104’ πάλι από σέντρα του Κατσαμάγκα ο Τζιάνης από κοντά κάνει το 3-1 (ο σκόρερ έβγαλε τη φανέλα, αλλά ο διαιτητής δεν του έδωσε κίτρινη κάρτα). Στη φάση αυτή υπάρχει έντονη διαμαρτυρία του Σμόλικα ότι ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ και ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Το τελικό 4-1 έκανε ο Αντωνίου στο 113’ με προβολή, με τη φάση να ξεκινάει από κόρνερ του Κούκου και κεφαλιά του Κατσαμάγκα πριν η μπάλα φτάσει στον σκόρερ.
Απέτυχε στο έργο της η διαιτησία των κ.κ. Μπουρουζίκα, Μίχου, Κοτούμπα. Σωστή η απόφαση του πέναλτι, αλλά όχι αρκετές άλλες. Ιδιαίτερα στον πειθαρχικό έλεγχο. Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε διαμαρτυρία (δίκαια για ορισμένες φάσεις) των πολυάριθμων φίλων της Φαλάνης. Ίσως έπρεπε να οριστεί ο Θανάσης Τζήλος. Πάντως το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, ιδιαίτερα στην παράταση, όπου η Α.Ε. Κιλελέρ ήταν καλύτερη.
Σωστός ο τέταρτος διαιτητής κ. Ακρίβος.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Α.Ε. Κιλελέρ (Κώστας Κατσάρας): Μισυρλής, Φουρκιώτης, Μπαρούτας, Δοδοντσάκης, Αντωνίου, Αλτάνης, Χατζησαββίδης (65’ Ελέζι), Παπαγεωργίου (50’ Τζιάνης), Κατσαμάγκας, Χασομέρης (110’ Σούμπαση), Βαγενάς (73’ Κούκος).
Σμόλικας Φαλάνης (Νίκος Χρόνης): Παπαγιάννης, Πόνηρος (46’ Γκανάβας), Αλατάς, Πολύζος (108’ Χώτος), Μπαργιώτας, Γούτος, Φούντογλου (95’ Ζαμπέτας), Νερπιέτρι (68’ Γκατζούλης), Γκιόνα (46’ Παρασκευούδης), Χριστακέας (46’ λ.τρ. Τάφα), Κακαβίτσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass