Με ισοπαλία έκλεισε τον κύκλο της η ΑΕΛ

ΜΕ ΣΚΟΡ 1-1 ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ AEL FC ARENA ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2024 12:00

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Με ισοπαλία έκλεισε τον κύκλο των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεών της στη Super League 2 η ΑΕΛ, η οποία στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των Play Off του Α’ Ομίλου, μοιράστηκε βαθμούς και γκολ στο AEL FC Arena

με τον Μακεδονικό (1-1).
Η χρονιά ολοκληρώθηκε αφήνοντας πικρή επίγευση, αφού ο βασικός στόχος της ανόδου στη μεγάλη Εθνική κατηγορία για μία ακόμα φορά δεν επετεύχθη. Η λαρισινή ομάδα τερμάτισε στη 2η θέση και πλέον τα βλέμματα όλων επικεντρώνονται στην επόμενη μέρα και στο πώς η «Βασίλισσα του Κάμπου» θα επιστρέψει στη φυσική της θέση, εκεί που αξίζει σύμφωνα με την ιστορία και το ποδοσφαιρικό της μέγεθος να βρίσκεται.
Σε ό,τι αφορά στο χθεσινό παιχνίδι, αν και βαθμολογικά αδιάφορο, ήταν απαιτητικό και τηρουμένων των αναλογιών αυτός που άξιζε περισσότερο τη νίκη ήταν η ΑΕΛ. Οι πολλές ωστόσο χαμένες ευκαιρίες -ειδικά στο πρώτο μέρος- και μία στιγμή ολιγωρίας δεν επέτρεψαν στους «βυσσινί» να πράξουν αυτό που θα ήθελαν.
Ο τεχνικός Παύλος Δερμιτζάκης παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τον Σουλούκο κάτω από τα δοκάρια, τους Στάμου, Παπαγεωργίου Αθ. στο κέντρο της άμυνας και τους Καλουτσικίδη και Παπαδόπουλο δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, τους Αντράντα, Θωμαΐδη αμυντικά χαφ, τον Στίνα κεντρικό μέσο, τους Νίνο και Μαυριά δεξιά και αριστερά στην επίθεση και «φουνταριστό» τον Πεντρόζο. Με ανάλογη τακτική 4-2-3-1 αγωνίστηκε και ο Μακεδονικός.
ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έκανε φανερές τις προθέσεις της από τα πρώτα λεπτά, παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο στην προσπάθειά της να βρει το γρήγορο γκολ.
Ο Πεντρόζο ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ΑΕΛ χάνοντας τρεις πολύ καλές ευκαιρίες στο 6’, στο 10’ και στο 15’ (στην τελευταία το κοντινό σουτ έδιωξε με προβολή σε κόρνερ ο Σαραγιώτης).
Στο 25’ ήταν η σειρά του Στίνα (μετά από πολύ καλή ενέργεια του Πεντρόζο), για να φτάσουμε στο 26’ όταν η επιθετική πρωτοβουλία της ΑΕΛ έλαβε σάρκα και οστά. Ο Παπαδόπουλος από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο Πεντρόζο με πλασέ πάνω στην κίνηση έγραψε το 1-0.
Η ΑΕΛ συνέχιζε να απειλεί (με Μαυριά στο 27’, Θωμαΐδη στο 31’, και Παπαδόπουλο στο 32’), αλλά ο Μακεδονικός στη συνέχεια άρχισε να εκδηλώνει τις πρώτες του επιθετικές ενέργειες.
Στο 35’ ο Γρηγοριάδης με συρτό σουτ ανάγκασε τον Σουλούκο να διώξει με δυσκολία σε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης εκμεταλλεύτηκε στιγμή ολιγωρίας της ΑΕΛ, μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά και με διαγώνιο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ
Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα άλλαξε. Η ΑΕΛ ναι μεν προσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, αλλά δεν είχε την εικόνα του α’ ημιχρόνου. Παράλληλα ο Μακεδονικός ισορρόπησε την κατάσταση, πιέζοντας ψηλά, αλλά επιθετικά δεν φάνηκε επικίνδυνος.
Σίγουρα η ΑΕΛ θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες όπως στο 88’ όταν μετά από γύρισμα του Μιλτιάδη, ο Περντρέου μπλόκαρε με υπερένταση την τελευταία στιγμή προ του Πεντρόζο, στο 89’ όταν ο Βλιώρας ευνοήθηκε από κόντρα σε σουτ του Μιλτιάδη, αλλά από πολύ κοντά σούταρε άουτ και στο 90’+4’ όταν από σέντρα του Πεντρόζο, ο Τσουμάνης από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τους φιλοξενούμενους να νιώθουν σαφώς πιο ικανοποιημένοι σε αντίθεση με τους «βυσσινί» που άξιζαν τη νίκη.
Καλύτεροι από την ΑΕΛ ήταν οι Πεντρόζο και Παπαδόπουλος και από τον Μακεδονικό οι Γρηγοριάδης και Τσιλιγγίρης.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Κουκουράκης (Χανίων), ο οποίος δεν απέφυγε τα λάθη, χωρίς ωστόσο να διαμορφώσει την εξέλιξη του αγώνα. Βοηθοί του ήταν οι κ. Μαραθωνίτης και Μημίδης (Αθηνών), ενώ 4ος διαιτητής ο κ. Παπακωνσταντίνου (Φθιώτιδας). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Χάσεκ (36’) και Παπαγεωργίου Αθ. (76’).
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Παπαδόπουλος, Στάμου, Παπαγεωργίου Αθ., Αντράντα (77’ Νινίκας), Θωμαΐδης, Στίνα (62’ Τσουμάνης), Νίνο (62’ Μιλτιάδης), Μαυριάς (85’ Βλιώρας), Πεντρόζο.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Στέλιος Μαλεζάς): Περντρέου, Γρομητσάρης, Μπουκουβάλας, Σαραγιώτης, Τσουκάνης, Μελετίδης (61’ Ζαφειράκης), Χάσεκ, Τσιλιγγίρης (61’ Παναγιωτούδης), Γρηγοριάδης (61’ Μπουλάτοβιτς), Σιμόνι (83’ Χερίδης), Ραμίρεζ (77’ Λεωνιδόπουλος).

Ουδεμία σχέση με την ΑΕΛ
Με ανακοίνωσή του, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, έκανε γνωστό χθες ότι παραιτείται από την αντιπροεδρία και τη θέση του νομικού συμβούλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.  Η παραίτηση κ. Αλέξη Κούγια σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με εμπλοκή του στην ΠΑΕ ΑΕΛ, όπως ορισμένοι βιάστηκαν να υποστηρίξουν. Αυτά ειπώθηκαν από το φιλικό περιβάλλον του Αλέξη Κούγια, ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες και παραφιλολογία.

 

100_0664.jpg

Ένας φίλος από τα παλιά

Τον χθεσινό αγώνα της ΑΕΛ με τον Μακεδονικό παρακολούθησε μεταξύ άλλων και ο Μάρκο Φέρστερ. Ένας φίλος της ΑΕΛ από τα παλιά βρέθηκε με την οικογένειά του στο AEL FC Arena, ξυπνώντας όμορφες αναμνήσεις από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας τον Μάιο του 2007 στο Πανθεσσαλικό.

 

100_0670.jpg

Χειροκρότημα για τις ομάδες Νέων Κ-19 και Κ-17 της ΑΕΛ

Το χειροκρότημα των φιλάθλων εισέπραξαν οι ομάδες Νέων Κ-19 και Κ-17 της ΑΕΛ κατά την παρουσίαση που έγινε πριν την έναρξη του χθεσινού αγώνα στο AEL FC Arena. Το νέο «αίμα» των «βυσσινί» πραγματοποίησε φέτος εξαιρετική πορεία με την Κ-19 να φτάνει στους «4» της Super League 2, ενώ η Κ-17 μετέχει στο φάιναλ φορ της Super League, για το οποίο αναμένεται να οριστούν η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass