Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΠ.Α.Ε.Ι ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ε»

«Αυτήν είναι η αλήθεια...»

* ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2008 3:49 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:32
«Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. 1964 ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Νεκτάριο Αλεξάνδρου...». Με αυτή την λιτή ανακοίνωση των 17 λέξεων η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. έκανε γνωστή τη λύση της συνεργασίας της με τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής ήρθε στη Λάρισα πριν από δύο χρόνια και υπάρχει ένα στοιχείο που τον διέκρινε ήταν πως δεν ήθελε να δίνει δικαιώματα μέσα και έξω από το γήπεδο. Να μην ασχολείται ο κόσμος μαζί του πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι. Πολλά ακούστηκαν για την περίπτωσή του και τις συζητήσεις του με την Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ., πριν και μετά την ανακοίνωση της απόφασης αυτής. Ποια είναι όμως η δική του άποψη για όλο αυτό το ζήτημα; Ψάξαμε και βρήκαμε το διεθνή μεσοεπιθετικό και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι μας είπε για όλα αυτά:
* Νεκτάριε έφυγες ξαφνικά;
- Δεν έφυγα εγώ. Κάποιοι ήθελαν να φύγω και τελικά τα κατάφεραν.
* Τι ακριβώς συνέβη, γιατί οι περισσότεροι ξέρουν τα βασικά. Δηλαδή πως η Α.Ε.Λ. σου πρότεινε μείωση συμβολαίου, εσύ δεν δέχτηκες και τελικά αποφασίσατε να σταματήσετε τη συνεργασία σας.
- Αρχικά είχα πολύ καλή πρόθεση θεωρώντας ότι πρέπει να πάρω το ρίσκο μιας μείωσης στο βασικό συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς και να διεκδικήσω κάποια χρήματα με βάση τις συμμετοχές μου στην ομάδα. Στη συνέχεια η Π.Α.Ε. προσπάθησε να βρει τρόπους να περιορίσει ακόμη περισσότερο το συμβόλαιό μου μένοντας αμετακίνητη σε συγκεκριμένες θέσεις. Σκοπός τους ήταν να με ωθήσουν στην έξοδο και να βγάλουν χρήματα από μένα. Μου κατέστησαν σαφές ότι δεν τους κάνω σαν βασική επιλογή, απειλώντας με, με αναχρονιστικές μεθόδους και με επαγγελματική καταστροφή αφήνοντάς με εκτός ομάδας. Εγώ είχα ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο με την Α.Ε.Λ.. Ουσιαστικά αυτά τα δύο τα χρόνια είναι που θα με σήκωναν λίγο οικονομικά γιατί τα χρήματα στα δύο πρώτα χρόνια του συμβολαίου σίγουρα δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις πολλά.
* Εσύ δέχτηκες;
- Στην αρχή το σκέφτηκα και μετά θέλοντας να δείξω καλή πρόθεση, ναι, το δέχτηκα.
* Και τότε γιατί δεν τα βρήκατε και να συνεχίσετε τη συνεργασία σας;
- Γιατί στη συνέχεια από τη μεριά της Π.Α.Ε. εμφανίστηκαν κι άλλες τροποποιήσεις στο συμβόλαιό μου και ασάφειες ακόμα πιο περιοριστικές για μένα και τις συμμετοχές μου. Εγώ για να τους δείξω πως, ναι, ήθελα να τα βρούμε, τους αντιπρότεινα μια συνολική μείωση του συμβολαίου μου χωρίς όμως συμμετοχές μόνο και μόνο για να αφοσιωθώ απερίσκεπτα στις προσπάθειές μου χωρίς την ανασφάλεια που προέκυπτε τελικά από το θέμα των συμμετοχών μου. Αυτό, κάποιος άλλος στη θέση μου δεν νομίζω να το έκανε. Αλλά η Α.Ε.Λ. έδειχνε πως δεν ήθελε αυτό. Σε κάθε μας επαφή μου έδειχνε ότι θέλει να με οδηγήσει στη έξοδο εκβιαστικά εφόσον δεν δεχόμουν τους όρους τους αλλά ακόμη και να τους φέρω και αρκετά χρήματα για να γίνει κάτι τέτοιο.
* Πώς το συμπεραίνεις αυτό;
- Θα σου πω το εξής. Μόλις εγώ άρχισα να βλέπω πως υπάρχει τέτοιο κλίμα αναπροσαρμογής των οικονομικών καταστάσεων είχα πει προσωπικά στον πρόεδρο: «Αν δεν τα βρούμε να με αφήσεις ελεύθερο και γω δεν θα ζητήσω τίποτα παραπάνω. Μόνο τα δεδουλευμένα, δηλαδή τα χρήματα της περσινής χρονιάς». Και η απάντηση ήταν πως για να έφευγα θα έπρεπε να φέρω στην ομάδα 130.000 ευρώ δηλαδή όσα έδωσε η Α.Ε.Λ. για να με πάρει από το ΑΠΟΕΛ. Ακόμη, πολύ αργότερα, όταν ήδη ήταν πολύ αργά στη μεταγραφική περίοδο, περίπου στις αρχές Αυγούστου δηλαδή, έφτασαν στο σημείο να μου ζητήσουν να τους αφήσω τα δεδουλευμένα, δηλαδή τα λεφτά που μου οφείλονταν από την προηγούμενη χρονιά. Με λίγα λόγια να μη χάσει ούτε ευρώ αλλά να χάσω εγώ αυτά για τα οποία δούλεψα.
* Εσύ είχες ζητήσει να σε αφήσουν ελεύθερο;
- Ναι αλλά αυτό έγινε στις αρχές Ιουνίου όταν και εγώ θα μπορούσα να υπογράψω σε ομάδες της Superleague που με ήθελαν εφόσον βέβαια ήμουν ελεύθερος και όχι πληρώνοντας στην Α.Ε.Λ. τις παράλογες απαιτήσεις της διοίκησης.
* Τον Μαρίνο Ουζουνίδη τον ήξερες από την Κύπρο. Μίλησες μαζί του για το όλο θέμα;
- Με τον κύριο Ουζουνίδη υπήρξαμε συμπαίκτες στο ΑΠΟΕΛ και γι’ αυτό γνωριζόμαστε εδώ και χρόνια αλλά ως εκεί. Σαν προπονητής-παίκτης δεν έχουμε ξανασυνεργαστεί. Μόλις είχε αναλάβει την ομάδα, μου είπε ότι υπολόγιζε πολλά πάνω μου και ότι με ήθελε στην ομάδα και αυτό που μου είπε όταν είχε αρχίσει η προετοιμασία είναι πως ήμουν απλώς εκτός βασικών πλάνων της ομάδας. Κοίταξε, ο καθένας πλέον κοιτάει τη δουλειά του. Εγώ έτσι το βλέπω και έτσι πιστεύω πως είναι.
* Το συμβόλαιο λύθηκε κοινή συναινέση; Χωρίς καμία άλλη διαφορά;
- Κοινή συναινέση λύθηκε αλλά αφότου απέσυρα την προσφυγή που είχα καταθέσει στα δικαστήρια λίγες μέρες πριν ζητώντας και οικονομική αποζημίωση από το υπόλοιπο του συμβολαίου μου. Πραγματικά δεν υπήρχε οποιοδήποτε σημείο επαφής έστω και την υστάτη ώρα και αφού είχα ήδη ταλαιπωρηθεί αφάνταστα τόσο αγωνιστικά από άποψη προπονήσεων και αγωνιστικότητας αλλά και επαγγελματικά λόγω της στάσης και της συμπεριφοράς κυρίως της διοίκησης.
* Γιατί έκανες την προσφυγή;
- Η προσφυγή αφορούσε στη μείωση προσωπικότητας. Και ας μου πει κανένας πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι έτσι σε κανέναν ποδοσφαιριστή, πόσο μάλλον σε διεθνή ποδοσφαιριστή, και ας ακούγεται αλαζονικό αυτό. Εγώ δεν έδωσα κανένα απολύτως δικαίωμα όσο διάστημα ήμουν στην ομάδα ακόμα και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας που ήμουν εμφανώς παραγκωνισμένος για οικονομικούς καθαρά λόγους και πιστεύω πως έκανα ό,τι μπορούσα για να προσφέρω αγωνιστικά. Εντάξει είχα κάποιους τραυματισμούς στα δύο χρόνια που ήμουν στην ομάδα αλλά δεν κάνει κανένα... συμβόλαιο με την υγεία και σίγουρα δεν τραυματίστηκα ούτε στη γειτονιά, ούτε μόνος μου στο σπίτι αλλά κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς μου σε αγώνες της ομάδας. Εγώ πιστεύω ακλόνητα και νιώθω πως «έβγαλα» τα λεφτά μου. Και στην Ευρώπη, και στο πρωτάθλημα αλλά είχα και συμβολή στην κατάκτηση του κυπέλλου. Προσπαθούσαν να με μειώσουν. Με άφησαν εκτός φιλικών, εκτός προπονήσεων, δεν με πήραν στην Ιταλία για προετοιμασία με έστελναν με τους νέους να προπονηθώ. Τι άλλο να έκαναν δηλαδή; Δεν νομίζω ότι αυτά είναι πράγματα που τιμούν καμία επαγγελματική ομάδα. Ήθελαν να με τελειώσουν σαν ποδοσφαιριστή αλλά, όχι, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει γιατί εγώ έχω μάθει να παλεύω στη ζωή μου και να αντιμετωπίζω κάθε δυσκολία μόνος μου όταν θεωρώ πως έχω δίκιο. Και τώρα ναι έχω δίκιο... Δεν λύγισα και δεν λυγίζω.
* Είσαι οργισμένος...
- Δεν είμαι οργισμένος, όχι.
* Με τι συναισθήματα τότε φεύγεις από την Λάρισα;
- Να σου πω την αλήθεια νιώθω πολύ περίεργα. Εγώ ήθελα να μείνω σε αυτή την ομάδα και σε αυτή την πόλη. Έχω συνδεθεί με τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος με την ψυχολογία που έπρεπε να έχω σαν ποδοσφαιριστής της ομάδας και γενικά με την ιδέα που λέγεται Α.Ε.Λ.. Δεν σκεφτόμουν ποτέ την πόρτα της εξόδου και ειδικά με αυτό τον απαξιωτικό τρόπο γιατί ήξερα πως είχα συμβόλαιο άλλα τόσα χρόνια και ήθελα πολύ να προσφέρω ακόμα πάρα πολλά στην ομάδα γιατί ξέρω να εκτιμώ πράγματα και καταστάσεις, αλλά μάλλον εγώ δεν εκτιμήθηκα όσο πίστευα ότι αξίζω στην ομάδα. Και όταν λέω ξέρω να εκτιμώ ασφαλώς και αναγνωρίζω ότι η Α.Ε.Λ. μου προσέφερε πολλά στην καριέρα μου πέρα από το οικονομικά αφού ήταν το εφαλτήριό μου για να έρθω σε ένα ανώτερο πρωτάθλημα από το κυπριακό και ότι πλήρωσε την πρώην ομάδα μου για να έχει τα δικαιώματά μου αλλά και ότι ήμουν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το κύπελλο και είχε μια αξιοζήλευτη πορεία στην Ευρώπη. Επίσης, δεν έχω παράπονο από τη στάση της ομάδας απέναντι μου κατά τους τραυματισμούς αλλά αυτά δεν μπορούν να είναι ποτέ μέσο εκβιασμού προς έναν αθλητή για να δεχτεί οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις σε συμβόλαιο. Ουσιαστικά είμαι απογοητευμένος και από συγκεκριμένα πρόσωπα. Άλλα πίστευα για κάποιους και άλλα μου βγήκαν. Όμως, δεν πειράζει κάθε εμπόδιο σε καλό.
* Τι θέλεις να κρατήσεις από αυτά τα δύο χρόνια με τη φανέλα της Α.Ε.Λ.;
- Τα πάντα. Ζήσαμε με τους συμπαίκτες μου χαρές και λύπες και το ίδιο και οι φίλαθλοι. Είχαμε δύο στιγμές που για μένα ήταν ό,τι σημαντικότερο είχα ζήσει. Το κύπελλο που κατακτήσαμε στο Βόλο το βάζω ακόμα πιο ψηλά και από το πρωτάθλημα που πήρα στην Κύπρο με το ΑΠΟΕΛ λόγω της δυσκολίας να κατακτήσει κανείς κύπελλο με μια επαρχιακή ομάδα στον ελληνικό χώρο παρά με μία από τις μεγάλες θεωρητικά και παραδοσιακά ομάδες του πρωταθλήματος. Η δεύτερη στιγμή ήταν διαρκείας και ήταν η ευρωπαϊκή πορεία. Περάσαμε την Μπλάκμπερν και μην νομίζεις, οι παίκτες παθιάζονται ακόμα περισσότερο και από τους φανατικούς φιλάθλους καμιά φορά. Στη συνέχεια ακολούθησε μια πορεία στους ομίλους για την οποία δεν ήταν λίγα τα εγκωμιαστικά σχόλια τόσο από τον ελληνικό αλλά και από το διεθνή χώρο. Όλα αυτά θα τα θυμάμαι για πάντα. Δεν ξεχνιούνται τέτοιες στιγμές, όπου και να πας να παίξεις μετά. Σίγουρα και πέρα από τα αγωνιστικά, έχω δημιουργήσει πραγματικές και πιστεύω παντοτινές φιλίες με συγκεκριμένα άτομα στη Λάρισα και ξέρω ότι πάντα θα έχω ένα καλό λόγο να επισκέπτομαι την πόλη.
* Είναι λίγο νωρίς για να σε ρωτήσω κάτι τέτοιο αλλά υπάρχει περίπτωση να σκεφτείς την επιστροφή σου στο μέλλον;
- Στη ζωή σοφό είναι νομίζω να ξέρουμε να μην κλείνουμε πόρτες. Αν στο μέλλον υπάρχουν διαφορετικές καταστάσεις, φυσικά και δεν έχω πρόβλημα να παίξω στην Α.Ε.Λ. Ίσα – ίσα κιόλας από τη στιγμή που δεν ήμουν εγώ αυτός που δεν ήθελα να σταματήσουμε τη συνεργασία.
* Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο;
- Τους ευχαριστώ για όσα με έκαναν να δω με ξεχωριστό τρόπο και τους εύχομαι να είναι πάντα έτσι αυθεντικοί. Τους έχω στην καρδιά μου ούτως ή άλλως. Δεν ξεχνάω πως ένιωθα όταν τους έβλεπα στις ευρωπαϊκές κερκίδες και με έκαναν πραγματικά να νιώθω περήφανος που φορούσα τη φανέλα της Α.Ε.Λ.
* Θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιους ανθρώπους συγκεκριμένα;
-Καταρχήν επειδή πιστεύω ότι από όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται κανείς στον ποδοσφαιρικό χώρο έχει να κερδίσει πράγματα τόσο σαν άνθρωπος όσο και σαν επαγγελματίας, δεν θα μπορούσα να παραλείψω να ευχαριστήσω την προηγούμενη τεχνική ηγεσία. Κυρίως τον προπονητή κ. Γιώργο Δώνη αλλά και τους συνεργάτες του για την άψογη συνεργασία που είχαμε και η οποία ειλικρινά μου παρείχε εφόδια για το υπόλοιπο της καριέρας μου αλλά ασφαλώς και τους συμπαίκτες μου γιατί στο τέλος της ημέρας αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και συνεργάτες στο γήπεδο και στους οποίους εύχομαι τα καλύτερα για τη νέα χρονιά και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες με τα χρώματα της Α.Ε.Λ.. Κατά δεύτερον, για λόγους υγείας οι οποίοι είναι ένα πολύ ευαίσθητο αλλά και εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα στην καριέρα κάθε αθλητή, θα ήταν λάθος μου να παραλείψω να ευχαριστήσω για οποιονδήποτε λόγο ένα σπουδαίο άνθρωπο και φυσιοθεραπευτή ο οποίος με βοήθησε αφάνταστα να ξεπεράσω τις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισα κατά την αποκατάσταση κυρίως του προβλήματος τραυματισμού που είχα στον αστράγαλο την πρώτη μου χρονιά στη Λάρισα και αυτός είναι ο κ. Απόστολος Μπατζαλέξης που θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και δημόσια εφόσον μου δίνεται αυτή η ευκαιρία.
* Τώρα τι κοιτάς για το μέλλον;
- Δεν ξέρω, είναι κάπως αργά για να πάρω μεγάλα ρίσκα. Θα το κοιτάξω λίγο προσεκτικά αυτή την περίοδο. Το καλό είναι πως δεν έπαψα σε καμία περίπτωση να είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας της Κύπρου, πράγμα που με τιμά και μου δίνει αρκετά εφόδια για να διεκδικήσω ένα αξιόλογο σταθμό στην καριέρα μου.
ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Α.Ε.Λ.
Ο Αλεξάνδρου αγωνίστηκε με τη φανέλα της Α.Ε.Λ. σε 46 παιχνίδια πρωταθλήματος, 5 Ευρώπης και 11 κυπέλλου. Στο πρωτάθλημα είχε 1822 λεπτά συμμετοχής σημειώνοντας δύο γκολ. Και τα δύο ήταν εκτός έδρας και είχαν σημαδιακό χαρακτήρα αφού τα πέτυχε στα ματς με Τρίπολη και Λειβαδιά όπου η Α.Ε.Λ. νίκησε. Στην Ευρώπη σημείωσε ακόμη ένα τέρμα αυτό της ισοφάρισης με τη Ζενίτ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για τη φάση των ομίλων στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass