Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2024 7:00

Προσφορά τροφίμων
ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ

Η «Nestle Ελλάς», σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων Αθηνών, πρόσφεραν τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Τα προϊόντα παρελήφθησαν από τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τα οποία τους ευχαρίστησαν για αυτήν την πρωτοβουλία. Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων αποτελεί μια δομή χρηματοδοτούμενη απευθείας από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027», ενώ παρέχει επισιτιστική και υλική βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Όσοι/-ες επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτήν, μπορούν να επικοινωνούν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλέφωνο 2410-255.876 ή να επισκέπτονται τα γραφεία της Δομής στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11 (εντός στοάς).

 

Στη Λάρισα ο Στέλιος Κούλογλου
ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «142 ΧΡΟΝΙΑ» * ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ «ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ»

Στη Λάρισα θα βρίσκεται αύριο Παρασκευή 10 Μαΐου ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, όπου θα πραγματοποιηθεί προβολή του νέου του ντοκιμαντέρ του δικαστικού θρίλερ «142 χρόνια», στις 20:00, στον Μύλο του Παπά. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση του Στέλιου Κούλογλου με το κοινό.
Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει μια άγνωστη πτυχή του προσφυγικού, όπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες καταδικάζονται σε βαριές ποινές φυλάκισης ως διακινητές. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 2.000 βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές – κάτι που τους καθιστά τη δεύτερη πολυπληθέστερη ομάδα κρατουμένων.

 

Εκδρομή στην Ουρανούπολη

Το τουριστικό τμήμα της Υπαιθρίου Ζωής Λαρίσης προγραμματίζει εκδρομή για την Ουρανούπολη στις 25 και 26/5/2024. Θα πραγματοποιήσει τον περίπλου του Αγίου Όρους και θα επισκεφτεί το νησάκι της Αμμουλιανής απέναντι από το τρίτο πόδι της Χακλιδικής. Πληροφορίες – κρατήσεις στα γραφεία του συλλόγου Μανδηλαρά 5β, στον 2ο όροφο, καθώς και στα τηλέφωνα: 2410-250.818 (Τρίτη ως Παρασκευή 7-9 μ.μ.) και 6934-043.208 (Στρούλια Χρυσή).

 

Τιμάται η λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη 9 Μαΐου και ώρα 10:00 π.μ. η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα, για τον εορτασμό της 9ης Μαΐου, ημέρας της λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία καθιερώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 1 του Ν.2703/1999 ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προγραμματίζει τα εξής: Γενικό σημαιοστολισμό δημόσιων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών από της ογδόης πρωινής (8.00) ώρας μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 9ης Μαΐου 2024. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης,
Ώρα 10:00 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, πολιτικά κόμματα, εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και τις πολιτικές νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την εορτή αυτή. Σιγή ενός λεπτού, Εθνικός Ύμνος.

 

Πανηγυρίζει η Παναγία Γλυκοφιλούσα στη Ραψάνη

Πανηγυρίζει το ιερό ησυχαστήριο της Παναγίας Γλυκοφιλούσας, στη Ραψάνη, την Κυριακή 12η Μαΐου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Μεθαύριο Σάββατο 11 Μαΐου, το απόγευμα, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμος.
Την Κυριακή το πρωί, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στις 7.15-10.15 π.μ.

 

Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ

Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Λάρισας, σήμερα Πέμπτη, στις 11 το πρωί, θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο – μουσείο, που βρίσκεται στον χώρο του Αλκαζάρ. Απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους να παρευρεθούν για να τιμήσουν την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών.

 

Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Τσαριτσάνη

Η Κομματική Οργάνωση Τσαριτσάνης του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την προσφορά της Τσαριτσάνης στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση και στον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Η εκδήλωση θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαΐου, στις 11.00 π.μ., στην Κεντρική πλατεία Τσαριτσάνης. Θα χαιρετίσει το μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ Νίκος Βακρατσάς και θα μιλήσει το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης και πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Θανάσης Σερδένης.

 

Οι απόστρατοι της ΕΛ.ΑΣ.εορτάζουν την Αγία Ειρήνη

Από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Λάρισας ανακοινώνεται ότι για την εορτή της προστάτιδος Αγίας Ειρήνης θα τελεστεί στη μνήμη της Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Λάρισας (Μεγάλη Πλατεία Νεράιδας) μεθαύριο Σάββατο 11 Μαΐου, ενώ αύριο Παρασκευή 10 Μαΐου, στις 18:30, θα τελεστεί Εσπερινός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass