«Τα μοναστήρια μας χώροι πνευματικοί»

ΑΝΑΦΕΡΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2024 16:25

«Ο μοναστικός βίος αποτέλεσε ανέκαθεν την καρδιά της Ορθοδοξίας. Ακόμη και στους πλέον χαλεπούς καιρούς στις μονές χαλυβδώθηκε ένα ελεύθερο πνεύμα που δεν καμπτόταν από τις πιέσεις του εξωτερικού κόσμου.

Ακόμη και στις ημέρες μας, που έχει επικρατήσει ο υλιστικός τρόπος του βίου, τα μοναστήρια μας εξακολουθούν να είναι τόποι πνευματικοί, χώροι αναστοχασμού και γαλήνης».
Τα παραπάνω τόνισε ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη λειτουργία και την αρτοκλασία που τελέστηκε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Βελίκα της Αγιάς.
Ο επικεφαλής της ΔΣΟ πρόσθεσε ότι «ιδιαίτερα η Επαρχία της Αγιάς, γνωστή για το «Όρος των κελλίων», ζει μια «μοναστική άνοιξη», καθώς αναδεικνύεται ως εστία μοναχισμού και πνευματικότητας, με επίκεντρο τη βυζαντινή Μόνη Παντελεήμονος».
Τη Λειτουργία, στη μεταβυζαντινή Μόνη, τέλεσε ο καθηγούμενός της Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, γέροντας Νικόδημος, ενώ τους πιστούς καλωσόρισε ο γέροντας Αλέξιος που τα τελευταία χρόνια εγκαταβιεί στη Μονή του Θεολόγου, αναβιώνοντας εκ νέου τη μοναστική ζωή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass