Στην καρδιά της Λάρισας χτυπά η καρδιά της υγείας

*Ξεκίνησε χθες στην Κεντρική πλατεία Λάρισας η πολυθεματική δράση «Μαζί μια αγκαλιά» *Ειδικοί ενημερώνουν υπεύθυνα τους πολίτες για ιατρικά θέματα *Πλούσιες δράσεις για παιδιά

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2024 14:25

Με κυρίαρχο στόχο της την ενημέρωση για θέματα υγείας, άνοιξε χθες η πολυθεματική δράση «Μαζί μια αγκαλιά» στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και τις 17 Μαϊου στον ίδιο χώρο.

Μια σειρά φορέων προσφέρουν ειδική ενημέρωση για θέματα υγείας στο κοινό, ενώ παράλληλα αναπτύσσονται πλούσιες δράσεις για παιδιά και μεγάλους.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και τη συμβολή του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας.
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
Σήμερα Κυριακή στην Κεντρική πλατεία θα βρίσκονται μέλη της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας από τις 18:00 έως τις 20:00, όπου θα ενημερώνουν το κοινό για τον εμβολιασμό έναντι του ιού ΗPV. Οι παιδίατροι της Ένωσης θα είναι στη διάθεση των γονέων και των πολιτών για πλήρη ενημέρωση σε θέματα εμβολιασμού.
«ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
Από χθες στον χώρο της Κεντρικής πλατείας βρίσκεται κινητή μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού», όπου αναπτύσσει εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δράσεις που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών, στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας του Οργανισμού με το Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α., δράσεις προληπτικής οδοντιατρικής που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «Ιπποκράτης» που διοργανώνει ο Οργανισμός από το 2002, με την αρωγή του ΟΠΑΠ.
Οι δράσεις συνεχίζονται μέχρι και την Παρασκευή 17 Μαΐου τις ώρες 09:00–13:00 με τη συμμετοχή σχολικών ομάδων μαθητών/τριών και τις ώρες 17:30 –19:30 με τη συμμετοχή ομάδων ενηλίκων (γονέων/κηδεμόνων ή/και εκπαιδευτικών). Πληροφορίες και ραντεβού: 2410-560.900 «Το Χαμόγελο του Παιδιού».ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΗΜΕΡΑ
Σήμερα Κυριακή το πρόγραμμα έχει ως εξής:
9:30 - 13:30 Αιμοδοσία
11:00 - 13:00 Face painting (Νεανική Αρωγή).
11:00 - 13:00 Στην Κεντρική πλατεία ενόψει της γιορτής της μητέρας η ομάδα της «Δημιουργική πόρτα» θα υποδεχτεί παιδιά της πόλης, για να φιλοτεχνήσουν έναν καθρέφτη δώρο για τη μανούλα τους. Για να μπορέσουν να φτάσουν εκεί, θα πρέπει να λύσουν γρίφους και να πετύχουν στόχους.
12:00 - 14:00 Μάγος θα διασκεδάσει τα παιδιά (Νεανική Αρωγή).
18:00 - 20:30 Το Magic Castle Entertainment θα υλοποιήσει διαδραστικό πρόγραμμα μαγικών όπου τα παιδιά συμμετέχουν ως βοηθοί μάγου, ενώ τη σκυτάλη παίρνει ο Ανιματέρ με πολλά παιχνίδια και σαπουνόφουσκες.
19:00 - 21:00 Δράση με θέμα «Ρωτήστε τον γιατρό σας», από τη Γαστρεντερολογική Κλινική ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.
20:30 Το Κοινωνικό Εθελοντικό Δίκτυο «Κανείς Μόνος» σε συνεργασία με το Εργαστήρι Ζωής θα πραγματοποιήσει δράση με θέμα: «Τραγουδάμε ... δίχως φόβο», στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass