Χωρίς φαγητό παραμένουν οι πλημμυροπαθείς στο Κουτσόχερο

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ * ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΗΜ. ΚΟΥΡΕΤΑΣ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2024 16:01

Χωρίς φαγητό παρέμειναν και χθες οι 77 τουλάχιστον πλημμυροπαθείς που φιλοξενούνται στη δομή του Κουσόχερου, από γειτονικά χωριά πνιγμένων περιοχών των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα από την αιφνιδιαστική απόφαση των αρμόδιων φορέων να σταματήσουν αυτήν την παροχή.

Η είδηση που αποκάλυψε χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία», προκάλεσε έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία και αρνητικά σχόλια για την εγκατάλειψη ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτή τη δυσχερή θέση και έχουν χάσει τις περιουσίες τους.
Συγκεκριμένα, διακόπηκε εδώ και μέρες η σίτιση των πλημμυροπαθών, που διαμένουν στα κοντέινερ της δομής, μεταξύ αυτών οικογένειες, ηλικιωμένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες και ψυχολογικά προβλήματα, και βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς στην ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν, προστέθηκε και αυτή.
Μάλιστα στο σημείο που βρίσκεται η δομή είναι δύσκολο ως αδύνατο να βρουν φαγητό, αν δεν έχουν μεταφορικό μέσο.
Τη σίτιση των πλημμυροπαθών είχε αναλάβει η Περιφέρεια με ιδιωτική εταιρεία κέτερινγκ, η οποία, για άγνωστους λόγους, σταμάτησε να εκτελεί το έργο της.
ΔΗΜ. ΚΟΥΡΕΤΑΣ
Σε σχετικές δηλώσεις του, ερωτηθείς από δημοσιογράφους χθες, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας τόνισε μεταξύ άλλων πως όταν ο Δήμος Φαρκαδόνας διέκοψε τη σίτιση των πλημμυροπαθών στο Κουτσόχερο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ικανοποίησε το αίτημά τους και βοήθησε, προσφέροντας για κάποιο διάστημα φαγητό, χωρίς να έχει την υποχρέωση, το οποίο όμως πρόσφατα διακόπηκε.
Ανέφερε πως ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης κ. Καιρίδη για το πρόβλημα που έχει προκύψει, και δήλωσε πως δεν έχει λάβει καμία απάντηση μέχρι και σήμερα.
«Δεν μπορώ να κάνω κάτι τώρα» δήλωσε ο κ. Κουρέτας και σημείωσε «αν υπάρχει ανάγκη θα το συζητήσω με τον υπουργό, αλλά όχι αυτή τη στιγμή».
ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: «ΑΛΓΕΙΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ»
«Θα δώσει η Κυβέρνηση επίσημη και οριστική λύση στο θέμα της σίτισης των πλημμυροπαθών του καταυλισμού στο Κουτσόχερο μέχρι και τη μετεγκατάστασή τους»; ρωτά σε αναφορά του για το θέμα ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης και σημειώνει: «Αλγεινή εντύπωση προκαλεί πλέον η Κυβερνητική αναλγησία και αδιαφορία απέναντι στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας. Στον εδώ και οκτώ μήνες εμπαιγμό των πλημμυροπαθών με τις αστοχίες και τις ασυνέπειες για ορθή καταβολή των αποζημιώσεων και τη διευθέτηση των προβλημάτων, προστίθεται πλέον και η διακοπή της καθημερινής σίτισης των δεκάδων πλημμυροπαθών συμπολιτών μας που φιλοξενούνται στον καταυλισμό στο Κουτσόχερο.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας οικειοθελώς και χωρίς να έχει την παραμικρή υποχρέωση, ανέλαβε τη σίτισή τους για κάποιους μήνες έως το σημείο που της επέτρεπαν οι οικονομικές της δυνατότητες, καθώς πριν από μήνες σταμάτησε η σίτισή τους από τον Δήμο Φαρκαδόνας λόγω διακοπής της σχετικής χρηματοδότησης από το αρμόδιο Υπουργείο.
Στο μεσοδιάστημα αυτό βέβαια, η Κυβέρνηση αγνόησε εντελώς το θέμα, δεν έλαβε καμία μέριμνα για τη σίτιση των πλημμυροπαθών, με αποτέλεσμα σήμερα δεκάδες συμπολίτες μας να παραμένουν όχι μόνο ξεσπιτωμένοι αλλά και νηστικοί!
Αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτή την πραγματικά απαξιωτική και πλήρως προσβλητική εξέλιξη για τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης είναι η Κυβέρνηση, και το ελάχιστο χρέος της είναι η εξεύρεση άμεσης και οριστικής λύσης στο θέμα της σίτισης των πλημμυροπαθών του καταυλισμού στο Κουτσόχερο μέχρι και τη μετεγκατάστασή τους».
Να υπενθυμίσουμε ότι η σίτιση συνεχίζεται κανονικά για τους 400 περίπου πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Δομή, με τρία γεύματα την ημέρα, από την πρώτη ώρα της διαμονής τους, με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass