ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΜΕ 2-1 ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΕΤΡΑΔΑ

ΜαΣΟΥΡΑ η ΑΕΛ

*Με δύο τέρματα του Γιάννη Μασούρα έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2018 22:09

«Είμαι πιωμένος, είμαι ζαλισμένος, μαζί σου ΑΕΛάρα για πάντα κολλημένος» τραγουδούν οι φίλαθλοι της ΑΕΛ και χθες όλοι ήταν… «σούρα» με τον Γιάννη Μασούρα, που με δύο δικά του γκολ (28',53') η λαρισινή ομάδα κέρδισε στα Γιάννενα τον τοπικό ΠΑΣ (2-1) και έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά και μάλιστα με ανατροπή αφού οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τέρμα του Κόντε (13').

Η ΑΕΛ χθες με μια συνταγή Φυντάνη που είχε «συμπαγή» άμυνα και γρήγορες αντεπιθέσεις πήρε σημαντική νίκη παίζοντας πολύ καλά και έχοντας κατοχή μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό της αναμέτρησης.

Στον θεσμό που η ΑΕΛ μετράει δύο κατακτήσεις τροπαίων και ήταν άλλες δύο φορές φιναλίστ δείχνει να ονειρεύεται από χθες και συμμετοχή σε έναν ακόμα τελικό αν συνεχίσει να δείχνει την ίδια αγωνιστική εικόνα με αυτή του χθεσινού παιχνιδιού.

Αν εξαιρέσουμε ένα τρίλεπτο (10'-13') που η ομάδα της ΑΕΛ έδειξε αμυντική «τρικυμία» ήταν πολύ καλή, ενώ αναδείχθηκε και το άστρο του Γιάννη Μασούρα που πέτυχε τα πρώτα του τέρματα με τη φανέλα της ΑΕΛ, αποδεικνύεται δε περίτρανα η πολύ καλή μεταγραφή του Μιλοσάβλιεβιτς.

Μια ομάδα που πλέον έχει ελάχιστα κενά και μπορεί να ζητάει αποτέλεσμα απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Χθες η ΑΕΛ όχι μόνο δεν πτοήθηκε όταν βρέθηκε στο 13' να χάνει με 1-0 αλλά κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα και αν ο Φυντάνης έπαιρνε και λίγο ρίσκο ίσως έφθανε και σε ένα τρίτο τέρμα που θα «κλείδωνε» την πρόκριση. Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο πληρώνεται μερικές φορές το ποδοσφαιρικό θράσος η ομάδα αρκέστηκε στο 2-1 που της δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα με δεδομένο ότι ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει στη Λάρισα όπου με τον αέρα της έδρας και το αβαντάζ του 2-1 μπορεί να αισθάνεται μια σιγουριά αλλά όχι εφησυχασμό. Μην ξεχνάμε τι συνέβη στην προηγούμενη φάση που το 3-0 του πρώτου αγώνα επί της Ξάνθης λίγο έλειψε να ανατραπεί στη ρεβάνς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-1-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπόζοβιτς, στην άμυνα τους: Ρέντζα (δεξιά), Ζίζιτς, Γκόλια, Γουάλας (αριστερά), αμυντικό χαφ τον Φατιόν, πιο μπροστά τους: Μασούρα (δεξιά), Λαγό, Αγκάνοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Ναζλίδη.

Από την άλλη ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Πετράκης αγωνίσθηκε με 3-4-2-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Περιστερίδη, στην άμυνα τους: Μπέριο, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, πιο μπροστά τους: Καρανίκα, Γαρουφαλιά, Γιάκο, Μπουκουβάλα, πιο μπροστά τους: Μανθάτη, Χαλκιαδάκη και στην κορυφή της επίθεσης τον Κόντε.

Οι παίκτες της ΑΕΛ μπήκαν από την αρχή δυνατά και μόλις στο 7' ο Μιλοσάβλιεβιτς έφθασε κοντά στο γκολ.

Όμως ένα εφιαλτικό τρίλεπτο (10'-13') ήταν αρκετό για να γίνει το 1-0. Την πρώτη φορά τον Κόντε σταμάτησε στη γραμμή του τέρματος ο Ρέντζας, τη δεύτερη ο Μπόζοβιτς αλλά την τρίτη ο παίκτης του ΠΑΣ έκανε το 1-0…

Το 1-0 έδειχνε σημαντικό προβάδισμα για τον ΠΑΣ αλλά οι παίκτες της ΑΕΛ βρήκαν γρήγορα ρυθμό και στο 28' ο Μασούρας ισοφαρίζει ενώ από κει και πέρα οι «βυσσινί» έμοιαζαν να κάνουν ό,τι θέλουν στον αγώνα αλλά χωρίς να φθάσουν στη μεγάλη ευκαιρία.

Στο δεύτερο μέρος ο Μασούρας κάνει γρήγορα το 1-2 (53') και έφθασε στην ανατροπή. Οι παίκτες των γηπεδούχων έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα και ο Φυντάνης άρχισε τη διαχείριση του αποτελέσματος βάζοντας αρχικά τον Χούμπτσεφ αντί του Αγκάνοβιτς που πήγε αριστερό χαφ και ο Μιλοσάβλιεβιτς έπαιξε προς το κέντρο και η ομάδα είχε τρία αμυντικά χαφ.

Στη συνέχεια έκανε αναγκαστική αλλαγή τον Ζίζιτς λόγω τραυματισμού με τον Γιοβάνοβις, ενώ η αλλαγή του Ναζλίδη με τον Περόνε έγινε για λόγους καθυστέρησης.

Το 1-2 πανηγυρίστηκε έξαλλα απ' όλους… Τώρα απομένει ένα ακόμα παιχνίδι για να φθάσει η ΑΕΛ στα ημιτελικά του κυπέλλου.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

7': Ο Μιλοσάβλιεβιτς παίρνει την μπάλα από τη μεσαία γραμμή μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή ξεπερνώντας τον Μπέριο, σουτάρει μόνος προ του Περιστερίδη αλλά στέλνει την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του τερματοφύλακα.

12': Ο Κόντε γίνεται παραλήπτης της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή ξεπερνάει τον Γκόλια και τον Λαγό αλλά το σουτ που κάνει αποκρούει πάνω στη γραμμή της εστίας ο Ρέντζας. Στη συνέχεια της φάσης γίνεται εκ νέου παραλήπτης της μπάλας ο Κόντε που βγαίνει μόνος προ του Μπόζοβιτς αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας της λαρισινής ομάδας.

13': O Καρανίκας αποφεύγει τον Φατιόν από δεξιά κάνει σέντρα, ο Ζίζιτς με τον Γκόλια δεν μπορούν να πιάσουν κεφαλιά και έρχεται ο Κόντε και κάνει το 1-0.

15': Μακρινό σουτ του Λαγού η μπάλα καταλήγει άουτ.

28': Ο Γουάλας κάνει σέντρα από αριστερά, ο Μπουκουβάλας δεν μπορεί να απομακρύνει, ο Ναζλίδης μάχεται με τον Μιχαήλ στο ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα καταλήγει στον Μασούρα που αποφεύγει με προσποιήσεις Μιχαήλ και Περιστερίδη σουτάρει και κάνει το 1-1.

31': Σουτ του Αγκάνοβιτς από το σημείο του πέναλτι στέλνει την μπάλα άουτ.

53': Ο Ρέντζας κάνει σέντρα από δεξιά με το αριστερό, ο Αγκάνοβιτς πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Περιστερίδη, αυτή καταλήγει στον Μασούρα που ακολούθησε τη φάση και κάνει το 2-1.

62': Σέντρα του Καρανίκα από τα δεξιά , ο Κόντε πιάνει κεφαλιά νικώντας στον αέρα τον Γκόλια αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

82': Σέντρα του Βιντάλ από αριστερά, ο Κόντε πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Μασούρας, πέτυχε δύο γκολ και είχε μια εκπληκτική απόδοση. Τον ακολούθησαν ο Ρέντζας που κάλυψε πλήρως τη δεξιά πλευρά και ο Μιλοσάβλιεβιτς. Γκόλιας και Ζίζιτς με εξαίρεση ένα τρίλεπτο πήγαν περίφημα. Ο Μπόζοβιτς έκανε μια σημαντική απόκρουση ενώ ο Γουάλας πήγε καλά αλλά έχασε και κάποιες μάχες από τον Λαρισαίο Καρανίκα.

Ο Λαγός σταθερός ενώ ο Αγκάνοβιτς είχε ρόλο ηγέτη ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα. Ο Φατιόν σταθερή αξία όπως και ο Ναζλίδης που είναι εγγύηση.

Χούμπτσεφ και Γιοβάνοβτς ανταποκρίθηκαν πλήρως στις ανάγκες του αγώνα, ενώ ο Περόνε έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.

Απ' την ΠΑΕ Γιάννινα μας άρεσε μόνο ο Κόντε και ο Καρανίκας στο πρώτο μέρος. Οι υπόλοιποι λίγα πράγματα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γιώργου Κομίνη (Θεσπρωτίας) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Τζημόπουλο, Μπέριο, Καρανίκα, Γκόλια, Μπόζοβιτς, Χούμπτσεφ, Γουάλας, Μασούρα. Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Σίπκας (Πέλλας) και Καμπούρης (Ευβοίας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Περιστερίδης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς (70' Βιντάλ), Χαλκιαδάκης, Γιάκος, Μανθάτης (77' Μπετρά), Κόντε.

ΑΕΛ (Η. Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς (74' Γιοβάνοβιτς), Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μασούρας, Αγκάνοβιτς (71' Χούμπτσεφ), Ναζλίδης (88' Περόνε).

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass