ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΩΝ

200.000 ευρώ ή Λαμία, Λιβαδειά…

*Δίνουμε δύο τελικούς για πρωτάθλημα και κύπελλο

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2018 22:47

Όσο διαρκεί ένας αγώνας (90 λεπτά) κράτησε η χθεσινή παρουσίαση των νεοαποκτηθέντων παικτών της ΑΕΛ από τον ιδιοκτήτη Αλέξη Κούγια που ουσιαστικά έκανε μια αναδρομή στην πορεία της ομάδας επί των ημερών του (δυόμισι χρόνια) αλλά και μίλησε για το οικονομικό άνοιγμα που δημιουργεί η χρησιμοποίηση ως έδρας του Ael Fc Arena.

O κ.Κούγιας έχοντας δίπλα του τα νέα αποκτήματα ξεκίνησε λέγοντας ότι μόνο ένας «τρελός» θα αγόραζε την ομάδα από τον Βαγγέλη Πλεξίδα που τον «κυνηγούσε» σε όλη την Ελλάδα για να αποκτήσει τις μετοχές, ενώ το μόνο περιουσιακό στοιχείο που πήρε ήταν ο Μπανούσης και o Μπόγιοβιτς που θα ερχόταν στη χώρα τον Οκτώβριο.

Στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο των Μαρουκάκη, Κομεσίδη, Ρέντζα, Αναστασόπουλου, Μασούρα που βοήθησαν σημαντικά. Επίσης είπε πως κάποιοι παίκτες από εκείνη την περίοδο μέσα από την ομάδα έπαιζαν κάρτες και κόρνερ κάτι που τον θύμωσε αναφέροντας πως μόλις το πληροφορήθηκε αιτήθηκε την απομάκρυνσή τους.

Στη συνέχεια μίλησε για τον Τσιώλη που προσλήφθηκε ενώ κατόπιν αναφέρθηκε στον Άγγελο Αναστασιάδη και τις μεταγραφές που έκανε και είπε ότι πληρώθηκε όλο του το συμβόλαιο με την προσφυγή που έκανε και όχι τα δεδουλευμένα του.

Είπε ότι οι παίκτες που πήρε ήταν οι: Ναζλίδης, Φάρκας, Αβραάμ και Κόντορ που τον είδε στην προπόνηση.

Μίλησε για τον ερχομό του Πάους που ήταν ταυτόχρονος με αυτόν του Φυντάνη και διαπίστωσε από τον πρώτο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης ότι κάτι δεν πάει καλά, ενώ είπε ότι ο Τσιώλης μίλησε πρόωρα για οριστική παραμονή μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Ο Φυντάνης είπε ότι μαζί με τον ίδιο πήραν απόφαση μετά τον συγκεκριμένο αγώνα να έχουν μόνο 18 παίκτες μέχρι να σωθεί η ομάδα και τα κατάφεραν με την ισοπαλία στον Ατρόμητο Αθηνών και τη νίκη επί της Ξάνθης.

Βάσει του συμβολαίου του ο Πάους έπρεπε να μείνει και τελικά έμεινε στην ομάδα που διασυρόταν στα πρώτα παιχνίδια με αποκαρδιωτικές εμφανίσεις ενώ ο Ματάισεν που τον διαδέχθηκε έβαζε νέους σε κρίσιμα παιχνίδια.

Είπε ότι ο Φυντάνης ορθά επέστρεψε, τον οποίο πιστεύει, και θεωρεί ότι η ΑΕΛ βρήκε προπονητή για πολλά χρόνια όπως και παίκτες που είναι σε πολύ καλή ηλικία.

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ Η ΠΕΝΤΑΔΑ;

Ο κ.Κούγιας χαρακτήρισε τελικούς τα παιχνίδια με Πανιώνιο στο πρωτάθλημα και Γιάννινα στο κύπελλο ενώ είπε ότι βάσει προγράμματος η ομάδα θα πετύχει τους στόχους της ενώ μπορεί να φθάσει και στην πεντάδα στο πρωτάθλημα. Επίσης θεωρεί μεγάλη επιτυχία την πρόκριση στα ημιτελικά.

ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

Είπε ότι ορισμένοι επενδύουν στην αποτυχία της ομάδας και κατέκρινε τα πανό που βάζουν ενώ είπε ότι την ίδια τακτική ακολούθησαν και με τον Πηλαδάκη τον οποίο ενώ τα μέλη της ερασ. ΑΕΛ όπως του είπε ο πρόεδρος κ. Λιόντος έβριζαν μετά από δύο χρόνια τον βράβευσαν. Ο ίδιος δεν θα το δεχόταν ποτέ.

Στα μεταγραφικά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την απόκτηση ενός δεξιού μπακ την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Τέλος, είπε πως ο Μιχάλης Ζιώγας εισηγήθηκε για τη μεταγραφή του Παρασκευά Λυκούργου στην ΑΕΛ, ο τεχνικός διευθυντής Βασίλης Βάνης για την απόκτηση του Κρίστοφερ Χούμπτσεφ, ο βοηθός προπονητή Βλάντιτσα Πέτροβιτς για τις προσθήκες των Νεμάνια Μλαντένοβιτς και Αλεξάνταρ Γκόικοβιτς, ενώ η μεταγραφή του Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς ήταν προσωπική επιλογή του Ηλία Φυντάνη.

Χαρακτήρισε τιμή για την ΑΕΛ την προσθήκη του Βαγγέλη Μόρα στην ομάδα λέγοντας πως είναι στους πέντε καλύτερους Λαρισαίους παίκτες όλων των εποχών βάσει καριέρας.

200.000 ΕΥΡΩ Ή ΦΕΥΓΟΥΜΕ

Εκεί που στάθηκε ιδιαίτερα ο κ.Κούγιας ήταν στο γηπεδικό. Είπε ότι η ομάδα με αποζημίωση 200.000 ευρώ θα παραμείνει στο Ael Fc Arena ενώ σε διαφορετική περίπτωση υπάρχουν δύο λύσεις.

Η πρώτη είναι να ανακατασκευαστεί το γήπεδο Αλκαζάρ και ο ίδιος έχει κάνει συζητήσεις με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ενώ η δεύτερη είναι να μετακομίσει σε Λιβαδειά ή Λαμία.

Ο λόγος είναι το υψηλό τίμημα του Ael Fc Arena λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Φέτος είχαμε το εξής οδυνηρό πρόβλημα. Όπως γνωρίζετε έχουμε πληρώσει ήδη 1.250.000 ευρώ στον κ. Πηλαδάκη για τη χρήση του AEL FC ARENA. Αυτά προκύπτουν από την κατακράτηση των ποσών από το συμβόλαιο με τη NOVA. Έχουμε ακόμα ένα υπόλοιπο 250.000 ευρώ το οποίο θα πληρωθεί υποχρεωτικά ακόμα κι αν δεν πάρουμε φράγκο. Ο κ. Πηλαδάκης θα εισπράξει για 3 χρόνια 1.500.000 ευρώ.»

Και συνέχισε: «Δεν μπορώ να πληρώνω 1.000.000 ευρώ τον χρόνο. Η ΑΕΚ νοικιάζει το ΟΑΚΑ 280.000 ευρώ. Ας μην ξεχνάμε κι όλα τα έξοδα όπως η φύλαξη, η συντήρηση κ.α. Τα έξοδα είναι τεράστια. Αν αυτός ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός που αποπνέει αυτό το γήπεδο αποτελέσει την καταστροφή μας δεν το θέλει κανείς.

Εγώ εξοντώθηκα οικονομικά για να κάνω αυτή την υπόσχεση πραγματικότητα. Δεν φαντάστηκα ποτέ πως θα φέρει τη δική μου προσωπική καταστροφή. Εμείς έχουμε ένα τεράστιο παθητικό.

Κάναμε αύξηση 700.000 ευρώ και πρέπει να πληρώσουμε φόρο 400.000. Τώρα έχουμε ξανά παθητικό. Αν συνεχίσει το παθητικό εξαιτίας του γηπέδου, γιατί κατά τα άλλα είμαστε ισοσκελισμένοι στον προϋπολογισμό. Ό,τι βγάζουμε ξοδεύουμε.

Παίρνουμε 1.400.000 ευρώ για το τηλεοπτικά, ο Παναιτωλικός 1.700.000 ευρώ κι ο Ατρόμητος 2.000.000 γιατί πηγαίνει με τις θέσεις και τον χρόνο παραμονής. Εμείς έχουμε κάνει έναν ηρωισμό. Αυτό που έγινε στην ΑΕΛ τα τελευταία δύο χρόνια, είναι να λέμε μας αγαπάει ο Θεός. Κόντρα σε όλους ακόμα και μέσα στην ίδια την κοινωνία με κάθε τρόπο.

Είμαι αισιόδοξος όμως καθώς έχουμε μία μεγάλη ομάδα και πιστεύω πως στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική. Στο τέλος και ο κ. Πηλαδάκης που ήταν τόσα χρόνια θα ενδιαφερθεί πιστεύω και για την υστεροφημία του. Θα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του».

Επίσης έκανε έκκληση προς όλους για τη μείωση του τιμήματος του AEL FC ARENA και τις επόμενες ημέρες είπε ότι θα προκαλέσει μία συγκέντρωση στην οποία καλεσμένοι θα είναι Δήμος, Περιφέρεια, βουλευτές και φορείς της πόλης για να δούν από κοινού τι μπορούν να κάνουν για το γήπεδο.

Του Σωτ. Κέλλα

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ

Επιστροφή Βαγγέλη Μόρα

Η ΠΑΕ ΑΕΛ χθες το πρωί ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Λαρισαίου Βαγγέλη Μόρα που επιστρέφει μετά από 17 χρόνια στη λαρισινή ομάδα.

Ο Βαγγέλης Μόρας γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1981 στη Λάρισα και έχει ύψος 1,95. Μεγάλωσε στη συνοικία Ταμπάκικα, και πρωτοέπαιξε ερασιτεχνικά τότε, στους Αμπελόκηπους Λάρισας και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην ΑΕΛ, όπου αγωνίστηκε από το 1999 ως το 2001, έχοντας συνολικά 28 συμμετοχές και ένα γκολ.

Έπαιξε στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, με τη φανέλα της ΑΕΛ, τη σεζόν 2000-2001 σε 19 παιχνίδια, ενώ το 2001 μεταγράφηκε στην Προοδευτική (35 συμμετοχές) με την οποία κέρδισε την άνοδο στην Α' εθνική.

Το 2003 αποκτήθηκε από την ΑΕΚ (84 συμμετοχές), με την Προοδευτική να εισπράττει 260.000 ευρώ και να διατηρεί 25% ποσοστό μεταπώλησης. Το 2007 μετά από εισήγηση του Λορένσο Σέρα Φερέρ αποδεσμεύθηκε και ως ελεύθερος συνεχίζει την καριέρα του στο ιταλικό πρωτάθλημα αγωνιζόμενος στην Μπολόνια με μεγάλη επιτυχία, έχοντας 104 συμμετοχές και 4 τέρματα.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 υπέγραψε για έναν χρόνο στη Σουόνσι Σίτι, αλά μετά από μία συμμετοχή, υπέγραψε τον Γενάρη 2012 συμβόλαιο εξάμηνης διάρκειας με την Ιταλική Τσεζένα, όπου πρόλαβε να κάνει 15 συμμετοχές. Τον Αύγουστο του 2012 μετακόμισε στην Ελλάς Βερόνα, όπου παρέμεινε επί μία τετραετία, συμπληρώνοντας 131 συμμετοχές πρωταθλήματος.

Το καλοκαίρι του 2016 συμφώνησε με την Μπάρι, που αγωνιζόταν στη Serie B, όπου έκανε 24 συμμετοχές, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ιταλίας. Στις 31 Αυγούστου 2017 επέστρεψε στην Ελλάδα και κατέγραψε 12 συμμετοχές με την ομάδα του Παναιτωλικού, οι δέκα ήταν για το πρωτάθλημα και οι δύο στο κύπελλο.

Έχει 27 συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδας. Ως μέλος της Εθνικής συμμετείχε στο Μουντιάλ 2010 στη Νότια Αφρική και υπήρξε μέλος της αποστολής που συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτέλεσε βασικό μέλος της ολυμπιακής εθνικής ομάδας στην Ολυμπιάδα του 2004, συμμετέχοντας και στους τρεις αγώνες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass