ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ (0-0)

Η ΑΕΛ "μιλούσε" ποδοσφαιρικά

* «Χ»άθηκε η ευκαιρία για πεντάδα καθώς πήρε μόλις ένα βαθμό

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2018 22:38

Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της (αν όχι την καλύτερη ) έκανε χθες η ΑΕΛ στο Ael Fc Arena αλλά δεν συνοδεύτηκε με νίκη κόντρα στον Πανιώνιο καθώς έμειναν στο 0-0 και η λαρισινή ομάδα έχασε μια μοναδική ευκαιρία να έχει θέα στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί σε ευρωπαϊκή θέση μέσω πρωταθλήματος. Στο παιχνίδι αυτό η ΑΕΛ μιλούσε ποδοσφαιρικά για να το συνδυάσουμε και με το μήνυμα που είχαν στις φανέλες οι παίκτες για το "Μακεδονικό": Ο Αλέξανδρος μιλούσε ελληνικά.

Η λαρισινή ομάδα ήταν πολύ καλύτερη του Πανιωνίου(χαρακτηριστικό το 13-3 στα κόρνερ) και μάλιστα ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης είχε δίκιο όταν δήλωσε ότι η εικόνα των δύο αντιπάλων έδειχνε αντίστροφη βαθμολογική θέση.

Οι «βυσσινί» χωρίς άγχος, αφού έχουν εξασφαλίσει την παραμονή, έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο κυρίως στο πρώτο μέρος στο οποίο δεν απειλήθηκαν από τον αντίπαλό τους ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ρίσκαραν επιθετικά για να πάρουν τη νίκη με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να βγει απειλητικά στις αντεπιθέσεις και κάποια στιγμή προς το τέλος να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ.

Η ουσία είναι ότι οι φίλαθλοι έφυγαν από το γήπεδο με καλές εντυπώσεις αλλά βαθμολογικά σίγουρα η απώλεια αυτή των δύο βαθμών σημαίνει ότι η ομάδα από δω και πέρα θα πρέπει χωρίς άγχος να παίζει για το θέαμα και να πάρει κάποιους βαθμούς που χρειάζεται γιατί στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν.

Αυτή η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του πρώτου γύρου όταν πήγε στη Νέα Σμύρνη και ο Πανιώνιος έκανε πάρτι(4-0). Παίζει καλό ποδόσφαιρο, βγάζει αυτοματισμούς και έχει ποιότητα που της έδωσαν η άνοδος του Μασούρα(ανεξάρτητα αν χθες έχασε δύο φορές τον Μπανανά) αλλά και η προσθήκη του Μιλοσάβλιεβιτς που παίζει σε όλες τις θέσεις.

Γενικά αυτή η εικόνα άρεσε... Μοναδικό μειονέκτημα ότι το 2018 ακόμα δεν έχει κερδίσει σε αγώνα πρωταθλήματος...

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπόζοβιτς, στην άμυνα τους: Μασούρα(δεξιά), Γκόλια, Γιοβάνοβιτς(σέντερ μπακ), Γουάλας (αριστερά) στην μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Φατιόν και Λαγό και πιο μπροστά τους: Μιλοσάβλιεβιτς(δεξιά), Αγκάνοβιτς, Κριζμάν (αριστερά)και στην κορυφή της επίθεσης το Ναζλίδη. Το σύστημα γινόταν 4-1-4-1 όταν η ΑΕΛ έκανε επίθεση αφού ανέβαινε ο Λαγός στη μεσαία γραμμή.

Την ίδια τακτική 4-2-3-1 ακολούθησε και ο τεχνικός του Πανιωνίου Μιχάλης Γρηγορίου έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κότνικ, στην άμυνα τους: Παπαγεωργίου(αριστερά), Γκιοατά, Μπανανά(σέντερ μπακ) , Σαραμαντά(δεξιά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους: Κόρμπο, Σαββίδη και πιο μπροστά τους: Λάμπρου(δεξιά), Μπραχίμι , Μασούρα (αριστερά) και στην επίθεση τον Γεσίλ.

Η ΑΕΛ από την αρχή πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και έλεγχε τον ρυθμό με κινητήριο μοχλό τον Αγκάνοβιτς.

Όμως ο Πανιώνιος στην πρώτη επίθεση(που συνοδεύτηκε με δύο διαδοχικά κόρνερ) έχασε και μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μπανανά.

Από κει και πέρα η λαρισινή ομάδα πίεζε διαρκώς τους φιλοξενούμενους αλλά χωρίς να βρει διαδρόμους στην άμυνα του Πανιωνίου με αποτέλεσμα οι σέντρες και τα μακρινά σουτ με κύριο εκφραστή τον Κριζμάν να μην έχουν αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα του ημιχρόνου αδικεί την ΑΕΛ...

Στο δεύτερο μέρος η λαρισινή ομάδα ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία του Κριζμάν στο 53' και συνεχή πίεση από την ΑΕΛ αφού ο Φυντάνης παίζει πολύ επιθετικά(βλέποντας τις αδυναμίες του Πανιωνίου) αφήνοντας την ομάδα με ένα αμυντικό χαφ τον Φατιόν, ενώ βάζει και τον ξεκούραστο Λεοζίνιο.

Υπερείχε η ΑΕΛ αλλά ο Πανιώνιος στις αντεπιθέσεις με τον Σπιριντόνοβιτς, γινόταν επικίνδυνος, αλλά το 0-0 δεν αλλάζει. Παρηγοριά ότι η ΑΕΛ κέρδισε σε όλους τους τομείς της στατιστικής με πιο εντυπωσιακό τον δείκτη στα κόρνερ (13-3).

Στο τέλος είχαμε και ένταση όταν ο Σπιριντόνοβιτς πάτησε τον Γουάλας και ο διαιτητής δεν του έδωσε κόκκινη κάρτα. Ίσως θα ήταν η εξιλέωση για το σκληρό παιχνίδι και πολλές φορές αντιαθλητικό των φιλοξενούμενων.

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ

9': Εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Μπραχίμι, ο Μπανανά πιάνει κεφαλιά μόνος αμαρκάριστος αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

19':Μακρινό σουτ του Κριζμάν η μπάλα καταλήγει άουτ.

38': Σουτ του Κριζμάν λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Κότνικ.

41': Εκτέλεση φάουλ του Μπραχίμι, ο Μπανανά πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής και στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπόζοβιτς.

45': Σουτ του Γκόλια έξω από την μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ.

53': Συνδυασμός Αγκάνοβιτς –Ναζλίδη και μπαλιά του τελευταίου στον Κριζμάν που μόνος προ του Κότνικ στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ.

64': Εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Αγκάνοβιτς και ο Ναζλίδης πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

68': Σουτ του Κριζμάν έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

72': Σουτ του Σαββίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.

72': Ατομική προσπάθεια του Σπιριντόνοβιτς και σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα κοντράρει στον Γκόλια και καταλήγει κόρνερ.

80': Σέντρα του Ναζλίδη από αριστερά ο Περόνε αστοχεί κάτω από την πίεση του Γκιοατά.

82': Ο Σπιριντόνοβιτς κάνει ατομική προσπάθεια και μεταβιβάζει στον Λάμπρου από πλάγια μέσα στη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπόζοβιτς.

89': Σουτ του Μιλισάβλεβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ καλύτεροι ο Ναζλίδης με τον Φατιόν (όσο είχε τη βοήθεια του Λαγού). Ο Μιλοσάβλιεβιτς πολυεργαλείο ενώ εντυπωσιακός ο Γουάλας. Ο Γκόλιας είχε πολύ καλές τοποθετήσεις ενώ ο Γιοβάνοβιτς βελτιώνεται. Ο Λαγός πολύ καλός όσο έπαιξε ενώ ο Μασούρας ήταν εκπληκτικός επιθετικά και είναι δεξί χαφ. Αμυντικά έχασε τον Μπανανά δύο φορές που τον είχε χρεωθεί.

Ο Αγκάνοβιτς πολύ καλός στο πρώτο μέρος, κουράστηκε στην επανάληψη και ο Λεοζίνιο βρίσκει «πατήματα». Ο Κριζμάν μέσα σε όλες τις φάσεις αλλά τη φάση του 53' έπρεπε να την τελειώσει.

Ο Περόνε βοήθησε όταν μπήκε ενώ ο Μλαντένοβιτς δεν φάνηκε. Θέλει χρόνο προσαρμογής.

Από τον Πανιώνιο πετυχημένες οι αλλαγές Σπιριντόνοβιτς και Νίλσεν ενώ πολύ καλά πήγαν Μπανανά και Γκιοατά.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης) απέτυχε στο έργο του και κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο. Έδειχνε να προστατεύει τον Πανιώνιο στις κάρτες αλλά και σε αρκετά σφυρίγματά του. Γενικά αδίκησε την ΑΕΛ. Απορία γιατί κράτησε τρία λεπτά καθυστερήσεις ενώ υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί. Μόνο οι αλλαγές ήταν το τρίλεπτο...

Λάθη έκανε και ο βοηθός Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) ενώ σωστός ο Βασιλόπουλος (Έβρου).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός (61' Μλαντένοβιτς), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (66' Λεοζίνιο), Κρίζμαν (71' Περόνε), Ναζλίδης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Γκιοατά, Μπανανά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σαββίδης, Λάμπρου, Μπραχίμι (70' Ουάσινγκτον), Μασούρας (56' Σπιριντόνοβιτς), Γεσίλ (62' Νίλσεν).

«ΛΕΥΚΑ» ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Ανήμερα των γενεθλίων του (110 χρόνια από την ίδρυσή του) ο Παναθηναϊκός παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον Παναιτωλικό (0-0) στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League.

Οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 20ής αγωνιστικής:

Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 1-1

(29΄ Τσιλιανίδης - 30΄ Κάστρο)

ΑΕΛ-Πανιώνιος 0-0

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 0-0

ΣΗΜΕΡΑ

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

Λαμία-Ατρόμητος

Λεβαδειακός-Κέρκυρα

Ολυμπιακός-ΑΕΚ

ΔΕΥΤΕΡΑ

Πλατανιάς-Απόλλων Σμύρνης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 19 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ       43

2. Ολυμπιακός        42

3. ΑΕΚ          41

4. Ατρόμητος 37

5. Αστέρας Τρίπολης         28 -20αγ.

. Ξάνθη         28 -20αγ.

. Πανιώνιος   28 -20αγ.

8. Παναθηναϊκός      24 -20αγ.

9. ΠΑΣ Γιάννινα       22

. ΑΕΛ  22 - 20 αγ.

11. Λεβαδειακός      21

12. Παναιτωλικός     20 -20αγ.

13. Λαμία      19

14. Απόλλων Σμύρνης        14

. Κέρκυρα     14

16. Πλατανιάς          9

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass