ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ 20ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ 2-1

Επική ανατροπή της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

*Επεισόδια πριν και μετά το ντέρμπι *Επικοινωνία Βασιλειάδη με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα *Πιο κοντά στον τίτλο ο ΠΑΟΚ μετά το 3-1 στα Γιάννενα

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2018 15:12

Επική ανατροπή μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» πέτυχε η ΑΕΚ η οποία επικράτησε του Ολυμπιακού με 2-1, στο μεγάλο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής της Super League.

Αν και βρέθηκε να χάνει στο 81' από το γκολ του Ανσαριφάρντ, η Ένωση κατάφερε να ισοφαρίσει στο 87' με τον Τσιγκρίνσκι και στο 94' με τη «χρυσή» αλλαγή του Χιμένεθ, τον Γιώργο Γιακουμάκη, να φέρνει τα πάνω κάτω στον αγώνα. Με 10 παίκτες τελείωσε το ματς ο Ολυμπιακός, λόγω αποβολής του Μποτία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το πρωτάθλημα μετά το ντέρμπι παίρνει μία εντελώς διαφορετική τροπή, καθώς ο Ολυμπιακός βρίσκεται τρίτος, στο -4 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ (46 έναντι 42), ενώ η ΑΕΚ με την τεράστια νίκη της πλησίασε στο -2 από την κορυφή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μποτία, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ (70΄ Ταχτσίδης), Οφόε (58΄ Ανσαριφάρντ), Φορτούνης, Μιραλάς, Πάρντο (80΄ Μάριν)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ (72΄ Γαλανόπουλος), Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62΄ Λιβάγια), Μπακασέτας (85΄ Γιακουμάκης).

ΕΙΣΒΟΛΗ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» εισέβαλαν περίπου 50 οπαδοί του Ολυμπιακού, εξαγριωμένοι μετά την ήττα της ομάδας τους με 2-1 από την ΑΕΚ και επιτέθηκαν με καδρόνια και φωτοβολίδες στους άνδρες της αστυνομίας.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είχαν μόλις αποσυρθεί στα αποδυτήρια, όταν οπαδοί από την κερκίδα της Θύρας 7 εισέβαλαν στο γρασίδι, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν επεισόδια και συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν κοντά στον πάγκο της Ένωσης. Οι άνδρες των ΜΑΤ χρειάστηκε να κάνουν χρήση δακρυγόνων, ενώ μετά από 2-3 λεπτά υποχώρησαν προς τη φυσούνα. Τα επεισόδια αυτά επισύρουν βαριά τιμωρία για την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Εν τω μεταξύ επεισόδιο είχε σημειωθεί έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης» και δύο περίπου ώρες πριν την έναρξη του ντέρμπι, όταν περίπου 100 άτομα επιτέθηκαν εναντίον της αστυνομικής δύναμης που είναι επιφορτισμένη με τη φύλαξη του χώρου άφιξης των δύο αποστολών, στο πάρκινγκ του φαληρικού γηπέδου. Το επεισόδιο διήρκεσε μερικά λεπτά και έληξε χωρίς οι άγνωστοι να καταφέρουν να διασπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ-ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού για τα επεισόδια στην 20ή αγωνιστική της Super League. Ο Γιώργος Βασιλειάδης που επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο στη βία στα ελληνικά γήπεδα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Οι δύο άντρες συζήτησαν για τα επεισόδια που έγιναν στον ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ και στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ. Η συνεργασία του Γιώργου Βασιλειάδη με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα είναι ιδιαίτερα στενή και μάλιστα οι δύο πλευρές έχουν μιλήσει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα, για θέματα που αφορούν τον αθλητικό νόμο, αλλά και τη βία στα γήπεδα, μιας και το κλίμα τον τελευταίο καιρό είναι ιδιαίτερα τεταμένο.

Πλέον περιμένουμε να δούμε τις κλήσεις του Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου και το πόσο βαριές θα είναι οι ποινές που θα επιδοθούν στους εμπλεκόμενους.

ΝΙΚΗ ΤΙΤΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΟΦΣΑΪΝΤ

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια σημαντική νίκη στο δρόμο για τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου, καθώς επικράτησε στα Γιάννενα του τοπικού ΠΑΣ με 3-1. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, πρωτοπόρος της βαθμολογίας, πέτυχε την 8η συνεχή νίκη της, με τα γκολ των Πέλκα (9', το οποίο ήταν καταφανέστατο οφσάιντ) και Πρίγιοβιτς (39', 45'+). Η ομάδα των Ιωαννίνων μείωσε στο 70ο λεπτό με τον Κόντε, το πρώτο τέρμα εις βάρος του ΠΑΟΚ μετά από δέκα παιχνίδια, σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Τζημόπουλος (69' Τσικάρσκι), Μιχαήλ, Μπέριος, Μπουκουβάλας, Λίλα (17' λ.τ. Μανθάτης), Βιντάλ (46' Σολτάνι), Γαρουφαλιάς, Γιάκος, Κόντε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Κάμπος (65' Αζεβέδο), Μακ (79' Λημνιός), Πέλκας (86' Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΟΥΣ «ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ»

Έκτροπα έλαβαν χώρα και στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», καθώς το σχέδιο της αστυνομίας για να κρατήσει μακριά από το γήπεδο τους οπαδούς του ΠΑΟΚ αποδείχθηκε αναποτελεσματικό, όπως αναφέρει δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας.

Οι φίλοι της μακεδονικής ομάδας έφτασαν στο στάδιο πριν την έναρξη του αγώνα, δεν χωρούσαν στη Θύρα 7 που τους είχε παραχωρηθεί, εξήλθαν απ’ αυτή και παραβίασαν τη Θύρα 4. Στη συνέχεια άρχισαν να ξηλώνουν και να πετούν καθίσματα, ακόμη κι εκτός γηπέδου, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν διερχόμενοι πολίτες. Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσει τους συγκεντρωμένους φιλάθλους.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με ανακοίνωση που εξέδωσε ζήτησε συγγνώμη για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν τονίζοντας πως έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να διατηρηθεί η ηρεμία στο γήπεδο.

ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΒΑΘΜΩΝ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Λαμία και Ατρόμητος μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, στη μεταξύ τους αναμέτρηση, που έληξε 1-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Πίτι στο 55΄ και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Ντιγκινί στο 70΄. Η Λαμία ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Μπούντνικ στο 65ο λεπτό.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Πριντέτα (74΄ Αναστασόπουλος), Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Ακόστα (37΄ Πίτι), Βάντερσον (84΄ Καραγιάννης), Βασιλαντωνόπουλος, Μπούντνικ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (80΄ Κιβρακίδης), Χατζηϊσαΐας, Καρασαλίδης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (69΄ Ούμπιδες), Ντιγκινί, Βασιλακάκης (69΄ Μπρούνο), Ουάρντα, Ντάουντα.

ΜΕ ΞΕΣΠΑΣΜΑ 2-0 ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Με δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο (49΄ Μαρκόβσκι, 66΄ Γιακουμάκης) ο Λεβαδειακός νίκησε 2-0 την Κέρκυρα στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Ντιόγκο, Αντιλέχου, Λεονάρντο, Τσαμπούρης, Νιασέ, Μητρόπουλος, Γιουσούφ (90΄+1), Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (60΄ Μπελγκαζουανί), Μαρκόβσκι

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αναστασίου, Ιωάννου (58΄ Αντέτζο), Γρομητσάρης, Γεωργίου, Σιόντης (80΄ Αρτυματάς), Μπαλάφας, Επστάιν (70΄ Παμλίδης), Ρόλε, Τουράμ.

«ΣΤΕΙΡΑ» ΓΕΝΕΘΛΙΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ανήμερα των γενεθλίων του το περασμένο Σάββατο (110 χρόνια από την ίδρυσή του) ο Παναθηναϊκός παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον Παναιτωλικό (0-0) στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Οι «πράσινοι» με βάση την εικόνα του ματς θα πρέπει να αισθάνονται και τυχεροί με το βαθμό που πήραν. Αν δεν ήταν σε μεγάλη βραδιά ο Βλαχοδήμος, με τρεις σωτήριες επεμβάσεις στο δεύτερο μέρος, ο Παναιτωλικός θα είχε φύγει νικητής από την αναμέτρηση. Ντεμπούτο με τους «πράσινους» έκαναν οι Κάτσε, Μυστακίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κάτσε, Δώνης, Λουντ, Κουρμπέλης (46΄ Μυστακίδης), Άλτμαν (78΄ Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (70΄ Κουλιμπαλί)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Περέιρα, Ρόσα (90΄+3 Νταλακούρας), Κλέσιο (78΄ Μπαρμπόσα), Ντίας, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Βασιλούδης (88΄ Χαντάκιας), Μιχάι, Μοράρ.

ΙΣΟΠΑΛΟΙ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς στην Τρίπολη μεταξύ του τοπικού Αστέρα και της Ξάνθης, με το οποίο άνοιξε το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής της Super League. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε μέσα σ' ένα λεπτό στο πρώτο ημίχρονο. Στο 29' οι γηπεδούχοι άνοιξαν στο σκορ με τον Τσιλιανίδη και στο επόμενο λεπτό η Ξάνθη ισοφάρισε με τον Κάστρο.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Σελίν (89' Μαντίντα), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Κυριακόπουλος (46' Καλτσάς), Τσιλιανίδης (46' Ινσάλντο), Τόνσο, Μανιάς.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σιλά (57' Κασάδο), Λισγάρας, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Μεχία, Κίκε (73' Γέντρισεκ), Καμαρά, Ντουρίτσκοβιτς, Φασίδης (61' Μπρίτο), Κάστρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass