Η... κάνουλα τρέχει νίκες

*Με γκολ του Σάκη Κανούλα στο 77’ ο Απόλλων Λάρισας κέρδισε τον Απόλλωνα Πόντου 1-0 *Σερί τριών νικηφόρων αποτελεσμάτων για τους «κυανόλευκους» που ανεβάζουν τον πήχη...

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2018 22:31

Ανώτερος στην επανάληψη ο Απόλλων Λάρισας υπέταξε και τον Απόλλωνα Πόντου (Καλαμαριά) στο στάδιο Αλκαζάρ με 1-0 και «κτίζει» πλέον σερί νικών στο πρωτάθλημα της Football League.

Μετά το 2-2 στη Δράμα, οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν στο Αλκαζάρ τον ΟΦΗ 1-0, με το ίδιο σκορ στο Αίγιο τον Παναιγιάλειο και χθες την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Και αν πριν τέσσερις αγωνιστικές κάναμε λόγο για μια ομάδα που βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, πλέον μιλάμε για μια ομάδα που συνεχώς ανεβαίνει και αλλάζουν οι στόχοι της.

Το γκολ του Σάκη Κανούλα στο 77΄έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς σε όσους βρέθηκαν στο Αλκαζάρ και η ομάδα αυτή δείχνει πάρα πολύ δυνατή και πως έχει μέταλλο. Συνεχίζει αν μη τι άλλο να εντυπωσιάζει και βρίσκει τον καλό της εαυτό.

Κατά τα άλλα, το πρώτο ημίχρονο της χθεσινής αναμέτρησης ήταν πολύ κακό και λίγες καλές στιγμές καταγράφηκαν στις δυο εστίες.

Οι φιλοξενούμενοι στο 7′ απείλησαν για πρώτη φορά, όταν ο Λιόνης σύγκλινε από τα δεξιά προς τον άξονα το συρτό σουτ που δοκίμασε όμως πέρασε δίπλα από την εστία του Παϊτέρη.

Η απάντηση του Απόλλωνα Λάρισας δόθηκε ένα λεπτό μετά. Ο Παπαζαχαρίας που ανέβηκε από την άμυνα μετά από ωραία προσποίηση πάνω στον Καλαϊτζίδη, βρήκε τον χώρο έξω από την περιοχή με τον Λόπεθ να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.

Από εκεί και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή δίχως όμως να δημιουργείται κάποια μεγάλη ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 26′ μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας των φιλοξενούμενων, ο Λιόνης ήταν ο τελευταίος αποδέκτης που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά άουτ.

Στο 37′ ο Απόλλων Λάρισας είδε το σουτ του Χατζή αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή να περνάει δίπλα από την εστία του Λόπεθ. Ενώ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την ομάδα της Καλαμαριάς να καταγράφει ακόμα μία τελική στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Μπρίτο έκανε το γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι με τον Καλογέρη να πιάνει τη κεφαλιά, αλλά την μπάλα να περνά άουτ.

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε από την αρχή πως ήθελε πάρα πολύ να πετύχει γκολ.

Στο 47′ ο Μαυριάς έκανε τη σέντρα από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι ο Παπαζαχαρίας πήρε την πρώτη κεφαλιά, ενώ στη συνέχεια ο Τσιλούλης με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία.

Δυο λεπτά αργότερα στο 49′, μετά από κάθετη πάσα του Μαυριά, ο Τσιλούλης έπιασε το σουτ με τη μία μέσα στην περιοχή με τον Λόπεθ να διώχνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά στο 50’, μετά από φάση διαρκείας ο Σκούπρας επιχείρησε την κεφαλιά και οι του Απόλλωνα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι, υποστηρίζοντας πως η μπάλα χτύπησε σε χέρι αμυντικού πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Οι Θεσσαλονικείς από την πλευρά τους κατάφεραν να ισορροπήσουν στη συνέχεια και στο 55′ ο Καλογέρης βρήκε τον χώρο έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ, ενώ στο 59′ από κεφαλιά πάσα του Δημήτρη Χασομέρη (σ.σ. πρώην παίκτης της ΑΕΛ), ο Λιόνης έπιασε το σουτ και η μπάλα πέρασε Σύριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Παϊτέρη.

Στο 74΄σε σέντρα του Τσιλούλη από δεξιά, ο Σκούπρας δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε και απομάκρυναν την μπάλα αμυντικοί του Απόλλωνα Πόντου.

Τρία λεπτά μετά στο 77, ο Απόλλων Λάρισας κατάφερε να πάρει το προβάδισμα.

Από δεξιά ο Δημήτρης Μαυριάς που έκανε μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση, επιχείρησε την παράλληλη σέντρα και ο Σάκης Κανούλας

πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι με προβολή και εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα πέτυχε το 1-0.

Στη συνέχεια ο Απόλλων Λάρισας κατάφερε να κρατήσει αυτό το πολύτιμο υπέρ του σκορ, πετυχαίνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, δυο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος.

Και μετά το χθεσινό αποτέλεσμα χωρίς να είμαστε υπερβολικοί, η λαρισινή ομάδα στοχεύει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, κάτι που θεωρείται εφικτό, αν συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα την προσπάθεια.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Μέτρια η διαιτησία του κ.Πουλημά (Κέρκυρας), ο οποίος είχε συνεργάτες τους κ.Καραλή (Ηπείρου), Φραγκούλη(Πρέβεζας-Λευκάδας), που δεν απέφυγαν τα λάθη.

Κίτρινες κάρτες: 18′ Τσιλούλης, 57′ Αγρόδημος, 87′ Κουρτεσιώτης, 90′ Παϊτέρης/ 32’ Καλογέρης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Ευαγ., Αγρόδημος, Χατζής, Μαυριάς (85′ Ανδρέου Ιωάν.), Τσιλούλης, Κανούλας (81′ Δημολιός), Συράκος (58′ Καρακατσάνης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Αμαραντίδης, Καλί, Γεωργιάδης, Μπρίτο, Συμελίδης, Καλαϊτζίδης (82′ Βλαχομήτρος), Καπίας, Λιόνης (80′ Κυβελίδης), Καλογέρης, Χασομέρης.

ΧΘΕΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Τέσσερις αναμετρήσεις διεξήχθησαν χθες για την 15η αγωνιστική της Football League.

Εκτός του Απόλλωνα που κέρδισε τον Απόλλωνα Πόντου 1-0, με το ίδιο σκορ και με αρκετό άγχος επικράτησε ο Άρης της Σπάρτης στο «Κλ. Βικελίδης».

Βαθμολογική απώλεια για την Παναχαϊκή που κόλλησε στο 1-1 στην έδρα της κόντρα στον Πανσερραϊκό. Τέλος νίκη ανάσα για Εργοτέλη που επικράτησε με 1-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας στη μάχη της παραμονής.

Αναλυτικά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 15ης αγωνιστικής της Football League:

Αχαρναϊκός - ΟΦΗ  0-3 (α.α.)

Βέροια - Δόξα Δράμας       0-2

Άρης - Σπάρτη        1-0

Απόλλων Λ.- Απόλλων Πόντου     1-0

Εργοτέλης - Αναγέννηση Κ. 1-0

Παναχαϊκή - Πανσερραϊκός 1-1

ΣΗΜΕΡΑ

15:00

Α.Ε. Καραϊσκάκης - Παναιγιάλειος

Καλλιθέα - Αιγινιακός

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/2

15:00

ΑΟΧ Κισσαμικός - Τρίκαλα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Άρης         39

2. Παναχαϊκή 34

3. ΟΦΗ         33

4. Τρίκαλα     24****

5. ΑΟΧ Κισσαμικός  24**,   ****

6. Δόξα Δράμας      24

7. Σπάρτη     22

8. Απόλλων Λάρισας         22

9. Αναγέννηση Καρδίτσας   21

10. ΑΕ Καραϊσκάκης          18****

11. Απόλλων Πόντου          18

12. Εργοτέλης         16

13. Αιγινιακός          15****

14. Πανσερραϊκός    13

15. Καλλιθέα 12****

16. Βέροια    11**,   ***

17. Παναιγιάλειος     10****

18. Αχαρναϊκός       -*

* Ο Αχαρναϊκός έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα

** Αναμένεται η τύχη του μεταξύ τους αγώνα

*** Από τη Βέροια έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί

**** Οι ομάδες αυτές έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

Τη Δευτέρα(12/2)

το παιχνίδι

Απόλλωνα Λ.-

Κισσαμικού

Μετά από αίτημα του ΑΟΧ/Κισσαμικού και συναίνεση του Απόλλωνα Λάρισας, ο αγώνας των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 14:00 στο στάδιο Αλκαζάρ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής για την Football League.

Κόβει πίτα

Σήμερα και ώρα 20:30 ο Απόλλων Λάρισας θα κόψει τη βασιλόπιτα στην «Κυματολήγη», τόσο της πρώτης ομάδας όσο και αυτής της Νέων.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass