ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΜΕ 3-0

Σκληρό μάθημα από τον ΠΑΟΚ

* Μοναδική όαση οι προσπάθειες του Αγκάνοβιτς

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2018 15:05

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

«Dura lex, sed lex» έλεγαν οι Λατίνοι, που σημαίνει «σκληρός νόμος, αλλά νόμος». Δυστυχώς η ΑΕΛ χθες στην Τούμπα υπάκουσε στον «σκληρό νόμο» του ΠΑΟΚ που της έδωσε ένα μάθημα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αφού οι γηπεδούχοι κέρδισαν με 3-0 εύκολα (12’ Σάκχοφ, 40’ Βαρέλα, 48’ Πρίγιοβιτς) και πέρασαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ενώ η ΑΕΛ παραμένει στη 12η θέση.
Χθες η λαρισινή ομάδα σε ένα «καυτό» γήπεδο(οι Θεσσαλονικείς βλέπουν αυξημένες τις πιθανότητες να κατακτήσουν τον τίτλο καθώς είναι στην πρώτη θέση και με ευνοϊκό πρόγραμμα για τη συνέχεια) δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να απειλήσει τον αντίπαλό της που ειδικά στο πρώτο μέρος οργίασε στο γήπεδο. Η ΑΕΛ πέρασε μόνο μία φορά τη σέντρα στο διάστημα αυτό και την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ παραδέχθηκε και ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης που μίλησε για διαφορά ποιότητας σε συνδυασμό με την κόπωση των παικτών του.
Μετά το 70’ ο ΠΑΟΚ έριξε τον ρυθμό του και η ΑΕΛ δεν δέχθηκε άλλο τέρμα ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει το γκολ της τιμής σε δύο φάσεις που δημιούργησε στο δεύτερο μέρος.
Πάντως με τον χθεσινό αγώνα τελείωσε ο κύκλος των δύσκολων αγώνων της ΑΕΛ που της έδωσαν μόλις δύο βαθμούς και το 2018 δεν έχει πετύχει ούτε μια νίκη στο πρωτάθλημα.
Από δω και πέρα βέβαια έρχονται πιο εύκολα παιχνίδια ενώ ο χθεσινός αγώνας ήταν μια ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές να κάνουν ένα τεστ των δυνατοτήτων τους. Μάλιστα στο τέλος ο Φυντάνης έλεγε σε φιλικό του περιβάλλον ότι οι ποδοσφαιριστές είχαν το μυαλό τους στα δύο εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν στο πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό και τον Πλατανιά Χανίων μετά την πρόκριση που πήραν στο κύπελλο Ελλάδας για τα ημιτελικά.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Ηλίας Φυντάνης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπόζοβιτς, στην άμυνα κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ζίζιτς και Γκοΐγκοβιτς (πρώτη εμφάνισή του), δεξιά στην άμυνα τον Γιοβάνοβιτς και αριστερά τον Γουάλας.
Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν ο Φατιόν με τον Λαγό ενώ πιο μπροστά οι: Μασούρας(δεξιά), Αγκάνοβιτς και Μιλοσάβλιεβιτς (αριστερά). Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ναζλίδης.
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε μία αλλαγή στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος στα Γιάννενα, βάζοντας τον Μπίσεσβαρ στην αριστερή πλευρά αντί του Μακ. Ο σχηματισμός 4-2-3-1 που παρέταξε είχε τερματοφύλακα τον Πασχαλάκη, στην άμυνα τους: Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια.
Στη μεσαία γραμμή ο Σάκχοφ ήταν δίπλα στον Μαουρίσιο και ο Πέλκας σε ρόλο επιτελικού μέσου. Δεξιά ξεκίνησε ο Κάμπος, αριστερά ο Μπίσεσβαρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.
Από την αρχή ο ΠΑΟΚ πίεσε την ΑΕΛ και μόλις στο 12’ έκανε το 1-0 με τον Σάκχοφ που διέλυσε την άμυνα της λαρισινής ομάδας. Όλα τα μαρκαρίσματα πήγαν... «περίπατο».
Παρά το 1-0 ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει(μια αναλαμπή για την ΑΕΛ ήταν ένα σουτ του Αγκάνοβιτς στο 17’) και ήρθε με τον Βαρέλα το 2-0 στο 40’ πάλι με την άμυνα «κοιμώμενη».
Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ξεκίνησε με το ίδιο μοτίβο και στο 48’ ο Πρίγιοβιτς έκανε το 3-0.
Ο Αγκάνοβιτς έχασε την ευκαιρία να πετύχει τέρμα στο 50’ και μετά πάλι ο ΠΑΟΚ ήλεγχε το ρυθμό αλλά με πιο «σποραδικές» ευκαιρίες σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που θα μπορούσε να αυξήσει τον δείκτη του σκορ.
Παρηγοριά για την ΑΕΛ ήταν μια φάση στο 86’ όπου ο Μλαντένοβιτς μόνος προ του Πασχαλάκη δεν μπόρεσε να σκοράρει.
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
4’: Σουτ του Πέλκα έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.
5’: Εκτέλεση κόρνερ από τον Πέλκα από δεξιά ο Μάτος πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Μπόζοβιτς σε καλή θέση μπλοκάρει την μπάλα.
8’: Μακρινό σουτ του Βιερίνια αποκρούει ο Μπόζοβιτς.
12’: Ο Βιερίνια από αριστερά ξεπερνάει τον Μασούρα κάνει σέντρα ο Πρίγιοβιτς κάνει κεφαλιά πάσα στον Σάκχοφ που μόνος ανενόχλητος σε κενή εστία κάνει το 1-0.
16’: Σουτ του Βιερίνια από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπόζοβιτς.
17’: Σουτ του Αγκάνοβιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Πασχαλάκης.
28’: Ο Μπίσεσβαρ σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.
37’: Σουτ του Μπίσεσβαρ μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
40’:Ο Πέλκας εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά και ο Βαρέλα με κεφαλιά «ψαράκι» κάνει το 2-0 πανηγυρίζοντας μαζί με τον γιο του που ήταν πίσω από το τέρμα ως ball boy.
46’: Σουτ του Πέλκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.
48’: Συνδυασμός Πέλκα και Πρίγιοβιτς και ο δεύτερος πλασάρει τον Μπόζοβιτς και κάνει το τελικό 3-0.
50’: Μπαλιά του Μλαντένοβιτς στον Αγκάνοβιτς που σουτάρει από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
60’: Ο Πέλκας από αριστερά κάνει σέντρα αλλά δεν προλαβαίνει την μπάλα ο Πρίγιοβιτς και αυτή φεύγει πλάγια.
61’: Σουτ του Μάτος έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.
66’: Εκτέλεση κόρνερ πλασαριστά από τον Πέλκα στον Βιερίνια που πιάνει σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
76’: Ψηλοκρεμαστό σουτ του Βιερίνια μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
77’: Σουτ του Μακ έξω από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.
86’: Ο Χούμπσεφ τροφοδοτεί τον Μλαντένοβιτς που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει μόνος προ του Πασχαλάκη αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από τη ΑΕΛ μοναδική όαση ο Αγκάνοβιτς ενώ προσπάθησαν ο Μπόζοβιτς(δεν ευθύνεται σε κανένα τέρμα), Λαγός με τον Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Γκοΐγκοβιτς πήρε την... καλύτερη «γεύση» από το ελληνικό πρωτάθλημα και ξεκίνησε από τα ...βαθιά.
Από τον ΠΑΟΚ δύσκολα θα βρει κάποιος υστερήσαντα. Καλύτεροι οι: Βιεϊρίνια (κινητήριος μοχλός των επιθέσεων), Πρίγιοβιτς, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (έκανε πάρτι) και Βαρέλα.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας) που έδειξε κίτρινη κάρτα στους: Φατιόν, Ντέλετιτς, Γκοΐγκοβιτς. Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Πετρόπουλος (Αρκαδίας) και Μπαλτάς (Αχαΐας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (73’ Αζεβέντο), Μαουρίσιο, Σάκχοφ, Πέλκας (78’ Κάνιας), Μπίσεσβαρ, Κάμπος (62’ Μακ), Πρίγιοβιτς.
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Γουάλας, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς (46’ Μλαντένοβιτς), Γκοΐγκοβιτς, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (82’ Χούμπτσεφ), Μασούρας, Ναζλίδης (66’ Περόνε).

Ντέλετιτς ειδικού σκοπού...

Γράφαμε χθες ότι ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ θα ήταν ειδικού σκοπού για την ΑΕΛ και φάνηκε περίτρανα στην υπόθεση της κίτρινης κάρτας του Μίλος Ντέλετιτς. Ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης πήρε τον Ντέλετιτς στην αποστολή και τον προώθησε στη δεκαοκτάδα, παρότι δεν μπορούσε να αγωνισθεί, με ένα μόνο στόχο: να πάρει την τέταρτη φετινή κίτρινη κάρτα. Και το κατάφερε από τον πάγκο με αποτέλεσμα να εκτίσει την ποινή του στον αγώνα με τον ΠΑΟ την Καθαρά Δευτέρα που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να αγωνισθεί λόγω τραυματισμού. Μια κίνηση για να μην έχει ο παίκτης κίνδυνο τιμωρίας από κίτρινες κάρτες στα παιχνίδια που ακολουθούν μέχρι τα τέλη της σεζόν που η ΑΕΛ θα διεκδικεί σε όλα βαθμούς.

Η αγκαλιά πατέρα-γιου

19095118

Η στιγμή που ξεχώρισε στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ ήταν όταν ο Βαρέλα που πέτυχε το δεύτερο τέρμα του ΠΑΟΚ πήγε και αγκάλιασε τον γιο του που ήταν ball boy. Ο Φερνάντο Βαρέλα, στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού έχοντας δίπλα του τους δύο γιους του αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να δακρύσει μετά το γκολ που πέτυχε. «Tο ήξερα και του είχα ζητήσει να τον φέρω στο γήπεδο. Ήξερα πως ο γιος μου θα είναι πίσω από την εστία. Μου είχε πει «μπαμπά θα είμαι πίσω από το τέρμα πρέπει να σκοράρεις σήμερα» και το κατάφερα», είπε για να πάρει τον λόγο ο γιος του Βαρέλα και να πει: «Ο πατέρας μου είναι μέρος της ζωής μου, είναι πολύ σημαντικός και σε όποια εστία και να το έβαζε το γκολ θα πήγαινα μαζί του να το πανηγυρίσω. Θέλω να του μοιάζω να είμαι σαν και αυτός δυνατός, θέλω να γίνω και εγώ ποδοσφαιριστής όταν μεγαλώσω», είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος η κεντρική διαχείριση
Ραγδαίες εξελίξεις στη Super League καθώς από την επόμενη χρονιά αλλάζει το τηλεοπτικό ποδοσφαιρικό τοπίο. Το συνδρομητικό κανάλι άσκησε το μονομερές δικαίωμά του για τον πρόωρο τερματισμό της σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης της Super League μεταξύ της εταιρίας και των 15 ΠΑΕ για την ερχόμενη χρονιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass