ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ

Στους «4» Δωτιέας και Οικονόμος

*Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στην Αγιά του Συκουρίου με 2-1 *Στην παράταση κρίθηκε το ματς στην Τσαριτσάνη με τους γηπεδούχους να κάμπτουν δύσκολα την αντίσταση του Αετού Αμυγδαλέας με 2-1 (1-1 κ.α.)

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2018 22:11

Ο Δωτιέας Αγιάς (σε αντίθεση με το ματς του πρωταθλήματος στο ίδιο γήπεδο) κατάφερε να κάμψει αυτή τη φορά την αντίσταση του Κισσάβου Συκουρίου με 2-1 και να σφραγίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού.

Το παιχνίδι παρουσίασε ενδιαφέρον καθώς οι δύο αντίπαλοι δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να είχαν δώσει ακόμα πιο συναρπαστική εξέλιξη. Στη συνολική εικόνα η ομάδα του Δημήτρη Μπουκουβάλα είχε την υπεροχή των κινήσεων και άσκησε πίεση στον αντίπαλό της, στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ενώ από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αξιοποιήσουν τις ικανότητες των επιθετικών της δημιουργώντας τις δικές τους καλές στιγμές.

Ο Δωτιέας άγγιξε το γκολ στο 13’ όταν η μπάλα, μετά την κοντινή κεφαλιά του Φλέγγα κι ενώ κατευθυνόταν προς το τέρμα, κόλλησε στα νερά με αποτέλεσμα, ο τερματοφύλακας Φαρμάκας να την μπλοκάρει στη συνέχεια.

Στο 22’ ήταν η δεύτερη πολύ καλή στιγμή για τον Δωτιέα, όταν ο Τσακάλι, βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, επιχείρησε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα Φαρμάκα.

Κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν δύο πολύ καλές στιγμές στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους, στο 41’ ο Κίσσαβος έχασε μεγάλη ευκαιρία για το γκολ όταν ο Πετράκης βγήκε τετ-α-τετ αλλά καθυστέρησε να πλασάρει με αποτέλεσμα ο Τσακάλι με εντυπωσιακό τάκλιν να διώξει την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Δωτιέας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 48’ άνοιξε το σκορ, με τον Ριζούλη, ο οποίος έκανε μία ωραία ατομική ενέργεια, συνδυάστηκε άψογα μέσα στη μεγάλη περιοχή με τον Τσατσαλίδη και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήρθε στο 55’. Ο Αργύρης εκτέλεσε φάουλ, οι αμυντικοί του Δωτιέα δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν τον κίνδυνο και ο Μάντζαρης από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

Πριν την εκτέλεση του φάουλ είχαμε μία στιγμή έντασης όταν ο Πλιάγκας είχε αντιαθλητική συμπεριφορά σε αντίπαλό του (εκτός φάσης). Ο διαιτητής κ. Καραγιάννης αφού συμβουλεύτηκε τον β’ βοηθό κ. Δεδικούση «κιτρίνισε» τον επιθετικό του Συκουρίου, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα για κόκκινη κάρτα.

Τελικά το παιχνίδι συνεχίστηκε για να φτάσουμε στο 67ο λεπτό όταν ο Τσατσαλίδης εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα αφού χτύπησε στο κεφάλι αμυνομένου κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 2-1.

Στο 70’ σημειώθηκε προσωρινή διακοπή προκειμένου να απομακρυνθεί από τον πάγκο ο τεχνικός του Κισσάβου, Φεραίος Γιαννακός, για να φτάσουμε στο 90’+1’ όταν ο Χριστιανίδης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Ο παίκτης των φιλοξενουμένων, βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι και επιχείρησε απευθείας σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Έτσι το 2-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τον Δωτιέα να πανηγυρίζει τη νίκη και μαζί την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Δ. Μπουκουβάλας): Κουτσιρίμπας, Ε. Γούτος, Ν. Γούτος, Παππάς, Τσακάλι, Ριζούλης (90’+3’ Μούσιας), Ντελής (66’ Βούζας), Χαλάτσης (82’ Υφαντής), Τσατσαλίδης, Φλέγγας, Μαλάκος (90’ Μπέτσιος).

ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ (Φ. Γιαννακός): Φαρμάκας, Αγγέλης, Χριστιανίδης, Γκανάτσιος (59’ Παυλόπουλος), Τσιανάκας, Τζιούρας (81’ Δίχρης), Γκαμπέτας, Αργύρης, Πλιάγκας, Μάντζαρης, Πετράκης.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΡΙΘΗΚΕ

ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ

Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης θα δώσει το «παρών» στους «4» του κυπέλλου καθώς επικράτησε με 2-1 στην παράταση (1-1 κ.α.) του Αετού Αμυγδαλέας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με δύο μεγάλες ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα. Στο 3’ ο Γκαμπέτας από κοντά, αμαρκάριστος, με σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 11’ ο Καρβούνης βγήκε τετ α τετ αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νούσια, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τον Αετό.

Στο 27’ έγινε το 1-0, όταν μετά από κόρνερ του Δραχαλίβα, ο Ντούφας πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα αρχικά στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Όμως οι χαρές των γηπεδούχων κράτησαν μόνο 1 λεπτό, καθώς στο 28’ ο Κυριακόπουλος ελήχθηκε από αριστερά, έκανε μία σέντρα σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (1-1).

Στο 49’ ο Οικονομος είχε μία πολύ καλή στιγμή με τον Γκαμπέτα, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο άουτ για να φτάσουμε στο 69’ όταν ο Τόλιος κέρδισε πέναλτι, όμως ο Κουμπούρας που κλήθηκε να το εκτελέσει σούταρε άουτ.

Έτσι το 1-1 διατηρήθηκε για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στην παράταση. Η φάση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά του Αετού σημειώθηκε στο 104’, όταν μετά από συνδυασμένη επιθετική ενέργεια, ο Φούντας ως τελικός αποδέκτης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο β’ βοηθός κ. Μάνος κινήθηκε προς τη σέντρα, όμως δέχθηκε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και μετά από συζήτηση με τον διαιτητή κ. Νίτσα αποφασίσθηκε να μην μετρήσει το γκολ και να καταλογιστεί οφσάιντ. Αυτή η αλλαγή απόφασης εξόργισε τους φιλοξενούμενους που εξέφρασαν έντονες διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή κ. Νίτσα.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν και το παιχνίδι συνεχίστηκε για να φτάσουμε στο 114’ όταν μετά από σέντρα του Γκαμπέτα, ο Ζηρδέλης με σουτ πάνω στην κίνηση έγραψε το 2-1.

Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ανήκει στον Αετό ο οποίος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι. Ήταν το 117ο λεπτό όταν ο Παραφέστας σε ανεπανάληπτο τετ α τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα Νούσια, που αποσόβησε τον κίνδυνο και διατήρησε το σκορ πρόκρισης για την ομάδα του.

Ένταση σημειώθηκε μετά το τέλος του αγώνα αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν έντονα παράπονα για το ακυρωθέν τέρμα στο 104ο λεπτό. Προληπτικά κλήθηκε η αστυνομία, ενώ στο Φ.Α. ο διαιτητής έγραψε ότι ο Δ. Ντιντής επιτέθηκε στον β’ βοηθό Μάνο.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κ. Κατσάρας): Νούσιας, Ντούφας (46’ Καραΐσκος), Λεβέντης (77’ Χάμος), Σαπάκος, Κουμπούρας, Μιφτάρι, Δραχαλίβας (91’ Καραλούλης), Πούτας, Ζηρδέλης, Τόλιος (118’ Πίπιλας), Γκαμπέτας.

ΑΕΤΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ (Δ. Καπετανόπουλος): Κωνσταντίνου, Τσακίρης (71’ Σάρα), Αμπατζίδης, Περδίκης, Αθ. Ντιντής, Αντωνόπουλος, Καρβούνης, Κλούρας, Παραφέστας, Κυριακόπουλος (83’ Φούντας), Ανδριανόπουλος (46’ Κορλός).

ΑΕΤΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ: «ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ»

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας σχετικά με τη φάση του ακυρωθέντος γκολ στο 104’ εξέδωσε η διοίκηση του Αετού Αμυγδαλέας στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Η διοίκηση του Αετού Αμυγδαλέας δεν συνηθίζει να βγάζει ανακοινώσεις αλλά τώρα το κάνει με αφορμή τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) αναμέτρηση της ομάδας μας στους «8» του Κυπέλλου απέναντι στον Οικονόμο Τσαριτσάνης και σε συγκεκριμένη φάση στο α’ ημίχρονο της παράτασης, στην οποία προηγηθήκαμε στο σκορ (1-2, στο 104’) με τον ποδοσφαιριστή μας Βασίλη Φούντα, μετά από φάση διαρκείας στη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με έναν «κεραυνό».

Κι ενώ ο διαιτητής κ. Νίτσας κατευθυνόταν στη σέντρα και μεις μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς περιμέναμε να γίνει η σέντρα, μετά από δευτερόλεπτα είδαμε τον τερματοφύλακα του Οικονόμου, Νούσια να κατευθύνεται απειλητικά στον επόπτη κ. Μάνο –Β’ Εθνικής παρακαλώ- αλλά και φιλάθλους του Οικονόμου στα κιγκλιδώματα του γηπέδου να του φωνάζουν σε πολύ έντονο ύφος όπως και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές στη συνέχεια. Ο επόπτης κάλεσε τον διαιτητή κ. Νίτσα για να συζητήσουν με αποτέλεσμα να αλλάξουν την απόφαση και να καταλογίσουν οφσάιντ. Το τρελό της υπόθεσης είναι ότι ο επόπτης δεν είχε καν υποδείξει οφσάιντ στη συγκεκριμένη φάση.

Δεν έχουμε δει ποτέ στα χρονικά, χωρίς υπόδειξη για οφσάιντ, να ακυρώνεται γκολ και να μηδενίζεται ο ιδρώτας των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας. Είναι ντροπή και κρίμα για τα παιδιά που πάλεψαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο καθώς τα μεταξύ μας παιχνίδια είναι συναρπαστικά και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Συγχαρητήρια στον Οικονόμο Τσαριτσάνης για την άψογη φιλοξενία και συγχαρητήρια στον επόπτη κ. Δημήτρη Παραφέστα.

Ήταν αρκετός κόσμος στο γήπεδο και έβγαλε τα συμπεράσματά του, είτε αρνητικά, είτε θετικά για την ομάδα μας. Όμως κανείς δεν μπορεί να αποκρύψει τη στιγμή που ο επόπτης δεν σήκωσε καν τη σημαία του στη φάση του γκολ της ομάδας μας που θα μπορούσε, γιατί όχι, να μας δώσει την πρόκριση στους «4» του θεσμού. Μας τη στερήσατε κύριε Νίτσα και κύριε Μάνο δυστυχώς».

ΑΥΡΙΟ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Αύριο Πέμπτη και ώρα 20:00 στα γραφεία της ΕΠΣΛ, θα διεξαχθεί η κλήρωση της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου στην οποία μετέχουν οι Αχιλλέας Φαρσάλων, ΠΟΕ, Δωτιέας Αγιάς και Οικονόμος Τσαριτσάνης.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Στα παιχνίδια του προσεχούς Σαββάτου (15:15) ορίστηκαν οι παρακάτω παρατηρητές:

Α’ κατηγορία DE-TOX

Συκούριο –Αργυροπούλι: Γκαλίτσιος Θ.

Λάρισα 2012 –Αμυγδαλέα: Τρικάλης Αθ.

Δαμασιακός – Δήμητρα Γιάνν.: Γιοβανόπουλος Δ.

Φαλανιακός – Τύρναβος 2005: Κωνσταντίνου Β.

Βλαχογιάννι –Βούναινα: Κουνατίδης Ε.

Οικονόμος– Σμόλικας: Παπαευθυμίου Γ.

Δωτιέας Αγιάς – Π.Ο. Ελασσόνας: Πατσιούρας Κ.

Ηρακλής Λάρ. – Αστραπή Ν.Π.: Αντωνίου Δ.

Α1 κατηγορία

Μελισσοχώρι –Αμπελόκηποι: Ράτσικας Γ.

Αμπελωνιακός – Ελευθεραί: Σιδερόπουλος Ν.

Φιλοκτήτης– Γόννοι: Χατζούλης Χ.

Ακαδ. Τυρνάβου –Καλοχώρι: Καλαμπούκας Ν.

Μαυροβούνι –Αμπελιά: Ευαγγέλλου Π.

Μελία–Αγ. Ανάργυροι: Μπιζιώτας Χ.

Μακρυχώρι – Κιλελέρ: Δημησιάνος Ε.

Β’ κατηγορία

Βαμβακού – Αναγέννηση Φ.: Γκανούρης Α.

Ομορφοχώρι –Παραπόταμος: Πάσχος Δ.

ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΝΑΒΛΗΘΕΝΤΕΣ ΑΓΩΝΕΣ

Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων και κυπέλλου της ΕΠΣΛ όρισε τους παρακάτω αναβληθέντες αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων ως εξής:

17/2, 15:15, Ομορφοχώρι –Παραπόταμος

21/2, 15:30, Αστραπή Ν.Π.-Οικονόμος

21/2, 15:30, Αναγέννηση Φ.-Χαραυγή

21/2, 15:30, Τοξότης-Πανιώνιος

21/2, 15:30, Κουλούρι-Πελασγιώτιδα

21/2, 15:30, Στόμιο-ΑΣ Βορειοηπειρωτών

22/2, 15:30, Σ.Σ. Ραψάνης –Ανάβρα

25/2, 15:30, τα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ ΕΠΣΛ

4/3, 15:30, Μύτικας– Μπαράζ Πηνειός

4/3, 15:30, Μαρίνος Αντύπας –Βερδικούσια

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass