Ο Μοράλες δώρισε στον Πάπα σταυρό - σφυροδρέπανο

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2015 12:02

To Χριστό εσταυρωμένο πάνω σε σφυροδρέπανο έδωσε ως δώρο στον Πάπα Φραγκίσκο ο ηγέτης της Βολιβίας Έβο Μοράλες, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε ο πρώτος στη χώρα των Άνδεων. Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας περιεργάστηκε τον ομολογουνένως παράξενο σταυρό και τον επέστρεψε, ενώ σύμφωνα με πηγές το Βατικανό εμφανίστηκε ενοχλημένο από την κίνηση του Βολιβιανού προέδρου.

Εκτός από το περίεργο αυτό δώρο ο Ποντίφηκας ήπιε και σούπα από φύλλα κόκας προκειμένου να αντέξει τις κλιματικές συνθήκες στην παραμονή του στη Λα παζ, σε υψόμετρο άνω των 3.600 μέτρων. Ο Παπας τάχθηκε υπέρ των εθνικοποιήσεων εταιρειών και οργανισμών στις οποίες έχει προβεί η κυβέρνηση της χώρας κάνοντας λόγο για «σημαντικά βήματα σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως  της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας". Ακόμη, τόνισε το ρόλο της Καθολικής Εκκλησίας στην κοινωνία της Βολιβίας, και τις βαθιές της ρίζες και ζήτησε η εκκλησία να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας και τη διαμόρφωση του πολιτισμού της. Παρότι ο Μοράλες είχε πριν 10 χρόνια λάβει θέση μάχης απέναντι στην Καθολική Εκκλησία αφαιρώντας την Αγία Γραφή και το σταυρό από το προεδρικό μέγαρο και μετατρέποντας τη Βολιβία σε κοσμικό κράτος, υποδέχτηκε με αγκαλιές τον Πάπα τον οποίο χαρακτήρισε «σύμμαχο». 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass