ΣΤΙΣ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

«Γιορτή πίτας» στην Τσαριτσάνη

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2017 16:18
Από παλαιότερη «Γιορτή πίτας» στη Τσαριτσάνη Από παλαιότερη «Γιορτή πίτας» στη Τσαριτσάνη

Την 12η «Γιορτή Πίτας» διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης, σήμερα Σάββατο 12 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία της ιστορικής κωμόπολης. Η όμορφη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας.

Το πλούσιο πρόγραμμα της βραδιάς, με «φόντο» τις δεκάδες γευστικές παραδοσιακές πίτες που θα ετοιμάσουν με φροντίδα και μεράκι οι γυναίκες της Τσαριτσάνης, θα αρχίσει με σύντομο χαιρετισμό - καλωσόρισμα της προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης κ. Μαρίας Βίτκου - Πάσχου.

Θα ακολουθήσει η εμφάνιση της Μικτής Χορωδίας του συλλόγου, παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και του «οικοδεσπότη» Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με μουσικοχορευτική βραδιά και γλέντι για όλους, με τη γνωστή ορχήστρα των Σαμολαδαίων και με τους Λευτέρη Μαρογιάννη(δημοτικό τραγούδι), Δημήτρη Μαρογιάννη(λαϊκό τραγούδι), Κώστα Παλάγκα(μπουζούκι).

Η παραδοσιακή «Γιορτή Πίτας» στην Τσαριτσάνη, που ήδη έχει γίνει θεσμός(…πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Αύγουστο) για τα πολιτιστικά και κοινωνικά «δρώμενα» του δραστήριου συλλόγου Γυναικών και της ιστορικής κωμόπολης, αναμένεται να προσελκύσει και εφέτος εκατοντάδες επισκέπτες και φίλους της παράδοσης από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας, του νομού Λάρισας και όμορων νομών, καθώς και απόδημους Τσαριτσανιώτες, όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Ίσως είναι και ένα καλό αντίδοτο απέναντι στον παρατεταμένο καύσωνα των ημερών, αφού η Τσαριτσανιώτικη πλατεία ξεχωρίζει για τη δροσιά της, τα καλοκαιρινά βραδινά…

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PERSES
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1