Δωρεάν παροχές σε εγκύους

*ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙΧΑΣΙΩΝ, ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ, ΚΑΡΥΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥ *ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΕΞΟΔΑ ΚΥΗΣΗΣ, ΤΟΚΕΤΟΥ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Δημοσίευση: 26 Απρ 2024 14:21

Συνεχίζεται το πρόγραμμα δράσης για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, στον Δήμο Ελασσόνας, μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «HOPE genesis», το οποίο προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε εγκύους με στόχο τη σταδιακή αύξηση των γεννήσεων και την υποστήριξη του γηγενού πληθυσμού.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2021 στις δημοτικές ενότητες Αντιχασίων, Σαρανταπόρου και Καρυάς και από φέτος συμπεριλαμβάνεται σε αυτό και η δημοτική ενότητα Ολύμπου. Ήδη μέσω του προγράμματος έχουν γεννηθεί επτά υγιέστατα μωρά και αναμένονται ακόμα τρία τους επόμενους μήνες.  
Ο Δήμος Ελασσόνας έθεσε υπό την αιγίδα του το πρόγραμμα δράσης της HOPEgenesis για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας και οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες από το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας στο τηλέφωνο 2493-350.224.
H HOPEgenesis είναι μία ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με αποστολή την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας και τη στήριξη της οικογένειας στην Ελλάδα.
Η οργάνωση εργάζεται και επικεντρώνεται στις λύσεις για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας, τόσο σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων - προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες- όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος.
Το πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κάλυψη όλων των εξόδων κύησης, τοκετού, μεταφοράς και διαμονής των εγκύων σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα. Οι περιοχές που εντάσσονται παρουσιάζουν αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων και οι γυναίκες-κάτοικοι έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές-μαιευτικές υποδομές. Σκοπός του προγράμματος είναι όλες οι γυναίκες να έχουν ίσα δικαιώματα απέναντι στη μητρότητα, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους και την οικονομική τους κατάσταση.
Μέχρι σήμερα περισσότερες από 420 οικογένειες έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα σε περιοχές που για περισσότερα από τρία έως πέντε χρόνια υπήρχαν είτε ελάχιστες έως μηδενικές γεννήσεις είτε μεγάλο αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται άμεσα και ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός των περιοχών αυτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass