«Η Λάρισα κεντροβαρής περιοχή στα θέματα εθνικής άμυνας»

*ΤΟΝΙΣΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ

Δημοσίευση: 26 Απρ 2024 15:31

Συνάντηση στο Πεντάγωνο με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δημήτριο Χούπη, πραγματοποίησε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να συζητήσουν για ζητήματα εθνικής άμυνας γενικότερου, αλλά και τοπικού ενδιαφέροντος, όπως για τη βάση του Στεφανοβίκειου.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές συζήτησαν θεσμικά ζητήματα του Νομού Λάρισας που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ έθιξαν και τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, υπό το πρίσμα της έντασης που παρατηρείται και της νέας ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή και στη λεκάνη της Νοτιανατολικής Μεσογείου, αλλά και του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.
Ειδικά για τον Ν. Λάρισας η Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρθηκε στην ανάγκη επανεξέτασης από το Επιτελείο της δυνατότητας παραμονής της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στρατόπεδο «Υπολοχαγού Περισσάκη» στο Στεφανοβίκειο, και σε κάθε περίπτωση, στην εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ήδη υπηρετούν σε αυτήν και μεγάλος αριθμός εξ αυτών προέρχεται από τη Θεσσαλία.
Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ της βουλευτή Λάρισας και του Α’ ΓΕΕΘΑ βρέθηκαν και τα ζητήματα υπηρεσιακής φύσης, σε σχέση με την εξέλιξη και τις οικονομικές απολαβές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Κατά το πέρας της συνάντησης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επέδωσε στη βουλευτή Λάρισας αναμνηστική πλακέτα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass