Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤOΛΗ ΤΟΥ:

Τέρμα τα δίφραγκα για τον Αχελώο, συρρικνώνουν τη γεωργία

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2017 17:00

Σκληρή επιστολή για τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλο και τα όσα είπε για το Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας απέστειλε στην «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Γιώργος Λαδόπουλος, χαρακτηρίζοντας την εξαγγελθείσα διαβούλευση για τα νερά «δήθεν», μιλώντας για έργα που καταδικάζουν τον πρωτογενή τομέα.

Από τα πυρά Λαδόπουλου δεν ξεφεύγει ούτε ο υπουργός κ. Σπίρτζης, με αφορμή τις εξελίξεις στο έργο της Μεσοχώρας.

Αναλυτικότερα ο Γ. Λαδόπουλος αναφέρει τα εξής στην επιστολή του: Με την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος ότι αναρτήθηκε το Σχέδιο Διαχείρισης για το νερό, περιμέναμε όλοι να ακούσουμε τι θα πούνε οι ειδικοί μελετητές και να τοποθετηθούμε κι εμείς, μπας και καταφέρουμε να μπούνε τα πράγματα σε μια σειρά, προς όφελος των αγροτών και όλης της κοινωνίας. Να όμως που ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Φάμελλος άνοιξε και ταυτόχρονα σχεδόν έκλεισε τη διαβούλευση! Άρχισε λέγοντας πως αυτός ο ίδιος έδωσε εντολή να μην παρουσιαστούν σενάρια για κάλυψη των αναγκών μας από τον Αχελώο. Συνέχισε λέγοντας ότι προτίμησε να πει από την αρχή τις τελικές θέσεις της κυβέρνησης, λες και θα μας κούραζε εμάς πρώτα να ακούσουμε όλες τις λύσεις και μετά να τις συγκρίνουμε με βάση τα νούμερα που υπάρχουν στις μελέτες (όγκοι νερού, κόστος έργων, χρόνος υλοποίησης κ.λπ.). Ουσιαστικά δεν άφησαν κανένα περιθώριο συζήτησης. Αυτά είναι και σε όποιον αρέσουν και για τον Αχελώο τέρμα τα δίφραγκα. Τώρα προσπαθούν να το ρίξουν σε συζητήσεις για κάποια μικρορέμματα του μισού εκατομμυρίου κυβικών, κάποια «πεδινά» όπως τα λένε, έργα πάνω σε χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης, που δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν και που, έστω και θεωρητικά αν γίνονταν, θα μας κόστιζαν πάνω από 500 εκατ. για να μαζέψουμε 100-130 εκ. κ.μ. νερού. Παραμύθια για αφελείς, καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, κοροϊδία χωρίς τέλος. Θα το πούμε καθαρά: Τέτοια σχέδια συρρικνώνουν τη γεωργία, περιορίζουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας, υποβαθμίζουν το περιβάλλον, δυσκολεύουν περισσότερο τη ζωή των αγροτών και μειώνουν το εισόδημά τους. Καταλάβαμε τώρα πόσο βάση έχουν τα μεγάλα λόγια, ότι δήθεν θεωρούν τον «πρωτογενή τομέα ως μοχλό ανάπτυξης». Να τον καταδικάσουν θέλουν και όχι να τον αναπτύξουν».

Και ο πρώην πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού συνεχίζει, προειδοποιώντας: «Φυσικά κι εμείς δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Τους τα είπε ένα χεράκι, ο Περιφερειάρχης αλλά και οι Δήμαρχοι της Θεσσαλίας. Κάποιοι προσπάθησαν να τους υποστηρίξουν και έριξαν ανάθεμα στους κακούς αγρότες που δήθεν σπαταλούν το νερό. Και σε αυτούς και στην κυβέρνηση θα θέλαμε να τους θυμήσουμε ότι μόνοι μας κάναμε και πληρώσαμε όσα χρειάστηκε για να έχουμε νερό. Μόνοι μας πληρώνουμε το υπέρογκο κόστος λειτουργίας. Έχουμε όμως και όλους τους ψευτο-οικολόγους δημάρχους και παρατρεχάμενους να μας κατηγορούν κιόλας ότι τους καταβρέχουμε τα τζάμια στο αυτοκίνητο …μάλλον πάει πολύ. Θα πάρουν όμως κι αυτοί απάντηση από τους αγρότες όταν θα έρθει η ώρα. Για την ουσία, δεν έχουμε κάτι να περιμένουμε από τη διαβούλευσή τους. Δεν πρόκειται όμως να απογοητευτούμε. Ακούσαμε πολλούς σαν το Φάμελλο, το ΣΥΡΙΖΑ και τους οικολόγους στο παρελθόν. Όμως έργα έγιναν και οφείλονται στον αγώνα μας. Έτσι και τώρα σε μας λαχαίνει η προσπάθεια να αγωνιστούμε ώστε να αδειοδοτηθεί και να τελειώσει το γρηγορότερο το φράγμα Συκιάς και η σήραγγα. Όλοι οι φορείς Περιφέρεια, Αυτοδιοίκηση, επιστήμονες, επιμελητήρια, αγρότες, το ίδιο ζητάνε. Αυτοί δεν είπαν κουβέντα. Θα ’ρθει και ο πρωθυπουργός σε λίγες μέρες, θα κάνουμε λίγη υπομονή αλλά δεν περιμένουμε ο κ. Τσίπρας να ξεκολλήσει τους «κολλημένους» από τα ιδεολογήματά τους».

Κλείνοντας ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος αναφέρεται και στη Μεσοχώρα: Κλείνω με το ωραίο για τη Μεσοχώρα. Σαν ήρωας μάς παρουσιάστηκε ο κ. Φάμελλος που υπέγραψε τα έργο. Ξέχασε όμως τι έλεγε πριν δύο μήνες για τη σημασία της καθαρής ενέργειας και άλλα τέτοια. Όταν όμως ο Περιφερειάρχης και οι άλλοι εκπρόσωποί μας του ζήτησαν να κάνει το ίδιο, έστω για την ηλεκτρική ενέργεια και με τη Συκιά, δεν είπε κυριολεκτικά κουβέντα. Άντε να δούμε τώρα τι θα μας πει για τα έργα αυτά ο κ. Σπίρτζης που θα έρθει κι αυτός στο Συνέδριο, πώς άραγε θα δικαιολογήσει την απραξία του και που δεν τήρησε όσα υποσχέθηκε για τα έργα αυτά. Εκτός κι αν περιμένουν βοήθεια «εξ ουρανού», μπας και καμιά μεγάλη πλημμύρα κάνει αυτό που εύχονται και ελπίζουν κάποιοι μέσα στον πολιτικό τους χώρο. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι και η συνέχιση αυτών των έργων δεν θα πάει μακριά. Μα θα ‘ναι ο κ. Σπίρτζης, μα θα ‘ναι ο αντικαταστάτης του σε κάποιον ανασχηματισμό, μα θα ‘ναι μια επόμενη κυβέρνηση, η ζωή δεν φαίνεται ότι θα «κολλήσει» όπως κόλλησαν αυτοί με τον Αχελώο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass