ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Λύση από Σωκρ. Φάμελλο για τα καστανοπερίβολα

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2017 22:39

Λύση στο χρόνιο πρόβλημα που απασχολούσε ιδιοκτήτες καστανοπερίβολων και άλλων δενδροκαλλιεργητών σε ορεινές κυρίως περιοχές δίνει διευκρινιστική εγκύκλιος που υπέγραψε ο υπουργός Σ. Φάμελλος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, «υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο, διευκρινιστική εγκύκλιος με την οποία αποσαφηνίζεται ότι είναι δυνατή η δενδροκομική εκμετάλλευση και επιδότηση εκτάσεων που στον δασικό χάρτη εμφανίζονται με τον χαρακτήρα Δ Δ. Με την εγκύκλιο αυτή δίνεται λύση σε ένα χρόνια πρόβλημα που αφορούσε τις εκτάσεις που εκμεταλλεύονται δενδροκομικά με είδη όπως οι καστανιές, οι αγριελιές, οι καρυδιές ή άλλα δασικά είδη και οι οποίες ανήκουν σε νόμιμους κατόχους με παραχωρητήρια. Εφόσον λοιπόν, υπάρχει νόμιμη χρήση αυτών των εκτάσεων και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ, δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους ορεινών κυρίως περιοχών, να λαμβάνουν επιδοτήσεις για εκμετάλλευση δασικών ειδών, εξασφαλίζοντας έτσι ένα βασικό εισόδημα για τις οικογένειές τους.
Σημειώνεται τέλος ότι η εγκύκλιος αποστέλλεται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας και κοινοποιείται μεταξύ άλλων, στον ΟΠΕΚΕΠΕ ενώ ο δικαιούχος μπορεί να αιτείται τη βεβαίωση από την Υπηρεσία για τη νομιμότητα του υφιστάμενου καθεστώτος χρήσης της έκτασης, ώστε να μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ενώπιον οποιασδήποτε αρχής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass