Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2018 15:16

Παρακλήσεις και συνάξεις νέων στον Ι.Ν. Αγ. Αχιλλίου

Κάθε Τρίτη στις 7:30 το βράδυ ψάλλονται οι παρακλήσεις στον νεοφανή Άγιο Λουκά, αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Οι πιστοί θα έχουν τη μεγάλη ευλογία να προσκυνούν τεμάχιο του χαριτοβρύτου λειψάνου του, που δώρισε στον ναό ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαρίσης, κυρός Ιγνάτιος.

Εξάλλου ξεκίνησαν οι καθιερωμένες συναντήσεις νέων της ενορίας του Αγίου Αχιλλίου. Οι συνάξεις των νέων πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη βράδυ, 8.45 μ.μ. – 10.15 μ.μ. (αμέσως μετά την παράκληση του Αγίου Λουκά) στην υπόγεια αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του ναού. Πρώτα τελείται η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου κι έπειτα οι νέοι συζητούν για διάφορα πνευματικά θέματα που τους αφορούν με τον υπεύθυνο ιερέα, π. Ραφαήλ.

Φέτος οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το θέμα: «Πιστεύω… και εις το Πνεύμα το άγιον…». Εκτός από τα κατηχητικά μαθήματα, οι νέοι του Αγίου Αχιλλίου έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και σε δραστηριότητες θεατρικής Ομάδας, του Χορευτικού, Ορχήστρας, διακονίας ασθενών, ραδιοφωνικής εκπομπής κα,

Ξεκινά αύριο το Φροντιστήριο Κατηχητών της Μητρόπολης

Συνεχίζεται και φέτος το Φροντιστήριο Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, το οποίο λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία για δωδέκατη συνεχή χρονιά. Οι συναντήσεις του Φροντιστηρίου γίνονται κάθε 15 μέρες, και συγκεκριμένα κάθε δεύτερη Δευτέρα, στη φιλόξενη αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης. Η έναρξη θα γίνει αύριο Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στις 7:30 το βράδυ, με τον αγιασμό που θα τελεστεί εκεί, αλλά ωστόσο θα συνεχίζονται εκεί οι εγγραφές νέων υποψηφίων Κατηχητών. 

Το Φροντιστήριο Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που έχει τη θέληση να αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του στην κατήχηση των νέων βλαστών της Εκκλησίας μας και να καταστεί Κατηχητής και στέλεχος της τοπικής μας Εκκλησίας. Ο κύκλος σπουδών είναι διετούς φοιτήσεως και, στο τέλος, σε εκείνους που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα θα επιδοθούν ειδικά διπλώματα.

Μαθήματα παραδοσιακών χορών

Μαθήματα παραδοσιακών χορών γίνονται κάθε Τετάρτη 9.30 μ.μ. στο υπόγειο Πνευματικό Κέντρο του Ναού του Αγίου Αχιλλίου από έμπειρο χοροδιδάσκαλο. Θα λειτουργήσει και τμήμα αρχαρίων κάθε Τετάρτη 8.30 μ.μ. Το χορευτικό του Μητροπολιτικού Ναού έκανε σπουδαία εμφάνιση στην πλατεία Ζιαζιά, στη Χαραυγή, για τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή της Αγίας Σοφίας και καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους

Λειτουργία Κατηχητικών στον Άγ. Νικόλαο

Συνεχίζεται και φέτος η λειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων στην ενορία του Αγίου Νικολάου Λαρίσης. Κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί θα γίνεται το Κατηχητικό Σχολείο των μαθητών του Δημοτικού και το απόγευμα στις 5 των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου. Παρακαλούνται θερμά οι γονείς των παιδιών να βοηθήσουν την προσπάθεια των Κατηχητικών Σχολείων, στέλνοντας τα παιδιά τους τακτικά σ’ αυτά για την ωφέλεια των ίδιων των παιδιών.

Παρακλήσεις προς τιμή του Αγ. Παισίου

Κάθε Πέμπτη στις 7 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης τελείται παράκληση προς τιμήν του Νέου Αγίου της εκκλησίας μας, Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Οι πιστοί θα έχουν την ευλογία να προσκυνούν την Ιερά Λειψανοθήκη, η οποία περιέχει τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αρσενίου, καθώς και προσωπικά είδη του Αγίου Παϊσίου.

Παρακλήσεις τις Πέμπτες στον Άγ. Χαράλαμπο

Εξάλλου κάθε Πέμπτη στις 6 μ.μ. στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους Λάρισας τελείται η παράκληση του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού. Κατά τη διάρκεια της παράκλησης θα τίθεται προς προσκύνηση μικρό τεμάχιο του ιερού του λειψάνου.

Μαθήματα παιδικής χορωδίας

Κάθε Κυριακή, στις 12:30 το μεσημέρι, στον φιλόξενο χώρο της «Κατακόμβης» του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης, γίνονται τα μαθήματα της παιδικής και νεανικής χορωδίας. Έμπειροι καθηγητές μουσικής διδάσκουν στα παιδιά κλασική μουσική και όμορφα τραγούδια, με επικεφαλής τον καθηγητή Μουσικής κ. Νικόλαο Οικονόμου, διδάκτορα Σύνθεσης του Ιονίου Πανεπιστημίου. Απευθύνεται θερμή παράκληση σε όλους τους γονείς να ανταποκριθούν στην έκκληση της Ιεράς Μητροπόλεως και να στείλουν τα παιδιά τους, ώστε να στελεχώσουν και να κοσμήσουν με την παρουσία και τις γλυκύτατες φωνές τους τη χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αγιασμός στα Κατηχητικά του Αγ. Αχιλλίου

Σήμερα Κυριακή 14 Οκτωβρίου ξεκινούν τα Κατηχητικά σχολεία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Οι ιερείς και οι κατηχητές του Ναού προσκαλούν τα παιδιά να έρθουν στα Κατηχητικά μαθήματα. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας (11.00-12.30) και λειτουργούν τμήματα όλων των βαθμίδων (από προνήπια έως και Λύκειο).

Αιμοδοσία στον υπόγειο ναό του Αγ. Ιωάννου

Σήμερα Κυριακή 14 Οκτωβρίου και από 9:30 π.μ. ως 12:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία της ενορίας των Αγίων 40 Μαρτύρων στον υπόγειο ναό του Αγίου Ιωάννου του Μονεμβασιώτου. Όλοι οι υγιείς άνθρωποι από 18 ως 60 ετών μπορούν να αφιερώσουν δέκα λεπτά από τον χρόνο τους για να εκπληρώσουν ένα ιερό για όλους μας χρέος. Γιατί η διαδικασία της προσφοράς αίματος είναι απλή και ακίνδυνη και μπορεί να σώσει ζωές.

Μνημόσυνο για την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα

Σήμερα Κυριακή 14 Οκτωβρίου, ημέρα επετείου του Μακεδονικού Αγώνα, στην Ενορία Ζωοδόχου Πηγή (Αμπελόκηποι) και πριν το πέρας της Θείας Λειτουργία θα τελεσθεί Ιερό Μνημόσυνο για τους Ήρωες Μακεδονομάχους. Από την εκκλησιαστική επιτροπή προσκαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί να προσέλθουν στη Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής σε όλους εκείνους, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Μακεδονίας μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass