ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Το πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Λάρισας

* Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων - Παρέμβαση της ΓΣΕΕ κατά της κυριακάτικης αργίας

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2017 22:29

Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για το Πάσχα ανακοίνωσε χθες Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας.

Το προτεινόμενο πασχαλινό ωράριο θα ξεκινήσει την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου ενώ από την Τρίτη 18 Απριλίου τα εμπορικά καταστήματα θα επανέλθουν στο κανονικό ωράριο λειτουργίας. Να σημειωθεί πως για την Κυριακή των Βαΐων, που είναι μία από τις οκτώ συνολικά Κυριακές του έτους που τα εμπορικά καταστήματα σύμφωνα με το νόμο μπορούν να λειτουργούν, η απόφαση του Δ.Σ. δεν ήταν ομόφωνη αλλά ελήφθη κατά πλειοψηφία. 

Παρενθετικά να σημειώσουμε πως για το θέμα της Κυριακάτικης λειτουργίας έκανε παρέμβαση προχθές και η ΓΣΕΕ εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση της στο άνοιγμα των καταστημάτων. Η ΓΣΕΕ, μετά και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, συντάσσεται πλήρως με τις ενέργειες όλων συνδικαλιστικών οργανώσεων ενάντια στο νόμο 4446/2016 και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων επιχειρεί να απορρυθμίσει την αγορά εργασίας προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων και σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Κατά τα άλλα, ως προς το πασχαλινό ωράριο δεν υπάρχει κάποια σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με άλλες χρονιές και η αγορά και φέτος θα λειτουργεί τη Μ. Εβδομάδα με διευρυμένο ωράριο καθώς τόσο τη Μ. Τρίτη όσο και τη Μ. Πέμπτη τα εμπορικά θα είναι ανοικτά και τα απογεύματα. Τη Μ. Παρασκευή θα λειτουργούν με συνεχές από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα και το Μ. Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Σημειώνεται ότι το πασχαλινό ωράριο των μεγάλων καταστημάτων, πολυεθνικών και αλυσίδων μελών του ΣΕΛΠΕ, θα είναι διαφοροποιημένο και ενιαίο για όλη τη χώρα, αλλά προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί.
ΤΑ 8 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΑΒΒΑΤΑ
Θυμίζουμε πως στη χθεσινή γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου ελήφθη απόφαση και για τα Σάββατα και κατ΄ επέκταση για τα Σαββατοκύριακα του φετινού καλοκαιριού. Όπως προτάθηκε από τη διοίκηση και όπως συμφωνήθηκε, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά για οκτώ συνολικά Σάββατα, αρχής γενομένης από τη 1η Ιουλίου. Τα επόμενα κλειστά Σάββατα θα είναι στις 8, 15, 22 και 29 Ιουλίου και στις 5,12 και 19 Αυγούστου.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Στο μεταξύ έντονη κριτική στη διοίκηση του ΕΣΛ άσκησε προχθές η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων, απευθύνοντας κάλεσμα ξεσηκωμού και οργανωμένης απάντησης στην επίθεση που δέχονται. "Η συνδικαλιστική ηγεσία του συλλόγου, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωσή τους, συνεχίζει να καλλιεργεί το κλίμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας, ρίχνοντας νερό στο μύλο της κυβερνητικής πολιτικής. Παρά τους βερμπαλισμούς απέναντι στην πολιτική που ρημάζει τους μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες, αρνήθηκε να στηρίξει το αίτημα για συμπόρευση με το εργατικό κίνημα και καταψήφισε την πρόταση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις του ΕΚΛ (σ.σ. διευκρινιστικά η πρόταση της "ΑΣΕ" τέθηκε προς ψηφοφορία και απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία). Από τις διαπραγματεύσεις και τις συμφωνίες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, μόνοι κερδισμένοι είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές. Καλούμε όλους τους μικρούς εμπόρους, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, στο συλλαλητήριο 7/4 στην κεντρική πλατεία και νωρίτερα την Τετάρτη 5/4 στις 9 π.μ. στη Β’ ΔΟΥ Λάρισας για να καταγγείλουμε τη φοροληστεία και το φοροκυνηγητό".
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass