ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΔΙΟΡΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ - ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΕΦΚΑ

Σαφάρι για χρέη 1 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2017 7:31

Σαφάρι με στόχο την άμεση είσπραξη 1 δισ. ευρώ μέσα στο 2017 θα ξεκινήσει το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών, βάζοντας στο στόχαστρο χιλιάδες οφειλέτες, ακόμα και αυτούς που έχουν χρέη κάτω των 5.000 ευρώ.

Έτσι, όσοι έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα λάβουν προσεχώς ατομικά ειδοποιητήρια για την πληρωμή τους και θα πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα και μέσα σε διάστημα 3 μόλις μηνών.

Στην περίπτωση που δεν το κάνουν, θα έρθουν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως για παράδειγμα δέσμευση λογαριασμών, κατάσχεση καταθέσεων και προσημείωση περιουσιακών στοιχείων.
Σημειώνεται πως από την αρχή του 2017, το ΚΕΑΟ, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιό του «έρχεται αντιμέτωπο με μία σημαντική πρόκληση όσον αφορά τον όγκο των οφειλών που καλείται να διαχειριστεί. Και αυτό γιατί στο ΚΕΑΟ διαβιβάζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας, οι οποίες, κατά την έκδοση της παρούσας, δεν βρίσκονται σε καθεστώς ενεργούς ρύθμισης». Βάσει των παραπάνω, εκτιμάται ότι το στοκ οφειλετών των ταμείων που είναι προς ένταξη στο ΚΕΑΟ περιλαμβάνει περίπου:
- 310.000 οφειλέτες από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (εντάχθηκαν στο ΚΕΑΟ, στο τέλος Ιανουαρίου 2017, με οφειλές, ύψους περίπου 4,5 δισ. ευρώ).
- 420.000 οφειλέτες από τον τ. ΟΑΕΕ. 380.000 οφειλέτες από τον τ. ΟΓΑ και 80.000 οφειλέτες από το τ. ΕΤΑΑ.
Οι παραπάνω οφειλές θα έρθουν να προστεθούν στις ήδη ενταγμένες οφειλές, οι οποίες, στο τέλος του 2016, ήταν στο ύψος των 17,5 δισ. ευρώ για 314.917 οφειλέτες.
6.000 ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ
Στο μεταξύ, την άμεση αύξηση του ημερήσιου ορίου ηλεκτρονικών κατασχετηρίων τουλάχιστον στο επίπεδο των 6.000, ζητά ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αθανάσιος Μπακαλέξης εις βάρος οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων σύμφωνα με υπηρεσιακό έγγραφο το οποίο απέστειλε στο ΚΕΑΟ. Ο κ. Μπακαλέξης θεωρεί πως «το συστημικό όριο αποστολής ηλεκτρονικών κατασχετηρίων που ισχύει για την παραγωγική λειτουργία του κόμβου ΚΕΑΟ θα πρέπει να ανέλθει τουλάχιστον στα 1.500 ηλεκτρονικά κατασχετήρια ανά πιστωτικό ίδρυμα και ανά εργάσιμη μέρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass