ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΑΘ. ΑΣΤΕΡΙΟΥ

Εκδήλωση στο Λιβάδι

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2017 15:36

Σήμερα στις 10:30 το πρωί, στο Ζάννειο Μορφωτικό Κέντρο του Λιβαδίου Ελασσόνας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον Αθανάσιο Αστερίου (1840-1893), τον Λιβαδιώτη ιατρό, πρωτεργάτη και ήρωα της επανάστασης του Ολύμπου το 1878.


Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Νίκος Παπαθεοδώρου Ιατρός - ιστορικός ερευνητής με θέμα « Παρουσίαση του αρχείου της οικογένειας Αστερίου», ο Κώστας Σπανός συγγραφέας - ιστορικός ερευνητής με θέμα «Τρία δικαιοπρακτικά έγγραφα από το αρχείο του Αθανασίου Αστερίου 1856-1869», ο Σωτήρης Μασταγκάς συγγραφέας - ιστορικός ερευνητής με θέμα « Η επανάσταση του 1878 στον Όλυμπο. Διαρκής γιορτή της Ελευθερίας» και ο Θωμάς Κ. Αστερίου τρισέγγονο του Ήρωα Αθανασίου Αστερίου με θέμα «Παρουσίαση του βιογραφικού του Αθανασίου Αστερίου».
Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Δήμος Ελασσόνας,η Δημοτική Κοινότητα Λιβαδίου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιβαδίου «Γεωργάκης Ολύμπιος» και ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1