Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Κατηγορία Λάρισα
24 Μαρ 2017 1:32

* Συντάξεις εξπρές σε 3 μήνες

Ημερίδα για το ΟΣΔΕ 2017

Κατηγορία Αγροτικά
24 Μαρ 2017 1:23

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα "ΟΣΔΕ 2017 - Υποβολή Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017" διοργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων.

ΑΘΗΝΑ
Πλήρης ημερών, σε ηλικία 97 ετών, πέθανε χτες το βράδυ ο γνωστός ζωγράφος, Άλκης Πιερράκος. Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, μετέφερε τα θερμά συλλυπητήριά της στους οικείους του, ενώ για τον ίδιο είπε:

Με τη δέσμευση να συνεχίσουν, πιο δυνατοί και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση των συνθηκών του επαγγέλματος και την προώθηση των θεσμικών αιτημάτων τους, ολοκλήρωσαν την ετήσια συνέλευσή τους τα μέλη του Συνδέσμου Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων ν. Λάρισας.

Στη διάρκεια της συνέλευσης που είχε εκλογοαπαλογιστικό χαρακτήρα εξελέγη και η τριμελής εφορευτική επιτροπή η οποία από χθες δρομολόγησε τη διαδικασία ανάδειξης νέων διοικητικών οργάνων στο σύνδεσμο. Συγκεκριμένα όπως, αποφασίστηκε οι εκλογές για το νέο 7μελές διοικητικό συμβούλιο, την εξελεγκτική επιτροπή και τους αντιπροσώπους στην τοπική Ομοσπονδία (ΟΕΒΕΛ) και στην Πανελλαδική (ΠΟΣΕΗ) θα διεξαχθούν την Πέμπτη 6 Απριλίου στα γραφεία του συνδέσμου (Ασκληπιού 34), ενώ οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν έως τις 31 Μαρτίου.
Στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης, όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις, πρέπει να είναι ο προγραμματισμός επαφών με στελέχη της ΔΕΗ Λάρισας για τη διευθέτηση τεχνικών θεμάτων, όπως της διαδικασίας έκδοσης Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη, η καμπάνια για τους απαιτούμενους ελέγχους στις μετρήσεις που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ασφαλής λειτουργία των εσωτερικών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων για την ασφάλεια των καταναλωτών και την προστασία της περιουσίας του καθώς και η ενίσχυση της συνδικαλιστικής δράσης για την επίλυση χρόνιων αιτημάτων του κλάδου, με έμφαση στις επαγγελματικές άδειες, στην αναγνώριση προυπηρεσίας, στην αντιμετώπιση της παράνομης "μαύρης εργασίας" κ.α.
Η καμπάνια, που θα τρέξει άμεσα ο σύλλογος, θα έχει χαρακτήρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης ώστε ο καταναλωτής να ενημερωθεί, για το δικό του καλό, πως πρέπει να χρησιμοποιεί αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη, τόσο για την κατασκευή μιας εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης, όσο και για τη συντήρηση ή επισκευή της παλαιάς εγκατάστασης καθώς και για την επισκευή και σύνδεση όλων των ηλεκτρικών συσκευών".
Πάντως κατά τις εργασίες της συνέλευσης, που διεξήχθη στο Επιμελητήριο Λάρισας, τα μέλη του συνδέσμου εξέφρασαν για μια ακόμη φορά ην αντίθεσή τους στα μέτρα που προωθούνται από την Κυβέρνηση και τους δανειστές στο πλαίσιο της 2ης αξιολόγησης, τα οποία, όπως τόνισαν, βαθαίνουν ακόμα περισσότερο την ύφεση, εξοντώνουν την πραγματική οικονομία και οδηγούν σε απόγνωση τους μικρομεσαίους, ζήτησαν από την Πολιτεία τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον και του κλάδου.
Όπως ειπώθηκε από τον απερχόμενο πρόεδρο του συλλόγου Ευθύμιο Νάχαμο "ο κλάδος συνεχίζει να υφίσταται τα δεινά της οικονομικής κρίσης". Οι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι στις κατασκευές και την οικοδομή, δοκιμάζονται από την ύφεση ενώ ο σύλλογός τους συρρικνώνεται. Είναι ενδεικτικό πως από τα 280 μέλη που συγκροτούσαν το σύνδεσμο πριν από πέντε χρόνια σήμερα είναι λιγότεροι από 120 χάνοντας το 58% του ανθρώπινου δυναμικού του ενώ δύσκολα ενσωματώνει νέα μέλη.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

 

Ένα ακόμη υποκατάστημα, αυτό της περιοχής του Αγ. Αχιλλίου, στο τέρμα της οδού Βενιζέλου, έκλεισε η τράπεζα Πειραιώς στο ν. Λάρισας.

Αν και έχει διακοπή το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής την ερχόμενη Κυριακή λόγω της διεξαγωγής των ημιτελικών του Κυπέλλου, στον Απόλλωνα Λάρισας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις και γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν επιτρέπεται στην παρούσα φάση χαλάρωση.

«Η πείρα του Οκτώβρη, ο ανοιχτός πλέον δρόμος των σοσιαλιστικών επαναστάσεων, αποδεικνύει έμπρακτα, ότι δεν χωρά ηττοπάθεια σήμερα. Τα διδάγματά του, να γίνουν δύναμη αγώνα για να πάρουμε τα αναγκαία μέτρα, για να φέρουμε σε πέρας το ιστορικό χρέος του μέλλοντος που πρέπει να είναι και θα είναι γεμάτο με σοσιαλιστικές επαναστάσεις».

Αναστάτωση χθες το απόγευμα στη Ροδιά Τυρνάβου από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας ντομάτας το οποίο δεν είναι σε λειτουργία.

Με εξώδικα εναντίον των εκπροσώπων των ιδιωτικών κλινικών «Animus – Κυανός Σταυρός» Αχιλλέα Νταβέλη και «Ασκληπιείο» Γιώργου Πίπη, τα οποία υπογράφουν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αντέδρασε χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, σε όσα καταλόγισαν την περασμένη Δευτέρα, εναντίον του προέδρου του ΙΣΛ, Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου και των υπόλοιπων δύο μελών της Επιτροπής Ελέγχου του άρθρου 4, Γεωργίας Παπαλαγάρα, παθολόγου ιατρού, διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝΛ και Βάϊου Τριανταφύλλου, αρχιτέκτονα μηχανικού, υπαλλήλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Μία πολεοδομική υπηρεσία ανά περιφέρεια μ’ ένα πολεοδομικό γραφείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα και δύο τεχνικές υπηρεσίες στον δήμο της πρωτεύουσας κάθε περιφερειακής ενότητας, μία για τις ανάγκες του εν λόγω δήμου και μία για τους υπόλοιπους του ίδιου νομού, εισηγείται η επιτροπή για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της αυτοδιοίκησης («Καλλικράτης»).

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

KETHEA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1