Η συμβολή των Ομηρικών Επών στον σύγχρονο βίο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΜΕΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2024 16:41

Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα τη συμβολή των Ομηρικών Επών στον σύγχρονο βίο, υλοποίησαν οι μαθητές του Γυμνασίου του Αρμενίου σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα.

Το πρόγραμμα υλοποίησε η φιλόλογος του σχολείου Δρ. Νεοελληνικών Σπουδών Μαρία Καραμπάτσα. Οι μαθητές των τάξεων του Γυμνασίου προετοίμασαν επί ένα τετράμηνο με ειδικές συναντήσεις τους θεματικούς άξονες ενός πρωτοποριακού προγράμματος που είχε ως αντικείμενο, να αναδείξει πτυχές του σπουδαίου ομηρικού έργου που αγγίζουν το σύγχρονο βίο. Πιο αναλυτικά, μέσα από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, οι μαθητές προσέγγισαν διαχρονικές πανανθρώπινες αξίες όπως η φιλοξενία, ο σεβασμός στη γυναίκα, η νοσταλγία για τη γενέθλια γη, η φιλία και γενικότερα η πίστη στις ανθρωπιστικές αξίες.
Στο πλαίσιο της εργασίας το Γυμνάσιο Αρμενίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κέρκυρα. Τους εκπαιδευτικούς και μαθητές υποδέχτηκε ο διακεκριμένος Λαρισαίος Πανεπιστημιακός Καθηγητής κ. Αθανάσιος Ευσταθίου, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ένας επιστήμονας με παγκόσμιο κύρος και αναγνώριση.
Ο κ. Ευσταθίου ανέλυσε στους μαθητές τις έννοιες που είχαν προσεγγίσει κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο της εργασίας τους, δίνοντας ταυτόχρονα τη δική του επιστημονική άποψη για το έργο του Ομήρου, προσεγγίζοντας με απόλυτα παιδαγωγικό τρόπο τους μαθητές στο ειδικό workshop που διοργάνωσε. Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Καραμπάτσα συμφώνησε να επεκτείνει τη συνεργασία του σχολείου με εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, την καρδιά του Ομηρικού ιδεώδους και να αναπτύξει συνεργασίες και με σχολεία του εξωτερικού που πραγματοποιούν αντίστοιχες μελέτες και δράσεις. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κ. Κοσμήτορα και τους υπόλοιπους πανεπιστημιακούς δασκάλους που ευγενώς ξενάγησαν τους μαθητές στους χώρους και τις βιβλιοθήκες της Σχολής.
Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης στην Κέρκυρα, οι μαθητές του Γυμνασίου Αρμενίου με τη συνοδεία και του διευθυντή κ. Κώστα Καραμπάτσα καθώς και του εκπαιδευτικού κ. Κώστα Νίκου, επισκέφτηκαν ιστορικούς τόπους και μνημεία του νησιού των Φαιάκων όπως ο τάφος του Καποδίστρια, το Μουσείο Σολωμού και άλλους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass