Στρατηγικές πρόληψης του σχολικού εκφοβισμού

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2024 14:16

Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός, η αξιοποίηση των πόρων στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού, τα ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά εμπλεκόμενων ομάδων, ο ρόλος γονέων και του σχολικού πλαισίου και προτάσεις παρέμβασης, συζητήθηκαν στη χθεσινή ημερίδα που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Επιστήμονες, ψυχολόγοι, καθηγητές, σύμβουλοι εκπαίδευσης με βαθιά γνώση του φαινομένου και με πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπισή του, προσπάθησαν να βοηθήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και γονείς που βρέθηκαν στην ημερίδα να κατανοήσουν βαθύτερα το φαινόμενο, να αναζητήσουν και να εφαρμόσουν τις βέλτιστες πρακτικές στην αντιμετώπισή του. Στην ημερίδα μίλησε και εκπρόσωπος της ελληνικής αστυνομίας για τον ρόλο της ΕΛΑΣ στη διαχείριση περιστατικών σχολικής βίας και εκφοβισμού.
Αναφορά έγινε και στη λειτουργία της πλατφόρμας καταγγελίας περιστατικών ενδοσχολικής βίας. Στη Λάρισα έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής ένα περιστατικό, ενώ όπως επισημάνθηκε ο ενδοσχολικός εκφοβισμός αποτελεί ένα σύνθετο πρόβλημα που απασχολεί το σχολείο, την οικογένεια και την κοινωνία.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ηρακλής Γερογιώκας και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βασίλης Σίμος, οι οποίοι σε γενικές γραμμές αναφέρθηκαν στη σημασία υιοθέτησης πρακτικών και δράσεων πρόληψης για τον σχολικό εκφοβισμό που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass