Η Λιάνα Κανέλλη σε εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών στον Παλαμά

Δημοσίευση: 19 Νοε 2014 23:17 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:23

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, ο Σύλλογος Γυναικών Παλαμά με σκοπό να τιμήσει  την ημέρα και να αναδείξει όσο γίνεται καλύτερα το θέμα, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στο «Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων Παλαμά» στις 17:30 το απόγευμα.

Στην  εκδήλωση η κα Λιάνα Κανέλλη, Βουλευτής, Δημοσιογράφος, Νομικός,  η οποία δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Συλλόγου, θα αναπτύξει με το μοναδικό της τρόπο το θέμα «Το τραύμα δεν γιατρεύεται με θαύμα».

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Οποιαδήποτε μορφή βίας κατά των γυναικών δηλαδή ψυχολογική βία, παρενοχλητική παρακολούθηση (stalking), σωματική βία, σεξουαλική βία,  σεξουαλική παρενόχληση σωματεμπορία / trafficking, ενδοοικογενειακή  ή κοινωνική,  αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των γυναικών όσον αφορά την αξιοπρέπεια και την ισότητα. Ο αντίκτυπος της βίας κατά των γυναικών δεν αφορά μόνο τις γυναίκες  που έχουν πέσει θύματα, αφού επηρεάζει τις οικογένειες, τους φίλους και την κοινωνία στο σύνολό της.  Απαιτείται λοιπόν μια κριτική εξέταση του τρόπου με τον οποίο η κοινωνία και το κράτος αντιμετωπίζουν αυτή την κατάχρηση θεμελιωδών δικαιωμάτων. Επομένως απαιτείται η λήψη μέτρων για την καταπολέμηση και την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) όσο και σε εθνικό».

Επειδή σκοπός του Συλλόγου είναι η κατανόηση της σημασίας μιας τέτοιας μέρας, αλλά και η ευρύτερη ενημέρωση των νέων και των πολιτών, προγραμμάτισε ενημερωτικές επισκέψεις στα σχολεία της πόλης και μοίρασμα  φυλλαδίων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας στο Δήμο Παλαμά.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass