ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Στέγαστρο στο Φρούριο

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2016 8:20



Ακούγοντας πολλά κατά και λίγα υπέρ της τοποθέτησης των σιδερένιων στύλων γύρω από το Αρχαίο Θέατρο και της μίας πλευράς της ανασκαφής όπου είναι και ο τάφος του Αγίου Αχιλλίου κατά τη γνώμη του πρώην προϊσταμένου της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λαρίσης κ. Δερηζιώτη αποφάσισα και επισκέφθηκα την κατασκευή αυτή. Πράγματι τοποθετημένοι στύλοι σιδερένιοι αρκετά καλής κατασκευής με συρματόσχοινα στο άνω μέρος περιμένοντας να δεχθούν τις τέντες που θα προφυλάσουν τους επισκέπτες από τον ήλιο είναι κάτι που μου άρεσε διότι υπάρχει ένας απόλυτος συνδυασμός του αρχαίου πολιτισμού μας (θέατρο κ.λπ.) με τον σημερινό πολιτισμό (σιδερένιες κολώνες, συρματόσχοινα κ.λπ.).
Ας μην ξεχνάμε πως το μόνο μέρος με τα αρχαία της πόλης μας είναι το Φρούριο. Μήπως θυμάστε πόσα αρχαία κτίσματα, ψηφιδωτά κ.λπ. έχουν θαφτεί διότι έπρεπε να κτισθούν πολυκατοικίες αφού οι ιδιοκτήτες δεν αποζημιώνονταν για να απαλλοτριωθούν τα οικόπεδά τους στα οποία στη συνέχεια απαιτούνταν έξοδα συντήρησης έξοδα φύλαξης ατελείωτα έξοδα και ενώ η Λάρισα θα είχε αρκετά μνημεία να δείξει στους επισκέπτες της τώρα μας ενοχλεί η σιδεροκατασκευή του Φρουρίου με τις τέντες που θα μας προστατεύει από τον ήλιο.
Αν βέβαια αργότερα στηθούν και κάτω από αυτές μαγαζάκια πουλώντας σουβλάκια, γύρους, ρόκες και σουβενίρ και αυτά είναι δεκτά.
Πιστεύω πως εάν οι υπεύθυνοι των άλλων αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδος όπως της Ακρόπολης του Παρθενώνος κ.λπ. επισκέπτονταν και έβλεπαν την κατασκευή αυτή νομίζω πως θα πρότειναν να γίνονταν τέτοιου είδους κατασκευές σε όλα τα αρχαία μας μνημεία που θα προφύλαγαν από τις καιρικές συνθήκες τους επισκέπτες. Μόνο που κατά τη γνώμη μου προς τον Ι. Ναό Αγίου Αχιλλίου έπρεπε να είναι πιο κοντά η κατασκευή για να προφυλάσσονται οι εκκλησιαζόμενοι.
Τώρα το πόσες υπηρεσίες έχουν ερωτηθεί αν συμφωνούν ή όχι με την κατασκευή αυτή πιστεύω πως έχουν ενημερωθεί άλλωστε είναι όπως και να το κάνουμε αναγκαίο έργο!!
Ι. Παπαδόπουλος
πρώην υπάλληλος 7ης Εφορείας Βυζαντινών - Αρχαιοτήτων Λαρίσης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass