Λαρισινά δοκίμια

Μην πιστεύετε σε κάθε πνεύμα

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2016 8:36

 

* Του Μ.Ε. Λαγκουβάρδου

Αναρωτιέσαι, ευγενικέ αναγνώστη, γιατί είμαστε παθητικοί, ως λαός, αυτόν τον καιρό; Γιατί δεχόμαστε παθητικά την ήττα μας; Ποια ήττα; Σε ποιόν πόλεμο η Ελλάδα ηττήθηκε; Μερικοί λένε, μας ραντίζουν με ουσίες που ρίχνουν άγνωστης εθνικότητας αεροσκάφη γι΄ αυτό κανείς δεν επαναστατεί. Οπωσδήποτε δεν γίναμε ξαφνικά ένας λαός παθητικός που δεν αντιδράει σε ό,τι και να του συμβεί; Μήπως είναι αυτό το προδοτικό πεπρωμένο μας, να υποστούμε χωρίς πόλεμο μια νέα αποικιοκρατία; Οι λαοί διώχνουν τους αποικιοκράτες. Πότε θα αναδειχθεί ο άξιος ηγέτης που θα οδηγήσει το λαό του στην νίκη;

Ο διάσημος Αμερικανός ιστορικός συγγραφέας Ευστάθιος Κόλλινς, σε πρόσφατη συνέντευξή του με θέμα την παθητικότητα της σύγχρονης εποχής στην Αμερική, ρωτήθηκε, αν θεωρεί ενδεχόμενο, έναν πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ. Ο λόγος που ο Κόλλινς απήντησε καταφατικά ήταν, διότι οι νέοι της Αμερικής, από τα παιδικά τους χρόνια, διαπαιδαγωγούνται με στόχο να γίνουν παθητικοί πολίτες. Κατά τον Κόλλινς, η παθητικότητα ως πρότυπο των νέων, οδηγεί με βεβαιότητα στον πόλεμο. Υπονομεύει την ενότητα των πολιτών, την ελευθερία και την δημοκρατία.

Ο φιλελευθερισμός της Δύσης έγινε εχθρός των λαών της Γης. Κάποτε οι λαοί θα ξυπνήσουν και θα φυλάξουν την ελευθερία και την δημοκρατία με τον μόνο τρόπο που μπορούν, την εγρήγορση που δίνει η πίστη στο Χριστό. Τι κρίμα! Εφαρμόστηκαν και εξακολουθούν να εφαρμόζονται εις βάρος του λαού μας επιστημονικές μέθοδοι του αποκρυφισμού και της σύγχρονης άθεης ψυχολογίας. Η επιστήμη συμπράττει με τη βιομηχανία και το εμπόριο για τον βιασμό της Φύσης και τους ανθρώπου.

Ο λαός κρούει τις πόρτες που δεν ανοίγουν. Δεν συνειδητοποιούμε ότι ο εχθρός υπονομεύει τα θεμέλια του Έθνους και του Κράτους. Μήπως περιμένουμε από αυτούς που ασκούν την ψυχολογική βία, να την σταματήσουν και να φέρουν στον τόπο μας την ειρήνη και την δικαιοσύνη του Χριστού; Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ όσο υπάρχουν πολιτικοί που βάζουν την αγάπη τους για την εξουσία πάνω από την αγάπη τους για τον τόπο τους.

Την εποχή του Αντίχριστου, το κακό δρα απροκάλυπτα. Στη συνέντευξή του, ένας διάσημος για τα πλούτη του, ρωτήθηκε αν η παιδεραστία, ο εξευτελισμός του γάμου, η διάλυση της οικογένειας και της κοινωνίας και τα άλλα παρόμοια μέτρα που χρηματοδοτεί η ελίτ του πλούτου, προορίζονται και για τα παιδιά τους. Ο διάσημος πλούσιος απήντησε αρνητικά. Χρησιμοποίησε μάλιστα κάποια υβριστική λέξη για την μάζα για την οποία προορίζονται. «Φυσικά όχι για τα παιδιά μας», είπε. «Κοίταξε την οικογένειά σου. Ποιός νοιάζεται για την μάζα».

Ο εχθρός δεν φοβάται τίποτα τόσο πολύ, όσο την εγρήγορση και την διαρκή μνήμη του Θεού, με την μελέτη και κυρίως με την νοερά προσευχή. Χρησιμοποιεί όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες της ζωής για να ξεχάσει ο λαός το Θεό. «Ποιοί θα ήταν οι Έλληνες ύστερα από 400 χρόνια σκλαβιάς στους Τούρκους, αν δεν υπήρχε η Ορθοδοξία;» αναρωτιέται ο κυρ Παναγιώτης, στο καφενείο του Γιάννη, στην μικρή πλατεία του Αγίου Νικολάου. Να μην πιστεύουμε σε κάθε πνεύμα, λέω στον Παναγιώτη. Να εξετάζουμε σε ποιό πνεύμα πιστεύουμε, αν είναι πνεύμα εγρήγορσης για την ειρήνη και την δικαιοσύνη ή αν είναι πνεύμα αυτο-ύπνωσης και μέχρι θανάτου υποταγής.

Σταματήστε την αυτοκτονία της γης. Φωτισμένα πνεύματα στέλνουν το μήνυμα αυτό και στη Δύση. Οι άνθρωποι κι οι κοινωνίες των ανθρώπων υπνωτίζονται και αυτοκαταστρέφονται. Πειράματα με τις ομαδικές αυτοκτονίες έγιναν και γίνονται στην Αμερική. Η αυτο-ύπνωση και ο διαλογισμός διδάσκεται ακόμα και στα πανεπιστήμια. Το ίδιο θα γίνεται τριάντα χρόνια αργότερα και στην Ελλάδα.

Είναι σε όλον τον κόσμο γνωστά τα πειράματα αυτό-ύπνωσης και ομαδικής αυτοκτονίας στην Αμερική. Κάθε μέρα και νύχτα ο κόσμος εθίζεται με την τηλεόραση στην τεχνική ελέγχου του νου, με υποσυνείδητα μηνύματα τα οποία υποβάλλει σε μεγάλες ταχύτητες, για να μην προλαβαίνει ο κριτικός νους να τα ελέγξει. Τέτοια μηνύματα με τα οποία ελέγχεται ο νους και κατευθύνεται ο άνθρωπος εκεί όπου θέλουν αυτοί που τα υποβάλουν, δέχονται χωρίς να το ξέρουν όλοι όσοι παρακολουθούν την τηλεόραση.

Τα υποσυνείδητα μηνύματα από την τηλεόραση μεταδίδονται με τέτοιες ταχύτητες που δεν τις συλλαμβάνει το μάτι του ανθρώπου. Έτσι μπαίνουν στην ψυχή χωρίς να προλάβει να τις ελέγξει ο κριτικός νους. Ας μην εκπλήττονται οι τηλεθεατές, αν π.χ. στις εκλογές ψηφίζουν «Όχι» και είναι ευχαριστημένοι με το «Ναι», που ενδεχομένως τους υποβάλουν τα υποσυνείδητα μηνύματα.

Ας γνωρίσει καθένας από μας πού πορεύεται, με το φως του Χριστού ή με το σκότος του Εχθρού του ανθρώπου. Πορεύεται με την εγρήγορση ή με την αυτο-ύπνωση. Ο άνθρωπος είναι ον που λαμβάνει την μορφή του πνεύματος στο οποίο πιστεύει. Όποιο είναι το πνεύμα τέτοιος είναι και ο άνθρωπος. Υπάρχουν καθαρά πνεύματα και ακάθαρτα. Να μην πιστεύουμε σε κάθε πνεύμα.(Α΄ Επιστολή Ιωάννου κεφ. 4 στ. 1)

«Πήγαν στον Ιησού μερικοί και του αφηγήθηκαν για τους Γαλιλαίους, τους οποίους σκότωσε ο Πιλάτος την ώρα που πρόσφεραν θυσία, κι έτσι το αίμα τους ανακατεύθηκε με το αίμα των ζώων που θυσιάζονταν. Ο Ιησούς τους είπε: «Νομίζετε ότι αυτοί οι Γαλιλαίοι, επειδή τα έπαθαν αυτά, ήταν πιο αμαρτωλοί από τους άλλους Γαλιλαίους; Σας βεβαιώνω πως όχι. Αν όμως δε μετανοήσετε, θα χαθείτε όλοι σας με τον ίδιο τρόπο. Ή μήπως νομίζετε ότι εκείνοι οι δεκαοχτώ, που έπεσε πάνω τους ο πύργος του Σιλωάμ και τους σκότωσε, ήταν χειρότεροι από όλους τους ανθρώπους που κατοικούν στην Ιερουσαλήμ; Σας βεβαιώνω πώς όχι. Αν όμως δεν μετανοήσετε, όλοι θα χαθείτε κατά τον ίδιο τρόπο.»*

Όταν δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, δεν υπάρχει τίποτα να καταλάβουμε. Όταν όλα είναι σκοτάδι, δεν υπάρχει κανένα φως να δούμε. Όταν όλα γκρεμίζονται γύρω μας, δεν υπάρχει τίποτα σταθερό. Στους δύσκολους καιρούς, να τηρούμε την νοερά προσευχή, προτρέπουν οι νηπτικοί Πατέρες της Εκκλησίας μας.

*Λουκά ΙΓ΄,1-5,(απόδοση από το πρωτότυπο κείμενο).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass