ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ποιες «πλειοψηφίες» κόβουν δέντρα;

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2016 8:56

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Τα δένδρα, στο δημοτικό διαμέρισμα Πλατυκάμπου, στέκουν εκεί για 80 χρόνια και οι φυσικοί πόροι αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά όλου του χωριού. Ως εκ τούτου νομίζω ότι η απόφαση ενός τοπικού συμβουλίου που απαρτίζεται από 3 άτομα με το ένα άτομο να μην συναινεί είναι πολύ μικρό αντιπροσωπευτικό δείγμα της κοινωνίας.

Επίσης η απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων χωρίς να ξέρουμε πόσοι τελικά συμφώνησαν αποτελεί εξίσου μικρό αντιπροσωπευτικό δείγμα της κοινότητας. Για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα η συναίνεση θα έπρεπε να έχει ευρεία αποδοχή κάτι που προφανώς δεν έγινε εφόσον δεν ρωτήθηκαν οι υπόλοιποι κοινωνικοί εταίροι.

Και αν ακόμη τελικά τα δένδρα θα έπρεπε να κοπούν υπάρχουν τεχνικές ώστε πρώτα να αντικατασταθούν και κατόπιν να κοπούν ώστε να μην διαταραχθεί ο βιότοπος.

Η κατάθεση του Κ. Καρατσίβου ότι η απόφαση έχει την έγκριση του Δασαρχείου είναι ψευδής γιατί το Δασαρχείο δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο πράσινο που βρίσκεται μέσα σε αστικό ιστό. Ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να αποφανθεί επίσημα για την τύχη των δένδρων.

Όσο για την αντικατάσταση των δένδρων προσωπικά δεν μπορώ να ελπίζω γιατί η Δημοτική αρχή δεν έχει δώσει αντίστοιχα δείγματα. Αναφέρομαι στα δένδρα που κόπηκαν σε ένα αλσύλλιο κοντά στο σχολείο και μετά από χρόνια το μόνο που έχει γίνει είναι η φύτευση λίγων δένδρων τα οποία στέκουν μαραζωμένα χάρη στην αδιαφορία του Δήμου όσον αφορά στην φροντίδα του.

Με εκτίμηση

Θεοδώρα Κυπαρίσση

κάτοικος Πλατυκάμπου

MSc Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass