ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ιατρός, παράδειγμα…

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2016 4:23

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Με αφορμή άρθρο για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υγείας Αγιάς και τον αντίξοο αγώνα των νοσηλευτριών υπό τις συνθήκες αυτές, αφού επισκέφθηκα τον χώρο πρόσφατα ως ασθενής, θα ήθελα να αναφερθώ και στη μεγάλη προσπάθεια ενός ανθρώπου, του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας.

Ο ιατρός αυτός είναι καταρχήν ίσως ο πιο σκληρά εργαζόμενος αυτή τη στιγμή στον χώρο αυτό, παρά τα πολλά χρόνια προϋπηρεσίας του, καθώς υποδέχεται κατά γενική ομολογία τους περισσότερους ασθενείς και προσπαθεί να τους εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν καλύτερα εξετάζοντάς τους και γράφοντας τα κατάλληλα φάρμακα για την περίπτωση του καθενός. Καταγόμενος και ο ίδιος από χωριό της επαρχίας Αγιάς, είναι δίπλα στους πολίτες του τόπου, όπως και όποτε μπορεί, αφιερώνοντας πολλές ώρες, κάποιες φορές και από τον προσωπικό του χρόνο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι άνθρωποι της Αγιάς μόνο τα καλύτερα έχουν να πουν.

Ακόμη, μετά από συζήτηση που έτυχε να έχω με κάποιους υπαλλήλους του χώρου, διαπίστωσα ότι πρόκειται για έναν εξαίρετο και καταρτισμένο ιατρό, πάνω απ’ όλα άνθρωπο, ο οποίος έχει σώσει πολλούς συμπολίτες μας στο πέρασμα των χρόνων, αλλά και στυλοβάτη του Κέντρου Υγείας, ο οποίος αφιερώνοντας τον πολύτιμό του χρόνο, αλλά και χρήμα από την ίδια του τσέπη κάποιες φορές, αγοράζει υλικά που λείπουν από τον χώρο και βοηθά στην επιδιόρθωση βλαβών, ώστε να κάνει τη ζωή των συναδέλφων του και πάνω απ’ όλα των ασθενών καλύτερη στις πενιχρές και άθλιες εποχές που ζούμε. Επίσης, αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους αυτού του χώρου με μεγαλοψυχία, ευαισθησία, δικαιοσύνη και ισότητα, βλέποντάς τους ως πολύτιμους συνεργάτες και όχι ως υφισταμένους του.

Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν παλεύει με νύχια και με δόντια να συμβάλλει όσο το δυνατόν στην καλύτερη λειτουργία μίας κρατικής δομής, ρημαγμένης από την οικονομική κρίση και από την αδιαφορία των κυβερνώντων όλα αυτά τα χρόνια, μιας δομής η οποία είναι δημόσια και προορίζεται να εξυπηρετεί τους πάντες, ακόμα και τους συνανθρώπους μας που είναι μη έχοντες και δεν έχουν να πληρώσουν για να διαφυλάξουν το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία. Ό,τι λοιπόν δεν κάνουν οι κυβερνώντες, αριστεροί και μη, το κάνουν ευτυχώς έως ένα βαθμό άνθρωποι σαν τον παραπάνω, προσπαθώντας να δώσουν πνοή σε έναν αφιλόξενο χώρο και να επαναφέρουν την υγεία και το χαμόγελο στα πρόσωπα των συμπολιτών μας.

Ένας δημότης της Αγιάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass