ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Θέλουν πρώτα να... μας ξαφρίσουν!

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2016 5:04

 

Του Χρήστου Τσαντήλα

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ και κοινωνικές αντιδράσεις από τη μια και καυτές εξελίξεις στο μεταναστευτικό από την άλλη. Βεβαίως και η αθέτηση σειράς σπουδαίων υποσχέσεων στον λαό, οι γνωστές πλέον κωλοτούμπες, τις οποίες εκτέλεσαν επιτυχώς όλοι οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν και που έχουν καταστεί εθνικό άθλημα, φέρνουν αντιμέτωπη την κυβέρνηση της αριστεράς, (τι αριστεράς, περίπου αριστεράς δηλαδή), με το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Και την απομακρύνουν ταχύτατα από την ιστορική ευκαιρία που της προσφέρθηκε από τους πολίτες, να διδάξει ένα λαϊκό, σοσιαλιστικό, πραγματικό μάθημα διακυβέρνησης, σε όλα τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών. Μιας αριστεράς, που στην πλειοψηφία τους, ακόμα και οι «ορκισμένοι» φίλοι της, διστάζουν να υπερασπιστούν...

«Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην κυβέρνηση και ο λαός στην εξουσία...» δεν θα ήταν ποτέ ένα καλό σύνθημα, γιατί, προηγουμένως είχε ηρωικά εφαρμοστεί, τότε με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Και πώς μεταλλάχθηκε, το πού οδήγησε, το είδαμε... Διότι δεν είμαστε λαός εμείς για εξουσία. Όποτε το επιχειρήσαμε τα κάναμε...μαντάρα! Τότε αισθανθήκαμε σοσιαλιστές! Εχθροί της αδικίας. Σύνταξη αντιστασιακού σε όλους τους αριστερούς! Ακόμα και σ’ αυτούς που... κρύβονταν στο αντάρτικο! Ύστερα, με το ευρώ, από τη θέση των ονειροπόλων του νεοπλουτισμού, γίναμε ξαφνικά μέτοχοι στο χρηματιστήριο! Βάλαμε γραβάτες! Αράξαμε. Ασπαστήκαμε τον ... καπιταλισμό! Καθημερινά στις τράπεζες, στα χρηματιστηριακά γραφεία! Αφήσαμε τις δουλειές μας, παραμερίσαμε την πρωτογενή παραγωγή και γίναμε επιχειρηματίες! Τζογαδόροι σε off shore εταιρίες, ή και μέτοχοι σε τέτοιες καταστάσεις. Θυμάμαι τον φίλο μου τον Γιώργο, όποτε περνάει από την εφημερίδα, ψάχνοντας για καμιά δουλειά, που μου έλεγε πριν λίγα χρόνια: «Δούλευε κορόιδο. Δούλευε για ένα μεροκάματο! Εγώ, να ξέρεις, σήμερα 500 ευρώ κέρδισα στο χρηματιστήριο... να ’ναι καλά ο... Δούδος»! (Τώρα ο Γιώργος ψάχνει στα πεντάμηνα. Στέγνωσε, δεν πρόλαβε ούτε και αμάξι να αγοράσει όπως έλεγε, από τον ... Σοφοκλή!).

ΑΥΤΟΙ είμαστε. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είχε δίκαιο ο Πάγκαλος. Τα δανεικά τα έφαγαν δικοί του κυρίως. Οι υπουργοί που δικάστηκαν αλλά και όλοι όσοι αδιαφόρησαν για το φαγοπότι που έβλεπαν. Δεξιοί και Αριστεροί. Πράσινοι και Πορτοκαλί! Τώρα όμως τι γίνεται... Στο ερώτημα αυτό, ουδείς μπορεί να απαντήσει. Ούτε εκείνοι που ξεροσταλιάζουν στην εθνική οδό, στα αγροτικά μπλόκα, διεκδικώντας ασφαλώς το δίκαιο τους. Που ζητούν το αυτονόητο. Να πληρώνουν τους ίδιους φόρους με όσους φόρους πληρώνουν και οι δανειστές στην πατρίδα τους! Δεκάρα παραπάνω...

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στη χώρα βρίσκεται ακριβώς στο όριο. Η αυριανή πανελλαδική απεργία, με όλους τους κοινωνικούς φορείς στους δρόμους είναι η αρχή δρομολόγησης καθοριστικών πολιτικών εξελίξεων. Η μόνη λογική πρόβλεψη για το πού πάμε, πού μας οδηγούν τα μνημόνια και οι ξένοι δανειστές, είναι αυτή που βρίσκεται κρυμμένη στη σκέψη και των πιο ανυποψίαστων Ελλήνων πολιτών. «Πρώτα θα μας ξαφρίσουν, θα πάρουν ό,τι μπορούν, όσο μπορούν και διαθέτουν σύμφωνες ελληνικές κυβερνήσεις και ύστερα θα μας αποτελειώσουν. Με πτώχευση!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass