Από το απυρόβλητο στο εκτελεστικό απόσπασμα

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2016 8:13

 

Στην πατρίδα μας δυστυχώς μέση λύση δεν υπάρχει! Από το απυρόβλητο στο εκτελεστικό απόσπασμα και από την απόλυτη ανοχή στην εξόντωση και στον αφανισμό. Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί αυτό το τεράστιο θέμα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, με τη χώρα να βρίσκεται κυριολεκτικά μια ανάσα από την απόλυτη καταστροφή και τους πολίτες της να μην έχουν που να ακουμπήσουν τις ελπίδες τους.
Για την κατάσταση αυτή όλοι φέρουμε ευθύνη. Άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο. Είναι πολύ εύκολο ασφαλώς να ρίχνουμε το ανάθεμα μας στους άλλους και πρωτίστως στους πολιτικούς που σίγουρα έχουν την κύρια ευθύνη. Ωστόσο η επιλογή-εκλογή τους σε πολιτειακά ή άλλα αξιώματα αποτελεί πάντα δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών. Μέσα από τους κομματικούς μηχανισμούς πρώτα και ύστερα από το λαό που τους επιλέγει κατά το πλείστον με ιδιοτελή κριτήρια. Το πελατειακό κράτος παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, δεν πέθανε! Ζει και βασιλεύει ακόμα!
Υπάρχουν ασφαλώς και οι εξαιρέσεις, αλλά είναι τόσο, μα τόσο λίγες! Αυτές τις λίγες εξαιρέσεις μην ψάχνετε να τις βρείτε στα υψηλά οικονομικά στρώματα της κοινωνίας. Σε φτωχικά τσαρδάκια θα τις βρείτε, φωλιασμένες μέσα σε περήφανες ψυχές που υπομένουν σιωπηλά ελπίζοντας πως θα έρθουν καλύτερες μέρες. Σε κάποιους άγνωστους και ταπεινούς με καθαρά χέρια ΕΛΛΗΝΕΣ θα τις συναντήσετε, που παρά το γεγονός ότι ουδέποτε είχαν οικονομική άνεση, αψήφησαν τους πειρασμούς και δεν ακούμπησαν ποτέ τους στους τόπους της καταισχύνης, της μίζας, της διαπλοκής, της ανιδιοτέλειας και της ακολασίας. Είναι αυτοί οι περήφανοι ΕΛΛΗΝΕΣ, που και σήμερα προσπαθούν να πορευθούν με το κεφάλι ψηλά, την ώρα που η πολιτεία τους κτυπά αλύπητα. Το βασίλειο των τουρκοπροσκυνημένων αγγλόφιλων κοτζαμπάσηδων μας καταδυναστεύει ακόμα … Αυτό το σάπιο δολοφονικό βασίλειο που σκότωσε τον πρώτο Κυβερνήτη της πατρίδας μας, τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον πιο σπουδαίο Έλληνα διπλωμάτη και πολιτικό. Και τον έθαψε νύχτα, σχεδόν συνωμοτικά, στην Κέρκυρα, χωρίς την παρουσία της πατρίδας, κατ’ εντολή των άγγλων αφεντικών του! Γνωστή η τακτική των άγγλων, την εφάρμοσαν και μεθύστερα στα χρόνια της Ε.Ο.Κ.Α., όταν έθαβαν μέσα στις φυλακές, χωρίς την παρουσία των γονιών των αδελφών των φίλων και των συγγενών, τους αγωνιστές της ελευθερίας και της ΕΝΩΣΗΣ. Άγγλοι δολοφόνησαν τους πιο γενναίους οπλαρχηγούς της Επανάστασης. Τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη και ύστερα τον Ιωάννη Καποδίστρια (που αρνήθηκε τον μισθό του κυβερνήτη!). Γιατί δεν ήθελαν ελεύθερη την Ελλάδα. Γιατί δεν ήθελαν μεγάλη την Ελλάδα. Γιατί μας ήθελαν εσαεί υποτελείς στην υψηλή πύλη και την ιερά συμμαχία τους ... Και βρήκαν δυστυχώς πολλούς συμμάχους Έλληνες εφιάλτες που εκτελούσαν με το αζημίωτο τα θελήματα τους!
Μην σαν παραξενεύει που σκαλίζω τόσο βαθειά στην ιστορία σήμερα. Μπορεί η πατρίδα μας να απελευθερώθηκε πριν σχεδόν δύο αιώνες, μα οι νοοτροπίες των μαυραγοριτών, των δοσίλογων και των κοτζαμπάσηδων εξακολουθούν σαν βαριές σκιές να μας καταδυναστεύουν ακόμα. Οι κοτζαμπάσηδες δεν πέθαναν. Ζουν και βασιλεύουν ... Και η ιστορία μας δεν είναι αυτή που διδάσκεται στα σχολεία μας. Σε τούτο τον άγιο τόπο, οι «Άγιοι» τιμωρούνται και οι ληστές ανταμείβονται ... Στη χώρα μας ουδέποτε ανταμείφθηκαν ο αγνός πατριωτισμός και η άδολη προσφορά. Αυτή η πατρίδα δεν είχε ποτέ της καλές σχέσεις με τους τίμιους και τους Άριστους!
Και τώρα στο σήμερα. Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες, ξεσηκώθηκαν πολλές παραγωγικές τάξεις, ξεσηκώθηκαν οι δικηγόροι, ξεσηκώθηκαν κι άλλοι πολλοί, ξεσηκώθηκαν (κάπως αργά βέβαια), σχεδόν όλοι. Οι δρόμοι έκλεισαν και η χώρα κυριολεκτικά παρέλυσε. Το δικαίωμα στις διεκδικήσεις είναι ασφαλώς ιερό και απολύτως σεβαστό. Και συμφωνώ με αυτούς που υποστηρίζουν ότι τα νέα μέτρα για το φορολογικό και το ασφαλιστικό (αν εφαρμοστούν), θα αποτελέσουν την ταφόπλακα της κτηνοτροφίας και της γεωργικής παραγωγής, τους κλάδους δηλαδή, που όχι μόνο δεν πρέπει να κτυπάμε αλύπητα, αλλά οφείλουμε να προστατέψουμε πάση θυσία! Διότι και οι πέτρες γνωρίζουν ότι ο πρωτογενής τομέας μαζί με τον τουρισμό, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά πάνω στην οποία μπορεί να οικοδομηθεί η Ανόρθωσης της χώρας.
Ωστόσο όμως και οι αγρότες (οι μεγαλοαγρότες επί το πλείστον) κάποια στιγμή πρέπει να κάμουν την αυτοκριτική τους. Δεκαετίες ολόκληρες αποτελούσαν τις ιερές αγελάδες των πολιτικών (το Κιλελέρ έβαζε κυβερνήσεις και τώρα είναι ζήτημα αν πάνε καμιά εκατοστή αγρότες να τιμήσουν της επέτειο), οι οποίοι και τι δεν τους έταζαν προκειμένου να εξασφαλίζουν τις ψήφους τους! Μαζί τους ήταν στα μπλόκα πάντα μόνο η αντιπολίτευση! Και ο ΣΥΡΙΖΑ, ναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος διδάξας στο κίνημα «δεν πληρώνω». Ανατρέχοντας ωστόσο στις φορολογικές δηλώσεις των περισσότερων αγροτών και πολλών ελεύθερων επαγγελματιών διαπιστώνουμε ότι στη τεράστια τους πλειοψηφία (93%) δηλώνουν ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 10.000 ευρώ. Γνωστά πράγματα και μαγκιά τους, αφού όλος ο πολιτικός κόσμος συνωμοτούσε για χάρη τους ...
Και τώρα κλαίμε επί των ερειπίων! Τώρα τα ταμεία είναι άδεια και το κράτος αδυνατεί να δώσει μια αξιοπρεπή σύνταξη ακόμα και σε αυτούς που το υπηρέτησαν μια ολόκληρη ζωή με ζήλο και αυταπάρνηση. Δεν είμαστε όλοι ίσοι τελικά! Και οι αγρότες, μας κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη με τα μπλόκα τους. Με τα διόδια ανοιχτά! Αντί να τιμωρούν τους αντιπάλους τους, τιμωρούν αυτούς που συστρατεύονται μαζί τους. Κλείστε κύριοι τα υπουργεία! Κλείστε τις διόδους εισόδου στη χώρα των τρωκτικών της τρόικα! Και μην ταλαιπωρείτε τους σύμμαχους σας! Έφτυσα αίμα να φτάσω στην Αθήνα προχθές. Και τα διόδια, διόδια, κυρίες και κύριοι!
Στη χώρα των μεγάλων αντιθέσεων και των μεγάλων υπερβολών, θερίζουμε ό,τι σπείραμε!

Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Λάρισας

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass