Επιστολές στην «Ε»

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΙΦΟΥ: «Την εικονική της πραγματικότητα διαδέχεται η διαστροφική...»

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2016 8:42

 

 

Αγαπητή «Ελευθερία»,

«Σε σύντομη απάντηση των όσων εκθέτει η «επιστολικώς» διαμαρτυρόμενη κ. Ίφου, ως επικεφαλής της «μικρής αντιπολίτευσης» στον Δήμο και επειδή η ευγένεια της μη απάντησης εκλαμβάνεται από την ίδια ως πιθανή αδυναμία:

α) Τα συλλογικά όργανα έχουν δομή και διαπνέονται από διαδικασία. Σε αυτή δεν χωρούν τα χασκόγελα, τα ευφυολογήματα και οι διακοπές. Οι αμαρτωλές διαδικασίες της μίας και μοναδικής θητείας της στον τότε μικρό Δήμο Φαρσάλων, έχουν τεθεί οριστικά στο περιθώριο και δεν επιτρέπουμε την επαναφορά τους.

β) Οι προσωπικές της διαφορές με αιρετούς, στελέχη και υπαλλήλους δεν έχουν τελειωμό. Ξεκίνησε το 2007 και συνεχίζει «απτόητη», κλείνοντας σε λίγο δεκαετία. Έναντι αυτού, ας αντιληφθεί ότι η διαφύλαξη της δημοτικής περιουσίας, που γίνεται επί θητείας μας, με αντίκρουση των διεκδικήσεων σε βάρος του Δήμου, είναι στοιχειώδης νόμιμη υποχρέωσή μας. Διαφορετικά, ο Δήμος μας θα ήταν αναγκασμένος να καταβάλει ποσό υπέρτερο των τριών εκατομμυρίων ευρώ, που ήδη έχει κερδίσει δικαστικά. Προφανώς, η ίδια θα είχε εξοφλήσει τις απαιτήσεις επιδεικνύοντας γενναιοδωρία «με ξένα κόλυβα», αλλά θα είχε καταδικάσει το Δήμο σε μαρασμό, όπως προδιαγράφονταν και με το επαχθές δάνειο της αποχέτευσης.

γ) Τα έργα της θητείας της στην πόλη συμποσούνται στην τρύπα της γεώτρησης (με κατασπατάληση πόρων), στη μισή αποχέτευση (με κατασπατάληση του δανείου) και στην καταστροφή της κεντρικής πλατείας (με φαραωνικού μεγέθους τείχη και ράμπες). Αλήθεια, σε ποιο απ’ όλα να έβαζε κτητορική επιγραφή;

Έναντι αυτών μελετήσαμε, εντάξαμε και υλοποιήσαμε δεκάδες έργων, τα οποία παραδώσαμε στους δημότες, που τα απολαμβάνουν, και πολλά από αυτά σε επίπεδο πρωτοποριακό, όπως τα έργα πολιτιστικής ανάδειξης και ενεργειακής αναβάθμισης.

δ) Όσον αφορά την επιθυμία της για τα εκτελεσθέντα έργα:

1. Την ανάπλαση των πηγών του Απιδανού (που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο αείμνηστος Λάκης Βαϊρακλιώτης), την εγκατέλειψε σε αρχικό στάδιο, την περιέπλεξε σε δικαστική διαμάχη και απώλεσε και τη χρηματοδότηση. Ως έργο το εντάξαμε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ τον Ιούνιο του 2011, το εκτελέσαμε και το παραδώσαμε στη χρήση των πολιτών, κατά το τέλος του 2012, κάνοντας εκεί τον αγιασμό των υδάτων την 6η-1-2013, μετά πάροδο σαράντα ετών από την προηγούμενη φορά.

2. Για τη φιλοτέχνηση του αγάλματος του Αχιλλέα, είχε δημοσιεύσει μόνο τη διακήρυξη, το σύνολο της διαδικασίας -γραφειοκρατικής και κατασκευαστικής- έγινε επί θητείας μας και ήδη κοσμεί την κεντρική πλατεία από την 11η-8-2013.

3. Για την ανάδειξη της ακροπόλεως θα της γνωρίσω ότι, επίσης εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ τον Ιούνιο του 2011 και υλοποιήθηκε επί τρία έτη, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014.

4. Για ό,τι άλλο αναγράφει ως έργο της, θα της θυμίσω ότι η άδοξη θητεία της τελείωσε στις 31-12-2010, έκτοτε και δη από την 1η-1-2011 ο ενιαίος Δήμος Φαρσάλων αποτελεί συνένωση τεσσάρων (4) πρώην Δήμων και δήμαρχός του επί δύο θητείες μέχρι σήμερα είναι ο υπογράφων.

ε) Η κ. Ίφου έχει προφανή αδυναμία διαχωρισμού των προσωπικών θεμάτων από τα δημοτικά. Έτσι, παραβιάζοντας κάθε έννοια δεοντολογίας αναφέρεται σε επισκευή παλαιάς πατρικής κατοικίας, επιφάνειας 55 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 25 τ.μ., την οποία επισκευάζω από μηνός Οκτωβρίου 2014 μέχρι και σήμερα, μη έχοντας ολοκληρώσει την περίφραξη και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Αυτή τη δεκαοχτάμηνη διαδικασία την χαρακτηρίζει ως χρόνο dt, δίνοντάς μας και μία αίσθηση της πραγματικότητάς της. Η δική μου πραγματικότητα, μου λέει ότι άργησα, το δεκαοχτάμηνο διάστημα είναι μεγάλο.

Όσον αφορά στο χαρακτηρισμό του σπιτιού ως παλατάκι, εκφράζω τις ευχαριστίες μου για την αποδοχή της αισθητικής μου, για πλείονες πληροφορίες προμήθειας υλικών (υλικά θερμομόνωσης, βαφής και συνεργεία), ας απευθυνθεί στους τοπικούς επιχειρηματίες, είναι άξιοι και ιδιαίτερα κατατοπιστικοί.

στ) Τέλος, και ως επιτρεπτή παραίνεση προς την κ. Ίφου. Δεν είναι σε θέση να παρέχει συμβουλές, καθόσον την εικονική της πραγματικότητα διαδέχεται η διαστροφική, όπως την υποβάλλουν οι εξωθεσμικοί συμβουλάτορές της».

Άρης Καραχάλιος, Δήμαρχος Φαρσάλων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass