ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΑΤΙΔΟΥ

Θέλουμε και εμείς δικαιοσύνη, αλλά...

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2016 13:21

 

 

Την έντονη δυσαρέσκειά της για το περιεχόμενο πρόσφατης τηλεοπτικής εκπομπής για την υπόθεση της Εύης Γατίδου και την εις βάρος της εικόνα εκφράζει η Ελεύθερη Ευαγγελική Εκκλησία Λάρισας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κατά νόμο λειτουργού Απόστολου Θεοδωράκου «Με δυσάρεστη έκπληξη, παρακολουθήσαμε τη δυσφήμηση, τις συκοφαντίες και τη λασπολογία της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας Λάρισας και των Ελλήνων Ευαγγελικών, που έγινε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Το θέμα της εκπομπής ήταν η φρικτή δολοφονία της αγαπητής μας Εύης Γατίδου, φοιτήτριας τότε της Ιατρικής Σχολής Λάρισας, η όποια ερχόταν στις συνάξεις της εκκλησίας και λάμβανε μέρος στο Δείπνο του Κυρίου, (το αντίστοιχο της Θεια Ευχαριστίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία), όπως όλα τα κοινωνά μέλη της εκκλησίας.

Συμμεριζόμαστε τον βαθύ πόνο της οικογένειας Γατίδου, συμπονάμε μαζί τους και θέλουμε κι εμείς να βρεθεί ο δολοφόνος του παιδιού τους, και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Όμως είμαστε αναγκασμένοι να διαμαρτυρηθούμε εντονότατα για τους συκοφαντικούς και εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς στους οποίους χωρίς λόγο προέβει η παρουσιάστρια σε βάρος των Ελλήνων Ευαγγελικών και ειδικότερα της Ε.Ε.Ε. Λάρισας, πλάνα της οποίας έδειχνε συνεχώς.

Θα αναφέρω ενδεικτικά κάποια από τα ατοπήματα της δημοσιογράφου. Καθόλη τη διάρκεια της εκπομπής η Ευαγγελική Εκκλησία χαρακτηριζόταν ως «οργάνωση», εμβάλλοντας στη συλλογική αντίληψη των θεατών το πλήθος των αρνητικών εντυπώσεων που ο χαρακτηρισμός αυτός συνεπάγεται. Αναφέρθηκε «στις ακραίες αντιλήψεις της οργάνωσης αυτής» μίλησε για το ύποπτο ρόλο «του Αρχιερέα της» καθώς και για την «Ομερτά των Ευαγγελικών», στο ότι «οι άνθρωποι της εκκλησίας με τακτική Ομερτά κάλυψαν τον κατηγορούμενο» στον «βασικό ύποπτο της Ευαγγελικής Εκκλησίας», στον «όχλο φίλων, συγχωριανών και Ευαγγελικών» που διαμαρτυρήθηκαν μέσα στη δικαστική αίθουσα μετά την απαγγελία της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου κ.λπ. Πίσω δε από το αδιαμφισβήτητο γεγονός της αθώωσης του «βασικού υπόπτου» κατά τον εμπαθή και καταφρονητικό χαρακτηρισμό της παρουσιάστριας για τον άνθρωπο που σύρθηκε εξευτελιστικά στα από το μεγαλύτερο δικαστήριο ουσίας για την απονομή ποινικής δικαιοσύνης, που είναι το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, η δημοσιογράφος διαπιστώνει «οσμή σκανδάλου στον χώρο της δικαιοσύνης», σκάνδαλο στο οποίο φυσικά η Δικαιοσύνη εξωθήθηκε από την «οργάνωση».(Αλήθεια η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να καλέσει σε απολογία τη δημοσιογράφο γι’ αυτές τις κατηγορίες εις βάρος της;).

Η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει κάθε δημοσιογράφο πριν εκστομίσει οτιδήποτε, πρώτα να ερευνήσει και να διαπιστώσει εάν αυτό που λέει ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Πληροφορούμε λοιπόν τη δημοσιογράφο αλλά και το κοινό ότι, οι Έλληνες Ευαγγελικοί δεν ανήκουν σε κάποιου είδους «οργάνωση» με κρυφές και ύποπτες δοξασίες και επιδιώξεις, αλλά σε από την Ελληνική Πολιτεία με θρησκευτικές πεποιθήσεις που είναι γνωστές και λατρευτικές διαδικασίες που ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει ελεύθερα. Επίσης πρέπει να γνωρίζει ότι οι Ελεύθερες Ευαγγελικές Εκκλησίες δεν έχουν «Αρχιερέα», αλλά η κάθε τοπική εκκλησία είναι διοικητικά αυτόνομη και ανεξάρτητη, καθώς και ότι οι Διαμαρτυρόμενοι - στις τάξεις των οποίων ανήκουν θρησκειολογικά και οι Ευαγγελικοί - παγκοσμίως είναι αριθμητικά περισσότεροι από τους Ορθοδόξους, οι Ιεράρχες των οποίων αποκαλούν τους ηγέτες των Διαμαρτυρομένων "αδελφούς".

Συνεπώς, η παρουσίαση των Ελλήνων Ευαγγελικών σαν «Οργάνωση» και μάλιστα υπονοώντας ευθέως ότι πρόκειται για Μαφιόζικη Οργάνωση, η οποία επηρεάζει με τα «ισχυρά μέσα και διασυνδέσεις» που διαθέτει την Ελληνική Δικαιοσύνη για την αθώωση ενός μέλους της δολοφόνου, και της οποίας τα υπόλοιπα μέλη συγκαλύπτουν αυτή τη δολοφονική δράση, τηρώντας την παραδοσιακή συνωμοτική υποχρέωση των μελών της Μαφίας για «Ομερτά», για τον νόμο δηλαδή της σιωπής που βασιλεύει στις εγκληματικές οργανώσεις, όπως η Μαφία και η Καμόρα, με πρώτη αρχή να μην αποκαλύπτει κανείς το όνομα του δράστη ενός εγκλήματος (βλ. Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας του Παπύρου)-, είναι ψευδής, προσβλητική και παραπλανητική. Επίσης προδήλως παραπλανητική είναι και η παρουσίασή τους, άνευ ταυτοποίησης προσώπων, σαν ταραχοποιών εντός των δικαστικών αιθουσών, όταν οι δικαστικές αποφάσεις δεν τους ευνοούν, γιατί τα πρόσωπα που προβαίνουν στις σχετικές διαμαρτυρίες εμφανίζονται στο σχετικό βιντεορεπορτάζ θολά, ούτως ώστε να μην μπορεί να διαπιστωθεί η ταυτότητά τους. Από ποια στοιχεία του ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι φωνασκούντες μέσα στην αίθουσα είναι Ευαγγελικοί; Η εκπομπή σκόπιμα παρουσιάζει λανθασμένα στοιχεία και ψευδή γεγονότα, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, είναι βαθιά προσβλητική, συκοφαντική, εξυβριστική και μειωτική της υπόληψης και της τιμής των Ελλήνων Ευαγγελικών, οι οποίοι αποτελούν το κατ’ εξοχήν νομοταγές και φιλειρηνικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Κατόπιν αυτού, ζητάμε από τη δημοσιογράφο να προβεί , κατά την παρουσίαση του Β’ μέρους της εκπομπής επί του θέματος αυτού, σε δημόσια, ευθεία και κατηγορηματική αποκατάσταση της φήμης, της τιμής και της υπόληψης των Ελλήνων Ευαγγελικών και της Ευαγγελικής Εκκλησίας, αποκαθιστώντας έναν προς έναν και με συγκεκριμένη αναφορά σε καθένα από τους προσβλητικούς αυτούς ισχυρισμούς.

Σε περίπτωση που κριθεί ότι η αποκατάσταση αυτή δεν είναι επαρκής και το ίδιο ρητή και κατηγορηματική με την προσβολή των εννόμων δικαιωμάτων μας που τελέστηκε δια του Τύπου κατά την προβολή του Α’ μέρους της εκπομπής, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να επιδιώξουμε πλέον αυτή την αποκατάσταση ενώπιον των αρμοδίων ποινικών και αστικών δικαστηρίων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass