ΤΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ΕΞΩ ΑΛΛΑ…

…τα μυαλά μέσα!

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2015 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:38

Του Χρήστου Τσαντήλα

«Βρε δεν πα να κυκλοφορούν με τα πουκάμισα απ’ έξω! Και με το… βρακί να βγουν, τι με νοιάζει εμένα, μόνο… τα μυαλά τους να έχουν μέσα!».

ΔΕΝ είναι άλλη από την πιο απλή προσέγγιση του μέσου (και καλλιεργημένου) Έλληνα, ο οποίος, σφόδρα επηρεασμένος από τις κακουχίες που έχει υποστεί αυτός, η οικογένειά του και όλο του το σόι (και συνεχίζει να περνάει) - ένεκα της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης - έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στους νέους υπουργούς της νέας (και πολλά υποσχόμενης) κυβέρνησης και ποσώς τον ενδιαφέρει, αν οι υπουργοί της κυκλοφορούν …ξεκούμπωτοι, αγραβάτωτοι, αξύριστοι, άπλυτοι (!) και τσαλακωμένοι!

ΣΙΓΑ τον πολυέλαιο! Είναι δευτερεύον θέμα. Τον Βαρουφάκη θα βάλουμε εμείς μυαλό; Με τόσα πτυχία και ντοκτορά ο άνθρωπος; Αναγνωρισμένος επιστήμονας διεθνώς, τόσα χρόνια;... Μόνο εμείς τον μάθαμε τελευταία. Και αυτό επειδή έβγαινε στα τηλεοπτικά παράθυρα πότε από Αμερική, πότε από Αυστραλία και κρεμόμασταν (πάνω στην απελπισία μας), στα θαρραλέα λόγια που μας έλεγε και στους τρόπους που πρότεινε για να βγούμε από την κρίση… Βλέπετε, ο πνιγμένος απ’ όπου βρει πιάνεται! Κι εμείς θα πουλήσουμε αυτό το χαρτί που διαθέτουμε επειδή δεν άρεσε στους Βρετανούς η… φορεσιά του;

ΒΕΒΑΙΑ κάποιοι θα προτιμούσαν να εμφανίζεται με στολή …ευζώνου στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ο Γιάνης μας (ας είναι και με ένα «νι» - τα φράγκα μόνο να μαζέψει και ό,τι θέλει…) να πάρουμε λίγο τα πάνω μας ως Έλληνες, που …ρίξαμε τους Ιταλούς στη θάλασσα, βουλιάξαμε τους Πέρσες, κοντράραμε τους Γερμανούς ναζί και φτάσαμε μέχρι την περσική Σιράζ με τον Μεγαλέξανδρο! Τι μας ένοιαξε κι αν φορούσε φούστες και χλαμύδες, περικεφαλαίες με φτερά, ο στρατηλάτης! Κέρδιζε τις μάχες; Κατέκτησε τον κόσμο; Αυτό μέτρησε…

ΒΕΒΑΙΑ ουδεμία σύγκριση με την ένδοξη ιστορία των προγόνων μας. Γιατί, καλός είναι και ο Βαρουφάκης, μας προσφέρει αισιοδοξία τούτες τις δύσκολες εθνικά ώρες, τον θέλουμε να …τρελαίνει με τη ρητορική του τους εταίρους, αλλά …ταπί και ψύχραιμος είναι ο φουκαράς (Ως χώρα ε, όχι ο ίδιος)! Γυρολόγος με τας χείρας απλωμένες, ανά τας ευρώπας και τας αγοράς, υπερήφανος όμως για τη χώρα του, ψάχνει για λύσεις να στρογγυλέψει μια τετράγωνη οικονομία.

ΚΑΙ επειδή οι περισσότεροι θα νομίσουν ότι διακωμωδούμε μια κατάσταση, πλανώνται πλάνην οικτράν! Δεν ξέρω αν είναι μέτρο εκτίμησης αυτό (γιατί για αποτίμηση των επαφών Βαρουφάκη στις πρωτεύουσες των ισχυρών, ακόμα, ουδέν συμπέρασμα…), αλλά περιοδεύοντας στην Ευρώπη και συμμετέχοντες στα διεθνή σαλόνια όπου παίρνονται αποφάσεις που καθορίζουν τη μοίρα των λαών, οι προηγούμενοι (γραβατωμένοι και ατσαλάκωτοι) υπουργοί, κοινώς τα έκαναν μαντάρα! Κυριολεκτικά… μας στέγνωσαν - να μην το πω καλύτερα. Αλλά ακόμα κι αν αποτύχουν τα κόλπα του νέου υπουργού Οικονομικών, λίγο τόχεις να σε παίζουν τα blog μόδας ανά τον κόσμο; Θα είμαστε μικρόψυχοι και εθνικά προδότες να μην του ευχηθούμε να πετύχουν τα… κόλπα του!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass