Τουλάχιστον άρχισαν να μας υπολογίζουν!

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2015 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:40

Του Χρήστου Τσαντήλα

ΚΑΙ βέβαια δεν έληξε η πίστωση χρόνου που πρέπει να δώσουμε στη νέα κυβέρνηση. Τη δικαιούται και μάλιστα δικαιούται χρόνο αρκετό. Αρκεί μόνο, να μας βγάλει από τα αδιέξοδα. Να πάρουμε ανάσες βρε παιδί μου. Αλλά να, ορισμένες φορές, με πιάνουν κάτι πονηρές και κακόπιστες σκέψεις, οι οποίες, σχεδόν πάντα, ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας και ενίοτε, αν τις πάρει ο συνομιλητής στα σοβαρά, με εκθέτουν κιόλας...

ΥΠΟΛΟΓΙΣΑ λοιπόν, ο δύσπιστος, ότι κάποια στιγμή θα τελειώσουν τα «σούρτα φέρτα» πρωθυπουργού και υπουργών στην Ευρώπη, (που στόχο έχουν να ισχυροποιήσουν τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα - μετά από μια περίοδο απαξίωσης της χώρας, για να την αντιμετωπίζουν ισότιμα στο Συμβούλιο Κορυφής οι Ευρωπαίοι εταίροι) και ότι οι ισχυροί και οι δανειστές μας, θα εξαντλήσουν τις ανοχές τους και θα μας πουν: «παιδιά, έξω... τέρμα οι τσαμπουκάδες, μαζέψτε τα πουκάμισά σας μέσα και γυρίστε πίσω και άμα ξαναρθείτε, μόνο με τα... μνημόνιά σας!». (Σιγά μη μας το πουν έτσι δηλαδή, με τέτοια τρομάρα που πήραν από τον... σίφουνα Βαρουφάκη, αλλά, είπαμε, κακόπιστες ιδέες είναι αυτές...).

ΠΡΟΣΕΞΤΕ όμως τι θα συμβεί, σε περίπτωση αποτυχίας αυτής της αριστερής (όπως αυτοσυστήνεται) κυβέρνησης. Θα δικαιωθεί τότε η (δεξιά) αντιπολίτευση και για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου, θα κατεβούν σε πορείες και διαδηλώσεις στους δρόμους, δεξιοί διαδηλωτές εναντίον αριστερών! Και θα παραταχθούν τα ΜΑΤ να προστατεύσουν τους... αριστερούς κυβερνώντες! Όλα τούμπα δηλαδή. Δεξιοί διαδηλωτές εναντίον αριστερών κυβερνώντων! Φαντάζεστε τον Προκόπη και την Ντόρα, τον Γιακουμάκο και τον Κουμουτσάκο, με ντουντούκες έξω από τη Βουλή, να κουνούν γαλάζιες επαναστατικές (!) σημαίες και πλακάτ εναντίον του Σκουρλέτη, του Δραγασάκη, του Λαφαζάνη και του... Βίτσα; (Αλλά αυτά δεν γίνονται, παρά μόνο σε κακόβουλα και φανταστικά σενάρια...).

ΑΛΗΘΕΙΑ είναι, ότι κανείς δεν πρέπει να εύχεται την αποτυχία αυτής της κυβέρνησης. Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής, η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. (ιδιαίτερα ο πρώην πρωθυπουργός) δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και όσο «δεν έρχεται ακόμα η καταστροφή» τα πράγματα γι' αυτήν δυσκολεύουν περισσότερο, η κρυφή ευχή όλων όσων ψήφιζαν την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν είναι άλλη από την επιθυμία να πετύχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις της με τους Ευρωπαίους.

ΕΙΝΑΙ αν μη τι άλλο, ελπιδοφόρο αυτό που έγραψε μερίδα του γερμανικού τύπου λίγες ημέρες πριν. Ότι δηλαδή «ένα φάντασμα πλανιέται στην Ευρώπη και αυτό ονομάζεται Τσίπρας! Για να συνεχίσει... «ο θρίαμβος στην Ελλάδα αλλάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση»! Είναι μια καταγραφή κλίματος που σημαίνει ότι κάποιοι μας υπολογίζουν. Στόχος μας πλέον θα είναι να μας υπολογίζουν όλο και περισσότεροι...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass